החלקתי עם הרכב

Rיקש

New member
החלקתי עם הרכב ../images/Emo122.gif

OK, אני יודע שאמרתם כאן שלא מלמדים נהיגה אבל עדיין... היום גיליתי שאין לי מושג מה לעשות ברגע שהרכב מחליק ועושה 360. ירדתי היום בירידות של הכנרת מכיוון צפון (כביש 90)(אחרי שבדיוק נגמר הגשם) ויש שם כמה סיבובים מאוד חדים בירידה, ממש פרסות. בקיצר, אני עם הקנגו שלי נוסע משהו כמו 30 קמ"ש~ ופתאום באמצע הסיבוב....אין אחיזה! כלום ! שום דבר! ואני מוצא את עצמי עושה 1080! (שלוש פעמים 360
) ונעמד עם הפנים מול התנועה ובעליה! למזלי לא היתה תנועה מלפני או מאחורי. אם אני זוכר נכון מה שעשיתי זה לסובב את ההגה בניגוד לכיוון ההחלקה ומשום מה לא לחצתי על הברקס עד ה360 האחרון... (אין לי מושג למה!) (ציינתי כבר שזה פעם ראשונה שמשהו כזה קורה לי?) אז מה הייתי צריך לעשות? (חוץ מלנסוע לאט יותר...) Rיקש.

rtwingo

New member
לעשות קורס החלקה ביקום או באשדוד-

ומהר ככל האפשר! כעקרון- ברגע ההחלקה צריך לסובב ימינה (אם הזנב בורח ימינה גם)- כלומר עם כיוון ההחלקה. לא לגעת בבלמים, אבל אפשר לתת קצת גז בשביל להעביר את המשקל אחורה לטובת האחיזה. (לא יותר מדי גז כמובן)... בהתכתבות- כפי שאתה רואה-- זה ממש לא זה. קורס החלקה במגרש-- ובהקדם! נסיעה בטוחה.

עתיד18

New member
כאחד שקרה לו מקרה דומה

אולי קורס יעזור לך, אבל אני בספק תראה, אני לא עברתי קורס, אבל אני מסתדר יפה מאוד עם החלקות מאוד מאוד מאסיביות ומיישר את הרכב בכיף אני דפקתי 360 והחלקתי לצד לא יודע למה, נראה לי שהיה משהו על הכביש - אבל השורה התחתונה היא שלא תמיד אפשר לתקן ואם ב30 קמ"ש ולא משנה איזה סיבוב אתה דפקת 3 פעמים 360 אני בספק אם זה היה בכלל בר מניעה (לדעתי היה משהו על הכביש) תעשה קורס, זה תמיד טוב, רק שלא תחשוב שבגלל הקורס אתה תוכל למנוע הכל !!

חיים_K

New member
לבלום

בתחילת ההחלקה עוד אפשר לתפוס את הרכב בהיגוי נגדי ולחיצה על הגז כדי להעביר משקל לאחור. אבל אם פספסת את ההזדמנות וכבר התחלת להסתבסב עדיף לבלום ולקוות לטוב. רק נהג מאד מיומן יוכל להוציא מכונית ממצב של סבסוב מלא. מה שלא ברור זה איך הצלחת לעשות את זה ב 30 קמ"ש. אני מעריך שהיה משהו על הכביש חוץ ממים אולי חצץ, לכלוך, שמן או משהו אחר. כדאי שתבדוק גם את הרכב - מצב הצמיגים, לחץ אוויר בצמיגים, בולמי זעזועים. אמרת קנגו, האם הוא היה עמוס מדי ? בכל מקרה, מה שנכתב למעלה הוא מאד מאד כללי, אני לא מתיימר להיות מדריך או משהו כזה. אם אתה באמת רוצה לקבל הנחיות מסודרות יותר, עדיף שתעשה קורס נהיגה מתקדמת.

sronis

New member
אז שוב, לא מלמדים נהיגה בהתכתבות

וחוץ מזה - תסביר לי איך בדיוק הייתה על 30 קמ"ש והצלחת לעשות 3 פעמים 360?? אני לא חושב שהאוטו שלי יעשה אפילו 360 אחד מלא על 80 קמ"ש אלא רק אם אני אעשה כל שביכולתי בשביל לעזור לו... רוני

עתיד18

New member
תראה, חיים אני ורוני כתבתנו בערך

באותו זמן (אני קצת יותר ארוך וזה לקח לי זמן) מה שקורה בפועל זה שלדעתי מה שקרה לך לא קשור לנהיגה נכונה אלא למצב הרכב+מצב הכביש זהו...תבדוק כמו שחיים אמר צמיגים בולמים הכל !!!

Rיקש

New member
זה בדיוק מה שאני לא הבנתי!

איך עשיתי 3 סיבובים!??! ההשערות שלי הן: 1. כביש רטוב + חומר חלק נוסף כלשהו 2. זה היה סיבוב חד מאוד בשילוב של ירידה תלולה (האיץ את הרכב) 3. אולי זה היה 40~ קמ"ש ? 4. לא בלמתי... הרכב היה ריק, הצמיגים חדשים (ארבעתם מלפני חודשיים שלושה) לחץ אויר מילאתי אתמול (לפי הוראות היצרן) עוד דבר, אני חייב לציין שבדרך לסיבובים החדים האלו יש כביש ישר שנסעתי בו מהר (120~ קמ"ש) ושמתי לב שאין הרבה אחיזה לרכב והוא "מטייל" טיפה על הכביש... ועוד עובדה קטנה זה היה אחרי 350 ק"מ נסיעה... (מהירה מאוד רוב הזמן) Rיקש. Rיקש,

sronis

New member
המממ... בוא נראה

קודם כל בשביל לעשות יותר מ-360 אחד צריך הרבה מאוד כוח סיבובי... כביש רטוב בוודאי עוזר, וגם שמן או חומר חלק אחר. סיבוב חד בירידה תלולה בוודאי מוסיף המון, והמהירות מאוד חשובה כאן (40 קמ"ש זה עדיין מאוד איטי). זה שהרכב טייל הרבה על 120 יכול להיות שמרמז על בעיה אחרת... או שאולי זה היה גם על כביש רטוב ובגשם, ואז פשוט הרגשת הרגשה של ציפה כזאת, כאילו אתה מרחף מעל הכביש... זה אומר שהצמיגים שלך לא מספיקים להוציא את כל המים שנמצאים על הכביש לצדדים, והם בעצם כאילו צפים על המים... הרגשה לא נעימה, קורה בעיקר במכוניות עם צמיגים רחבים... רוני

Rיקש

New member
טייל=צף

כמובן שהכביש בדרך לשם היה רטוב... והרגשת הציפה קולעת בול. אגב, מה זה אומר שאחרי ההתחלקות שלי שכבר המשכתי לי בדרכי והקצב לב שלי ירד למספרים דו ספרתיים, חשבתי לעצמי..."וואו זה היה כיף"?
Rיקש.

ארצי23

New member
זה אומר

מה שאתה מתאר גם קרא לי בכבישי הצפון ליד גדות , זה היה מפחיד ...הגעתי לסיבוב פרסה {כמו שפניצי עם ה206 שלו עשה} ב80 קמ"ש , ופשוט עפתי לנתיב הנגדי {180 מעלות} ..ריח הצמיגים עלה לאוויר , קצב פימות הלב , וכך גם ההתלהבות , ונסיון להרגיע את חברה שלי שהיתה בהיסטריה , וכל תחנוני שהכל היה מתוכנן ובכוונת תחילה לא הועילו.!! מסקנה , אתה תמצא את עצמך עושה זאת שוב ושוב לטוב{כיף} ולרע...

be_roo

New member
חבר´ה, די עם שיעורי נהיגה בהתכתבות

להגיד למישהו שלא עשה קורס נהיגה לתת גז במצב של היגוי יתר זו טעות. השתלטות על היגוי יתר עם גז דורשת רגישות ולפיכך תרגול רב. מישהו עוד יקח את העיצות האלה וינסה ליישם אותם, לא במגרש החניה הסמוך לביתו, אלא במצב החירום הבא, שלי בהוא ניסה בכלל להתאמן. ואז הוא יתן גז כשההגה מופנה לכיוון לא נכון, ויכנס בקיר. כל כך הרבה דברים יכולים להתחרבן (סליחה על הביטוי) במקרה חירום של היגוי יתר. אף אחד כאן הוא לא יותר מאשר חובב הגה. אנחנו לא מורים, לא מדריכים ולא מקצוענים, אז מספיק. אתם מנסים לעזור, אבל בסוף יכול לצאת משהו הרבה יותר גרוע. ולחברנו המסתבסב, תעשה קורס ותדע לנתח בדיוק מה קרה ומה היית צריך לעשות, אז אולי תוכל גם להתאמן מספיק כדי שזה יעבוד לא רק בתיאוריה. ועד אז, אם אתה מאבד שליטה על האוטו ואין לך את הידע להבין מה קורה ומה צריך לעשות, הדבר הכי טוב לעשותו זה לעצור את הרכב, לצמצמם את האנרגיה הקינטית וכך והקטין את הפגיעה.

למעלה