החמאס ניצח

התוצאה של ההתנתקות שאנו תמכנו בה

צריך להודות בזה, מרצ לקחה חלק בעלייתו של החמאס עכשיו ברשות הפלסטינית. עוורנו על-ידי התנגדותנו למפעל ההתנחלות ועל-ידי זה שסוף סוף יורידו איזה קוצו של יו"ד ממנו, ואיבדנו את האידאולוגיה שלנו. לא היינו צריכים להסכים לתמוך בהתנתקות. טעינו. ובנימה אישית יותר, בלי להישמע נפוח ויומרני מדי לגבי יכולת ההשפעה שלי, אבל ברמה האישית טעיתי בעצמי. פעלתי למען ההתנתקות על-אף שידעתי את כל ההסתייגויות שלי ממנה. לא דחפתי מהלך של התנגדות לכך בתוך המפלגה על-אף שיכולתי לעשות (וכנראה לא להצליח) כך. אני ממליץ לכולם לקרוא את הראיון שעקיבא אלדר עשה עם ד"ר מתי שטיינברג והתפרסם היום ב"הארץ", מי שהיה יועץ לענייני פלסטינים של שני ראשי שב"כ. אותי הוא משכנע.

Alexco

New member
לא התוצאה היחידה

עליית החמאס היא תוצאה בין היתר גם של תכנית ההתנתקות, אך יש גם תוצאות אחרות, למשל הסרת אחריותה של ישראל לתושבי רצועת עזה. מכיוון שאין תשובה צבאית לירי הקסאמים הצבא משתמש בבומים על-קוליים בשמי עזה על מנת להפחיד את האוכלוסיה האזרחית. רופאים לזכויות אדם והמרכז לבריאות הנפש בעזה עתרו לבג"ץ בטענה שמדובר בענישה קולקטיבית אסורה אשר פוגעת בעיקר בילדים, להם נגרמת טראומה פסיכולוגית חמורה. לפי הבנתי העתירה הוקפאה משום שלא ברור מה המעמד של ישראל ברצועת עזה ושל אחריותה כלפי תושבי הרצועה לאחר תכנית ההתנתקות. עוד דוגמה קטנה לנזק של תכנית ההתנתקות על חייהם של תושבי עזה. מתוך העתירה: "בחוו"ד של ד"ר איעד אל-סראג', פסיכיאטר ומנהל העותר 2, הוא מציין כי להתקפות הבומים העל קוליים יש השלכות קשות על כלל האוכלוסייה ובעיקר על הילדים. מכיוון שילדים ברצועת עזה משייכים את קולות הפיצוץ עם סכנה, הם חווים פחד לקרוביהם, סיוטים בלילות, תחושות חוסר אונים ודריכות גבוהה. כמו כן החרדה הגבוהה שהילדים חווים מביאה לירידה בריכוז ופגיעה בלימודיהם. כמו כן נצפו תופעות של ירידה בתיאבון הפרעות שינה והרטבה מתוך שינה. כמו כן נאמר בחוו"ד כי לבומים העל קוליים השפעות פיזיות ישירות כגון כאבי ראש, כאבי בטן והתקפי חרדה המלווים בתחושת חנק ותשישות גדולה. ד"ר איעד אל-סראג' מוסיף כי בימים בהם היו גלים חוזרים ונשנים של התקפות בומים על קוליים נרשמה עלייה במספר ההפלות."

תוכיח שתמכתם בהתנתקות ?

הניק שלי " שמאל לוחם " הומצא רק בגלל שסתמתם את הפה לפני ההתנתקות . אגב הגיע הזמן שתשחרר את החסימה שלו .

למעלה