החל מהשבוע הבא אני מידען בינלאומי!

החל מהשבוע הבא אני מידען בינלאומי!

שלום לכם וברכות לרגל הקמת הפורום. ברשותכם, אציג את עצמי ואחלוק אתכם את העובר עליי בימים אלה. סיימתי לימודי מידענות (תואר שני בבר אילן ללא תיזה) בשנה שעברה, אך עבדתי עד לאחרונה בתחום שונה. במהלך השנה חיפשתי עבודה בתחום (בניגוד לכינוי שלי, כמידען, ולא כספרן) ללא הצלחה רבה. כיום אני מתגורר במדינה קטנה באירופה (בה יש לי אזרחות ולפיכך גם היתר עבודה). לפני מספר שבועות יצרתי קשר עם מנכ"ל חברה בינלאומית גדולה, ונראה שהצלחתי לשכנע אותו שהוא צריך מישהו שיתן לו שירותי מידע, איסוף נתונים, מחקר ובמקביל גם "ינהל את המידע בארגון" (משפט יפה שעם כל הכבוד ללימודים לא קיבלתי בהם את הכלים המתאימים לישמו, אבל על כך נדבר אולי בשרשור אחר בהזדמנות). סיפרתי על מאגרי מידע מקצועיים שניתן לרכוש ולהסתייע בהם, דיברתי על חשיבות שיתוף המידע בין העובדים בארגון, על דחיפת, מיון וארגון התכנים בהתאם לצרכים ועוד משפטים יפים כאלה (ציינתי כבר שאין לי ממש נסיון מעשי בתחום, נכון?
) הוא הסכים לקחת אותי לתקופת נסיון כפרילנסר לשלושה חודשים. הוא נתן לי איזו עבודת איסוף נתונים נחמדה ואז הטיל את "הפצצה", המשימה הראשונה: "יש לנו אינטרה-נט שבנו לנו לפני כמה שנים אבל אף אף אחד לא משתמש בו ולא מתחזק אותו. תוכל לעשות את זה?" נואש לעבודה, כמובן שהסכמתי, בלי לדעת לאן אני מכניס את עצמי, אך סייגתי ואמרתי שפורטל ארגוני זו לא ממש המילה האחרונה בניהול ידע בארגון ולא בטוח שזה הדבר הכי חיוני/שימושי לעובדים שמפוזרים במדינות שונות ועובדים בשפות שונות. "יש לנו את זה כבר, שילמנו על זה, רק צריך לעדכן את הנתונים ולהתחיל להשתמש בו". טוב, אמרתי, נסתכל: אתר אינטרנט מעוצב, הרבה גרפיקה שתופסת את רוב המסך ומעט קישורים: אלפון כתובות וטלפונים, ימי הולדת של העובדים, קישורים מומלצים ואיזו הודעת "ברוכים הבאים" מטופשת. "אחרי הפורטל נוכל לעשות גם את יתר הדברים שהצעת, כמו למשל ניוזלטר שבועי למנהלים הבכירים". זה כל מה שהוא הבין מההסברים שלי על מה זה מידענות. ניוזלטר, פורטל וחיפוש מידע. מילא, זו גם התחלה. זה הכל. ועכשיו אני צריך לתת לו הצעת מחיר. מה אני מתכוון לעשות, כמה זמן זה יקח, מה אני אצטרך וכמה זה יעלה לו. מאיפה מתחילים? כתבות באתרים העוסקים בנושא (כמו זו) רק מפחידים אותי עוד יותר. מה אתם מציעים לי לעשות? אשמח להכוונה, עצות וכל תמיכה אפשרית נוספת. תודה רבה!
 
תודה, אבל כאמור

א. על פי דרישת החברה אעבוד כפרילנסר, דהיינו תשלום תמורת חשבונית. האם לפרילנסר בתחום כדאי לדרוש תשלום על כל שירות שהוא מספק (דו"ח, פרויקט וכן הלאה), "גלובלי" על סל שירותים לתקופה מסוימת או תשלום קבוע לחודש ללא קשר לכמות העבודה שתדרש בפועל? ב. העבודה מתבצעת במערב אירופה ולכן המחיר צריך להיות בהתאם למקובל שם וביורו. חוץ מעניין השכר והקישור לאתר (שקישרתי אליו בעצמי בהודעה הראשית), מה אתם מציעים לי לעשות "בתכל'ס" (למשל עם הפורטל)? (אגב, הסכומים בטבלה שב"פרולוג" - זה ברוטו או נטו? ולידע כללי, ואולי עדיף שבשרשור נפרד, מה ההבדלים בשכר בין מידענים בחברות פרטיות לספרנים בספריות ציבורית?)
 

smadarlav

New member
קודם כל בהצלחה!

איזה כיף לשמוע שהצלחת למצוא את העבודה הזו. זה גם נשמע מרתק ופתוח להתפתחויות. לדעתי הצנועה מנסיוני כפרילאנס בארץ, כשהעבודה מורכבת ממספר גורמים כמו אצלך, קשה לתמחר אותה לפי כמות, כי קשה להגדיר את זה ושני הצדדים עלולים לצאת נפסדים (אם אתה נוקב במחיר גבוה מידי או נמוך מידי פר עבודה ואז נוכח לדעת שבפועל יש ממנה הרבה/מעט מידי). עדיף לתמחר לפי שעות עבודה או גלובלי חודשי. לפני שאתה מתמחר, תיקח לך עבודה קטנה לדוגמא ותמדוד בזמן, ואז תוכל להעריך את המיכלול. צריך להוסיף על זה כל מיני הוצאות באופן יחסי (טלפונים, חיבור לאינטרנט, נסיעות, מחיר שימוש במאגרי מידע בתשלום וכו').זה חישוב נזיל, צריך להיות זהירים לא להגזים לכאן או לכאן. מנסיוני (ושוב, רק מניסיוני), גם כשהיה נדמה לי שאני מציגה תעריף גבוה מידי, הסתבר לי שציפו שאדרוש אף יותר, כי להרבה אנשים אין מושג במה עבודת מידענות כרוכה, והם בהחלט מוכנים לשלם עבורה. אז שיהיה בהצלחה!
 
למעלה