החלפת ISP עזרתכם בבקשה :

צוללן27

New member
החלפת ISP עזרתכם בבקשה :

שבת שלום לכולם, אני עומד כרגע לפני החלפת ISP, שאלתי היא כזו : 1. אם אשתמש בFORTIGATE שאקנה מהספק האם אני צריך ראוטר ? נראה לי שבאחת ההצעות מנסים לדחוף לי ראוטר שלא צריך ... 2. מדוע הספק לא מוכן לתת לי לנהל את הFG אם אני משלם עליו (לא מוכנים לקחת אחריות אם הם לא מנהלים אותו ) מה סיפור בדיוק ? תודה מראש, צוללן

ezaton

New member
FG הוא נתב

או לפחות יודע להיות כזה. 2. אני לחלוטין מבין את הספק. או שאתה לוקח שליטה מלאה ב- FG שלך, ואז אין לך למי לבוא בתלונות אם אתה דופק משהו (או לחילופין, כשאתה נזקק למומחה שיסייע לך בלצאת ממצב ביש שאתה גרמת, אתה מוכן לשלם על כך), או שאתה מפקיד אותו בידיים של מישהו אחר, שאמור להיות מומחה בעניין, ואז אתה בהחלט יכול לבוא בטענות אם יש לך בעיות, אבל המישהו האחר מוכן לקחת אחריות על כך שלא יהיו בעיות. זה דיי הגיוני, כשחושבים על זה. לשם הדיון, היית נותן למישהו אחר מחשב נייד. היית יכול להגדיר אותו בתור אדמיניסטרטור, או בתור משתמש חסר הרשאות. לא היית רוצה לתת אחריות לתקלות תוכנה (המשתמש עשה שטויות) לו היית מגדיר אותו אדמין, לא? היית צריך לריץ מסביב הרבה מאוד, רק בשיל לדאוג שהדברים יעבדו לו כמו שצריך ככה.

ipaq1

New member
אני משתמש ב FORTIGATE

הפורטי בעצמו הוא ראוטר שעושה עוד הרבה דברים אז ככה שאין לך צורך בעוד ראוטר אלה עם כן הארכיטקטורה של ההצעה כוללת אזור נקי שמחלק את הרגל החיצונית של הרשת לשתי אזורים. הגדרת ה FT לא פשוטה וטריוואלית כמו ראוטרים אחרים אבל ברת ביצוע עם קצת סבלנות אז יכול להיות שזו הסיבה.

למעלה