החלקת שיער

החלקת שיער

המתבגרת הצעירה (בת 13) רוצה לעשות החלקה. יש לה שיער גלי, לא חלק לגמרי, קצת מתולתל בקצוות. שיער מאוד יפה (לדעתי) ומאוד בריא ומלא.
היא לא מרוצה ממנו כי הוא לא חלק, ובכל הזדמנות אפשרית משתמשת במחליק שיש לה כדי שיהיה חלק.
ליום ההולדת היא מבקשת לעשות החלקה, וביררה עם החברות שאמרו לה שיש החלקת קרטין (?) שנחשבת פחות מזיקה.
אנחנו לא מתלהבים, אבל אני מנסה ל ראות את זה מהזווית שלה, שחושבת ששיער חלק זה הדבר היחיד שמפריד בינה לבין האושר המושלם
מישהי מכירה את העניין? הייתן מאשרות דבר כזה?

החלקת קרטין

היא לא החלקה קבועה ( בשונה מהחלקה יפנית למשל) היא לא משנה את מבנה השיער לתמיד, ומחזיקה כחמישה חודשים מקסימום.
הקרטין עוטף את השיער והשיער הופך רך, מבריק, חלק ויפה, והחומר יורד לאט לאט בחפיפות.
הבעיה היחידה שרוב ההחלקות מכילות פורמלין, ויש מעט החלקות שהן באישור משרד הבריאות ואז הן גם יקרות יותר ( בסביבות 1000 ₪)
היום המון בנות צעירות עושות החלקות מהסוג הזה, וגם בתי בת ה 13 משתמשת כל הזמן במחליק, אך לא רוצה לעשות החלקת קרטין,
כי היא עצמה חוששת מהפורמלין אחרי שראתה פעם תוכנית בכולבוטק, למרות שהרבה מחברותיה עשו ומאד מרוצות.

rnavina

New member
לא בגילה. עוד כמה שנים. אולי רק בגיל 18

ולי יש עוד לא בת חמש עם תלתלים מהממים שאין דברים כאלה, שנעמדת מול המראה ואומרת- אני שונאת תלתלים. אני רוצה שיער חלק (ולאף אחת/ד במשפחה אין שיער חלק).

תודה.

שלחתי אותה בינתיים לקרוא קצת באינטרנט על החלקה, שתראה מה שמים בזה. נקווה שזה יעזור.

בקשר להחלקת קרטין - בתור מי שהתנסתה והתאכזבה

אני חייבת להגיד, שסוג השיער שאת מתארת שיש לבתך נשמע כמו השיער שלי.
בשנה שעברה החלטתי לאזור אומץ ולעשות החלקה. זה היה די ספונטני, בלי תכנון מראש ובלי לברר יותר מדי. הספר כמובן שמח לקבל ממני את הקרוב ל-1,000 שקל, ועוד שלח אותי לקנות שמפו, מרכך ומסכת קרטין שהוסיפו עוד כ-200 שקל לתענוג.
בשורה התחתונה: ההחלקה נכשלה לחלוטין. לא נשאר זכר לפרוצדורה יומיים אחרי ההחלקה (ב-48 השעות הראשונות אסור לחפוף. אחרי החפיפה הראשונה הפכתי לגלית לחלוטין, כמו קודם).
ספר אחר שהתייעצתי אתו אמר לי שהחלקת קרטין מיועדת לשיער שכבר עבר פנים וצביעות, ושהחומר יכול להיספג בשיער. שיער כמו שלי, שאינו נצבע ולא עבר החלקות אחרות קודם - פשוט לא יושפע מהחומר הזה.
בנוסף, כפי שאמרו לך - מראש זה מיועד למספר חודשים בודדים. ההשקעה הכספית לא כדאית לדעתי.
ועוד משהו: הריח של החומר הוא פשוט בלתי נסבל בעיני. בהנחה שחופפים עם שמפו הקרטין יום-יום זה אומר שאת אמורה להריח את הריח הזה בשוטף. ממליצה לך לקפוץ לסופרפארם לרחרח בקבוק שמפו כזה, לראות אם את חושבת שתצליחי לסבול את הארומה הביובית הזו.

זה כנראה תלוי אצל מי עושים

אני עשיתי החלקת קרטין כבר פעמיים ( על שיער שעבר בעבר החלקה יפנית והיה יבש מאד, גלי ומפוצל)
לי זה שיקם את מראה השיער שהפך לחלק מבריק ורך.
זה עלה לי בסה״כ 300 ₪
הריח הוא חריף רק תוך כדי שעושים את ההחלקה, אח״כ לא מריחים בכלל,
את השמפו עם הקרטין קניתי בסופרפארם עולה כ 35₪ וריחו נעים למדי.
דווקא נראה לי שמחליק באופן קבוע הרבה יותר פוגע בשיער ושורף אותו מההחלקה.
אבל ילדה בת 13 היא באמת קצת צעירה מידי להתחיל עם זה, ובכל זאת הפורמלין הוא חומר מסרטן.
(למרות שאצלינו זה טרנד אצל הבנות הצעירות, בשכבת הבנות של הבת שלי כבר כמעט ולא נשארו מתולתלות )

macaroni35

New member
אני לא הייתי מאשרת בכלל..

גם שלי בעלת שיער מתולתל (ארוך ומדהים..) ולמדה להסתדר איתו.
בת 8++ והיום כבר פחות מזכירה את העניין.

נראה לי שרק אני חיה בשלום עם השיער המתולתל שלי ומעולם לא עשיתי החלקה / פן וכיוצא בזה וגם כילדה..

בגיל 18 בכספה ולפי רצונה שתעשה מה שתחפוץ...עד אז לא הייתי מאשרת דבר כזה הן מבחינת הסיכון וכמובן המחיר.

תודה. יש פה תגובות עם הרבה מידע, אני רוצה שהיא תראה את מה

שכתבו כאן.
בעיקר את התגובה של פרמלה, בייחוד אם יש לכן אותו סוג שיער.

למעלה