החלפת DRZ במוטוקרוס

shando1

New member
החלפת DRZ במוטוקרוס

אני נאלץ להחליף את הדרוזי בכלי יותר זול . וכנראה בכיוון של YZ (כי הצמיגים של הסופר מתאימים לו בשינוים קלים). הבעיה היא שאני לא רוכב הכי מקצועי ואני לא רוצה פציעות (לפחות לא ליפני החתונה) . מה עדיף להתחיל עם ה-250 או 450? כי לפי מה שהבנתי ה- 250 מצויין לשטח אבל יהיה לו קצת חסר כח אצל שפיצרינג. מה דעתכם?

כ לוין

New member
אז ככה

לעבור מ- DRZ ל- YZ זה הולך להיות קשה. עדיף ארבע-פעימתי על דו-פעימתי באופן כללי, מאחר ויותר קל(או בעצם פחות קשה) להתחבר לאופנוע ולהיות מהיר על-גבו. מצד שני יש הפרש בילתי זניח בעלויות תחזוקה שוטפות הנדרשות על-מנת לשמר את האופנוע במצב תקין כל הזמן. החסרונות העיקריים הם כוח המנוע המתפרץ מצד אחד והצורך בשימוש תכוף בקלאץ' מצד שני. כוח מנוע מופרז למי שאינו מיומן במידת הצורך גם יפריע לך לפתוח גז כמו שצריך. דוגמא: על ה- DRZ אין בעיה לפתוח פול גז בסביבת שיא ההטיה. על YZ 450/250 כשהם נמצאים בתחום רצועת הסל"ד הרלוונטית, זה לא בדיוק פשוט. בנוסף, המשקל הנמוך והמיתלים היותר-נוקשים מתקשים להעניק יציבות פסיבית בהטיות, ואתה אמור לעבוד הרבה יותר קשה כדי לקבל אחיזה לאורך זמן בהטיה (לשלש את הפניות). נקודה אחרונה אך חשובה היא כושר גופני. אתה תזדקק להמון ממנו. אבל: אחרי תקופת הסתגלות שתלויה בכישרון/התמדה/מחויבות שיש לך לרכיבה, וכמובן אם כבר ברמתך היום אתה בשל למעבר הזה, אתה הולך ליהנות כמו שלא ניהנית בחיים. אין ספק שמדובר בחוויה של הדבר האמיתי.

shando1

New member
דבר ראשון תודה

עלויות אחזקה של DRZ נמוכות בוודאות יחסית ל YZ ,אבל כאשר DRZ הוא גם כלי רכב יום יומי אני חייב לטפל בו, ואת ה-YZ אני יכול להשאיר בצד עד שיגיע התקציב הנדרש, (הפרדת business from pleasure ). ועוד דבר ברכיבה שטח\סופר אני קצת נמנע מלדחוק בו (מי ישמע רוכב על) על מנת שיהיה לי על מה לרכב במהלך השבוע. אני יודע שלא מיציתי את הדרוזי אבל הכל עניין של תקציב. ובנוגע לכח המתפרץ התלבטתי בין ב- 450 ל 250 כדי שה 250 פחות יתפרץ עליי . השאלה אם ל 250 יהיה מספיק כח בשביל הקטעים הישרים אצל שפיצר , כי מבחינת שטח אני חושב הוא יספק אותי.

45degrees

New member
כפיר: אני צריך הסבר:

למה כתבת: "המשקל הנמוך והמיתלים היותר-נוקשים מתקשים להעניק יציבות פסיבית בהטיות, ואתה אמור לעבוד הרבה יותר קשה כדי לקבל אחיזה לאורך זמן בהטיה (לשלש את הפניות). " מה המשמעות של "לשל את הפניות", ולמה המיתלים הנוקשים פוגעים באחיזה? הרי אופנועי מירוץ מתאפיינים במיתלים נוקשים יותר מהדגמים הסדרתיים המקבילים. או שהתכוונת לזה שב YZ המיתלים הם מתלי מוטוקרוס ולכן קשים מדי לכל שימוש אחר?

כ לוין

New member
אומנם בעיקוב אך הנה זה בא:

בעניין של לשלש את הפניות: מבחינת הקו העדיף בכניסה לפנייה ברור לכולנו שהכי טוב זה חיצוני-פנימי-חיצוני. רק שהתיזמון במעבר מהחיצוני לפנימי הוא קריטי, ומשתנה בהתאם לסיגנון הרכיבה או העדפה ספציפית פר-פנייה. עכשיו, קח לדוגמא שני רוכבי כביש מובהקים בסופרמוטו הישראלי, אנימל וניסן, שנכנסים מאוחר מאוד בחיצוני (ללא עוררין על מהירות הכניסה הגבוהה ביותר שלהם), ונמצאים המון זמן קרוב לשיא ההטיה לעומת רוכבי סופרמוטו מובהקים יותר, כמו פנגס. שנכנסים מוקדם יותר, בד"כ בהחלקה, בולמים עמוק יותר אל תוך האפקס וחוזרים מהר יותר לגז. לפעמים, מאחר ואנחנו איננו מוכשרים כאחינו בגולה, זה אומר שהמהירות בסביבת האפקס של פנגס ושלי לצורך העניין - נמוכה יותר משל הרוכבים בסטייל כביש. אופנועי המוטוקרוס מעדיפים להיות קצרים במשך ההטייה המירבית, ויתרונם העיקרי הוא בבלימה וביציאה מהפנייה, כמו גם התימרון בשינויי כיוון. המיתלים הנוקשים יחסית והמשקל הנמוך, מעצימים את בעיות היציבות עקב אספלט שאינו אספלט מירוצים חלק ממהמורות, ומקפצים המון מתחתיך כמו גם מאבדים קו לעיתים קרובות ומאלצים אותך לשלוט בהחלקות נקודתיות ברמה הרבה יותר גבוהה בהשוואה ל- LC4 לדוגמא. לגבי שאלתך למה המיתלים באופנועי המירוץ נוקשים יותר, כאן תרשה לי לאבחן אצלך בעיה אבחנתית, ללא שום מליצה מצידי: אתה, באופן עיקבי למדי, מתקשה להפריד בין אופנוע מירוץ - לרוכב מירוץ. קח את הרוכב סופרמוטו הכי טוב בארץ, וכוון לו את המיתלים בדיוק כפי שמכוונים את המיתלים על האופנוע "כמו-שלו" באליפות העולם, והוא לא יוכל לרכב מהר יותר. יש דבר כזה שנקרא כיוון מיתלים לפי קצב רכיבה מקסימלי. של הרוכב. כיוון מיתלים שיתאים ל- 5% העליונים של רכיבת מסלול כזה או אחר, לעולם לא יהיו אופטימליים למי שאינו מסוגל להגיע לאותם 5%... ואנחנו, יכולים אומנם לרכב על האופנועים הכי טובים בעולם (כמעט), אבל רחוקים שנות אור מיכולות הרכיבה של האלופים. ואני אומר את זה כי ראיתי אותם בעיניים שלי ולא האמנתי שאני ער. שלדות מוטוקרוס שמתעוותות או נשברות, בלמים ברמה הגבוהה ביותר ועדיין נשרפים. רוכבים שהם חיות ולא בני אדם. מצד אחד הערצה נטו וכיף של ילד קטן המביט על ממתק נחשק. מצד שני תיסכול, מאחר ואני יודע שכנראה לעולם לא אוכל לרכב ככה (המילה 'כנראה' נוספה אך ורק בכדי לעודד את האגו הפגוע שלי, אחרי החוויה המדוברת). אז יניב, אנחנו יכולים לשפר כמה שאנחנו רוצים, אבל רובנו (כולל אותי כמובן) רחוקים מכוונת המשורר. אין ספק שאנחנו בדרך, אבל היא עדיין מזה-ארוכה. בברכת יום טוב לכולם

45degrees

New member
תודה על ההסבר הממצה.

אתה קורא לקו האידיאלי: "לשלש את הפניה"?

כ לוין

New member
כן, עם הסתייגות

על-פי ההבנה שלי כיום, ויכולות הרכיבה שלי כיום, באופנועי הסופרמוטו על בסיס מוטוקרוס, לשלש את הפניות זה אידיאלי. על ה- LC4 לא בדיוק הגעתי לזה...

למעלה