החל סופ"ש "בתים מבפנים"

dw2322

New member
החל סופ"ש "בתים מבפנים"

אני מניח שכולם כאן יודעים, אולם אם במקרה יש כאלה שלא - בסופ"ש יערכו סיורים רבים בעיר וכן ביקורים בבתים מעניינים, והכל חינם (הודות לאנשים טובים - הן אלו שמארחים בבתיהם, האדריכלים והמתנדבים השונים).
כל הפרטים באתר "בתים מבפנים".

תהנו

רונה 2346

New member
הייתי בבית השגריר הצרפתי -

במסגרת בתים מבפנים הייתי בסיור בביתו של שגריר צרפת בישראל, הבניין ביפו -
בין הרהיטים המיוחדים (ארט-דקו מקוריים) שנשמרו בבית לבין שאר העיצוב היפה, הגן מסביב,המרפסת הענקית עם הבריזה מהים -

את הסיור הדריך בנו של האדריכל שבנה את הבניין (האדריכל יצחק רפופורט) האדריכל עודד רפפורט.
חיכינו למעלה משעה בתור אבל היה שווה ומעניין מאוד.

צילום פינה אחת -

היינו בסיור אופניים עם המדריך מתי עלה

חלק מהקבוצה לקחה אופניים בתל אופן והדבר די הרס את הסיור לצערי.
זה לא שהיינו צריכים לחכות 10 דקות כדי שהם יחליפו אופניים, זה אפשר לקבל, העניין הוא שפעמיים קרה שהיו תקלות בעמדות ולא יכולו לקחת אופניים.
הדבר גרם לעיכוב גדול, הליכה רגלית עד העמדה של תל אופן הבאה. היה חם בטירוף ובשלב מסויים הסיור כבר לא היה סיור. חלק מהאנשים פרשו
וגם אני ובן זוגי פרשנו כשהייתה תקלה בתל אופן בפעם שנייה.

לדעתי כדאי שבפעם הבאה בתים מבפנים (או המדריך- לא יודעת של מי ההחלטה) יודעיו חד משמעי שזה בלי תל אופן או מי שרוצה תל אופן ישלם את הקנס.

עוד חצי שעה אנחנו יוצאים לדרך מכ"ס כדי להגיע לעוד יום של סיורים.

עלה13

New member
הי...

כתבתי על זה כאן והצטערתי, לאחר כמה דקות העמדה השתחררה והמשכנו ללא בעיות עד תום הסיור לדולפינריום, שכונת נגה ופלורנטין אכן, אולי כדאי להבא לפריד בן סיור לאופניים פרטיות ותח אופן, הקבוצה היתה מצויינת, העמדה המושבתת, בשרשור למטה נוספה תמונה קבוצתית בשכונת נגה, תודה לך ולבן זוגך אילת ירח.

ראיתי את התמונה בבלוג שלך

ושאלנו את עצמנו איפה הבחורה שלבשה שחור כי היא לא בתמונה, אז היום בסיור האחרון פגשנו את האישה המבוגרת
והיא סיפרה לנו שהשנייה לא רצתה להצטלם. היא גם סיפרה שהמשך הסיור היה מוצלח.
אבל עדיין בחום שהיה בטיילת וחוסר הוודאות לגבי מה יהיה עם השכרת האופניים אני הרגשתי שסבלנותי נגמרת.

עלה13

New member
היא לא רצתה להצטלם, עצרנו בבית קפה...

ליד התמונה, היא ישבה בבית הקפה והצטרפנו אליה לרכוש שתיה והמשכנו לפלורנטין, אני מצטער, מאוד רציתי שתמשיכו איתנו, העבודות שראינו בשכונת נגה היו של ניצן מינץ ובן זוגך מכיר את אביה, מקווה שנהנתם משאר הסיורים, אני מאוד נהנתי ממלון סנמה שם פגשתי את גבי האנגליה שהייתה איתנו.

עלה13

New member
הרעיון שלך מצויין...

לגבי תשלום הקנס אלית הירח, אני מקווה שתל אופן יצליחו להתגבר על בעיית התוכנה שלהם והבעיות יתמעטו. תהנו מהסיורים שבחרתם.

חזרנו הרגע

היינו בבוקר בסיור בנמל יפו. משם הלכנו למישהו ברח' אלפסי שבונה אופניים מיוחדים.
אחר כך ראינו דירה מאוד קטנה. בין לבין קפה ועוגה ובסוף היה הכי מעניין: סיור רגלי "תל אביב בלי גלגלים" על תכנון עיר, מדרכות, כיכרות והולכי רגל.

עלה13

New member
ואווו, אפשר רק להתקנה, חבל שלא הספקתי...

לבקר בסדנה של בוני האופניים.

The new me9

New member
איפה נקודות המפגש? איך נרשמים לזה?

בין המופעים שיתקיימו במסגרת פסטיבל תלוי במקום 2012:
» במהעלית - ריקוד במעלית בבניין העירייה
ה' - 20:00, 21:15, 22:30, ו' - 11:00, 12:00, 13:15, מוצ"ש - 20:00, 21:15. 22.30
אנסמבל גלויה הופך את מעליות העירייה לבמה, בה הנוסעים הם ספק צופים, ספק משתתפים בהתרחשות לערב אחד. החוויה הקבוצתית של התכנסות במרחב המצומצם של המעלית מעוררת שאלות על המתח שבין מבוכה לאינטימיות. הנוסעים יעברו חוויה שתאפשר מפגש אחר של האזרח עם המערכת המוניציפאלית.
עיריית תל אביב, אבן גבירול 69

» Q - מיצג בבניין העירייה
ה', מוצ"ש - 20:15, 21:30, ו'- 12:15, 13:30
המייצג מאתגר את חווית ההימצאות בחלל המרווח, המצוחצח והמשווק קידמה ואיכות חיים של קומת הארנונה בעיריית תל-אביב. המייצג ישאף לחקור את הדינמיות המשתנה בין חוויה של אנונימיות, בין האישי והציבורי המתקיים במרחב זה.
עיריית תל אביב, אבן גבירול 69

רונה 2346

New member
הרשמה ב-

ביום חמישי בערב הייתי בתוכנית - המעלית - בבניין העיריה.
הכניסה וההרשמה במקום.
מחלקים את הנרשמים לשתי קבוצות, כל קבוצה מונה 14 איש.
יש פעילות במעלית לכל קבוצה בנפרד, מידי פעם נפגשים שתי הקבוצות ביחד.
ההפתעה בסוף.
נחמד.

The new me9

New member
כמה זמן צריך להגיע לפני השעה?

אני מבין שאלה 28 ראשונים שמגיעים?

איזו מעלית זו בדיוק?
עוברים בידוק בטחוני בכניסה לערייה ואז יש מעלית אחת בלובי?

רונה 2346

New member
תשובות -

כמובן, ככל שתקדים יטב.
הסיור שהייתי התחיל בשמונה וקצת (סיור ראשון). בשעה שבע וחצי כבר היה רישום מלא.
זוג שנרשם ביקש להחליף לשעה מאוחרת באותו ערב, וכך נרשמתי.
בכניסה כמובן יש בידוק שאורך שניות.
עולים במדרגות הנעות לכיוון המעליות ומשם מתחיל האירוע.
האירוע נמשך כ- 40-45 דקות. מי שאינו יכול להיות במקום סגור, מוטב שיוותר. כך גם מצויין באתר.
זוג שהיה באירוע בקבוצה שלי, היה עם ילדה כבת 8-9.
תהנה.

The new me9

New member
מתלבט בין זה לבין הנסיעה באוטובוס

נהנת מהמעלית ממש או שכדאי לוותר?

The new me9

New member
אפשר להרשם עכשיו כבר לשעה המאוחרת?

איפה בדיוק נרשמים?

ממש לפני הבידוק?

למעלה