החלפת תרופה..

לי1010

New member
החלפת תרופה..

לאחר שבוע רצוף חרדות..והשתפכות פה בפורום.. הייתי אתמןל אצל הפסיכיאטרית שלי והיא החליפה לי את הקלונקס לקסנקס.. מישהו מכיר?? לקחתי מהקלונקס חצי כדור ביום וזה ממש לא השפיע .. אז היא אמרה שאני ב"תת-מינון", כלומר זה ממש מעט המינון שאני לוקחת.. מאחלת לי בהצלחה עם הכדור החדש.. חחחחחח

KIM2004

New member
קלונקס וקסנקס שיכות לאותה משפחה

שלום לי 1010, אני לא מכיר את הקסנקס מהכרות אישית. מאחל לך המון הצלחה והרגשה ובה. Kim

הפסיכיאטרית פסיכית?

כי אם זה מה שהי רשמה לך לחרדות, היא עברה אפילו את הטמטום הקוראת לעצמה דר' שמטפלת בי, תרופות הרגעה-בנדזואיפאינים כגון קלונקס, קסנקס וכו' אינם בהתוויה לטיפול ארוך טווח אלא טיפול מקומי וממוקד. לצורך כך יש להתחיל טיפול מונע או ארוך טווח בSSRI או SNRI לפי שיקול הפסיכיאטר/ית. בקיצור אם הרופאה שלך לא עשתה כן, הייתי מציע להחליף רופאה ולו בגל הפוטנציאל התמכרות הכבד שיש במשפחת תרופות זו שלא קיימת במשפחות התרופות האנטי דיכאוניות. בתרופותץ אלו יש סכנה לתלות ולהתמכרות פזיולוגים שמצריכים העלאת מינון תמידית והגמילה קשה מאוד. החליפי רופאה (במידה ולא הגבילה השימוש בתרופה לעד לחודש -שחודש , זה גם כבר גבולי מאוד), במיידי, במידה וניתנה התרופה לפרק זמן מוגבל, ומקומי בנוסף לטיפול ארוך טווח זה בסדר ומקובל. אגב תרופות אלו אינן מומלצות בהתקפי אימה מאחר (הרגעה בדזואיפינים), ועד שמתחילות להשפיע ההתקף לרוב חולף או שוכך לבדו

למען הסר ספק

הרופאה שטפלה בי (אתמול המזכירה שוב טרחה להזכיר לי שהרופאה לא תוכל לקבל אותי יותר-כן אני ממש אבל ממש "עצוב").

nowhare man

New member
קסאנאקס

קיפי לצערי אתה טועה. כאחד שסובל מהבעיות הנ"ל כמה שנים וקראתי המון מחקרים ושיטות טיפול, קסאנאקס בהחלט מקובל בעולם גם כטיפולי. בארץ באמת יש אסקולה שלמה של אנטי - אבל לא יכול להיות שכל העולם טועה נכון? קסאנאקס אכן עלול לגרום להתמכרות כמו הרבה מאוד טרופות פסיכיאטריות. קסאנאקס הינו כדור נהדר למצבי חרדה מידיים. לחדד את זה - בזמן משבר חרדה , קסאנאקס הינו תרופה נהדרת. תופעות הלוואי שלה עליי הם ישנוניות . לצערי המאוד מאוד מאוד .... רב אני מכיר תרופה זו נהדר, ולא פעם היא הצילה אותי .

זה לא רק בישראל

אלא בעולם אמינים שתרופות מבנזדואיפינים אינם ניתנים לטווח ארוך בגלל פוטנציאל ההתמכרות הקשה שלה... התרופה מקובלת כאופציה טיפולית רק במצבי חרדה מוכללים או חברתיים, לא יעיל בהתקפי פאניקה(אם כן מדובר בפלצבו מאחר ולוקח זמן עד לפירוק התרופה בקיבה, וזה קורה לאחר שוך ההתקף). תמיד מומלץ איזון בSSRI. אתה יודע מה, זה מזכיר את הויכוח הקיים ברפואת ריאות ואלרגיה, מה עדיף על מה, מתן סטראוידים בשאיפה לתקופה נקייה מהתקפי אסטמה או התקפים מוחלשיםפ או טיפול בוונטולין שעל פניו עוזר להתקף הבודד אך בשימוש ארוך טווח יש בו נזקים רבים לרבות תלות ונזקים במאזן האלקטרוליטים בדם מה גם שזה מרמז על דלקת בסימפונות פעילה ולא מטופלת.. מבחינתי הוונטולין ותרופות ההרגעה הן תרופות למצבי SOS ואין להשתמש בהם מעל לחודש ברציפות!!! כלומר אפשר לקחת 1-2 בשבוע, אבל במצב כזה הייתי שוקל שינוי מינון בתרופות הבסיס.

EK55

New member
קיפי.אני משתמש כבר 10 שנים בכדור וחצי קלונקס

אז נכון שקשה לי להיגמל ממנו , אם ארגיש טוב יותר,אז גם ממנו אוכל להיגמל בקלות, אבל כל זמן שאנו חיים במתחים,נזדקק לקלונקס. דרך אגב ,כיוון שהקלונקס מאזן אותי,אז אני ער יותר ולא מנומנם.

עם חוויה לא אתווכח

אבל הייתכן כי מינון התרופות הבנדזואיפינים מחמירות החרדה דווקא בגלל התלות שלך בהן? החיים לא כל כך מסוכנים ומתוחים כמו שאנחנונ החרדתיים חושבים שהם כאלו.. (זה כמו שאבי לוקח תורפה משיינתץ והוא לא יכול לישון בלילה בלעדיה ...בגלל שבדיעבד התברר לנו כי התרופה נתנה לו באשפוז בפנימית כדי שיוכל לישון למרות המתח שבאשפוז הרעש וכו'... ויהיה נינוח ועריני בבדיקות ובביקורי הרופאים ויוכל להחלים מהר יותר, אילו הייתה ניתנת לו תרופה עם פוטנציאל תלוות נוח יותר ייתכן כי ההתנייה לשינה בלילה לא הייתה תלוייה בתרופה, כי עובדה שתרופות אחרות ללא פוטנציאל התמכרות ותלות עזרו לתקופה קצרה מאוד, ור חזרה לתרופת השינה שנתנה בבי"ח ורק בדיעבד (לאחר כמה חודשים),כשהוא ראה את הכדור השינה הוא נזכר שכזה כדור הוא שתה בלילה , רק פעם אחת , בלילה לפני ואחרי הצנתור הוסבר לו שמדובר בכדור שינה, אך הוא זוכר שמהרגע שנכנס למחלקה והתלונן כי אינו יכול לישון בלילה נתנה לו התרופה. לבנדזאיפינים יש שתי בעיות נפרדות ובלתי תלויות: 1. תלות והתרגלות-הגוף מסתגל לתרופה ובאיזה שלב הגוף זקוק למינונים גובהים, מצד אחד ומצד שני הגוף לא "לומד" להסתדר לבד ללא התרופה, למשל אי אפשר להירגע בהרפייה, אי אפשר לישון ללא כדור השינה ועוד ועוד (יכול להיות גם גופני, אי אפשר לאזן הסוכרללא תרופות לסוכרת 2, ולעתים דווקא בסוכרת 2 יש פתאום צורך להזרקת אינסולין בגלל שיש כבר התרגלות בתרופות הרגילות). 2. התמכרות-בהיעדר מתן התרופה מתפתחים תופעות גמילה הן במישור הפסיכולוגי והן במישור הפיזיולוגי כמו בכל סם אחר. SSRI/NRI אינם בעלי פוטנציאל התמכרות ואינם בעלי פוטנציאל תלות!!! זה שיש כאלו שמתלוננים על תופעות לוואי בגמר התרופה, זה עדיין לא מתקרב לתופעות גמילה המלוות מסוממים. בסטארמד , בפורום חרדה, יש פסיכיאטר בשם דר' יששכר הרמן, הוא מכיר את התמונה העצובה מתוקף תפקידו הציבורי, פסיכאטר בתחנה לנפגעי סמים ביפו. וכן מופנים אליו הן באופן פרטי, ואף באופן צבורי למרפאת החוץ(לא זוכר באיזה בית חולים), חולים שמכורים לכדורי הרגעה שלא באשמתם(כי הרי טיפול הרגעתי יומיומי למשך מעל לחודש , בדר"כ החולה לא מחליט על דעת עצמו), והם מפתחים תות התרגלות ואף סימפטומים של מכורים לדבר... שוב בכל כלל יש יוצא מן הכלל, אבל לרוב האנשים שמתשמים מעל 2-3 פעמים בשבוע ללא איזון ב SSRI/NRI , יש פוטנציאל לסיכון. חשוב לציין כי טיפול תחת SSRI/NRI, שבו עדיין יש התקפי SOS המצריכים כדורי הרגעה, זה אומר שהטיפול הניתן תחת SSRI/NRI לא מספיק טוב. תרופות ההרגעה לטווח ארוך, אכן טובות יותר מקצרי הטווח, בויניהן יש גם סילום של תרופות עם פוטנציאל שונה לתוופעות לוואי והתמכרות שונה

nowhare man

New member
אולי

עולם הרפואה יכול להתווכח עד מחר , אני כנראה לא דוגמא אבל ישנם תקופות בהם אני כל יום לוקח קסאנאגיס ( שהוא המקורי של קסאנאקס ) חייב להגיד לך שזה תוך חצי שעה עובד, ואין לי יתמכרות. בוודאי שהטיפול המקובל הוא עם SSRI כקבוע ושאר לתקופות קצרות. בחול : ישנם טיפולים של 1*3 1 מ"ג קסאנאגיס ליום !!! יחד עם SSRI אני בכזה מינון הייתי מת כעבור יום נראה לי. בדרך אגב קסאנאקס פועל הרבה יותר לאט וטוב מקסאנאגיס המקורי. קסאנאגיס הרבה יותר יקר.

לי1010

New member
קיפי..

לא נראה לי שהיא פסיכית .. היא פסיכיאטרית תותחית ואני סומכת עליה.. אני עוד חודשיים מתחתנת..והלחץ גובר.. אז עשינו שיקול..והיא המליצה על קסאנגיס0.25 מ"ג+ פאקסט 30 מ"ג בהדרגה להעלות את הקסנגיס... נקווה לטוב.. לי

EK55

New member
לי.רק עכשיו אני מבין ממך שהיא נתנה לך גם פקסט

לי נראה שהיתה צריכה לתת לך פעמיים ביום חצי קלונקס ולא רק פעם ביום לתקופה קצרה ולא יותר מחודש אחד ובתוספת פאקסט לטווח ארוך. את צריכה להבין שהתקופה לפני הנישואים מלחיצה במיוחד אותך ולכן חצי כדור קסנקס לא יעזור לך . אם היית יכולה לדחות את החתונה למועד מאוחר, עד שתהיי מאוזנת, היה טוב יותר

EK55

New member
לי .אז למה לא נתנה לך פעמיים ביממה חצי כדור

ואולי את צריכה אחד שלם בלילה ,כמו שאני לוקח כבר 10 שנים ועוד חצי כדור ביום אחרי 12 שעות. אני חושב שאם חצי כדור קלונקס לא עזר אז בטח גם חצי כדור קסנקס לא יעזור ,כי הקסנקס יותר חלש מהקלונקס ושניהם מאותה משפחה. אני מדבר על הכדור של החצי מיליגרם החום ולא על הכדור הלבן שהוא שני מיליגרם

bwp

Member
אי אפשר לדעת

אולי הם מאותה משפחה אבל יכול להיות שכל כדור ישפיע עליה שונה. כדאי לנסות בכל מקרה

nowhare man

New member
קלונקס- קסאנקס- קסאנאגיס

קלונקס לא עושה לי כלום, זה כמו כוסות רוח למת. קסאנאקס הוא התרופה הלא מקורית ולכן משפיע פחות. המקורי ( שלא בסל תרופות ) הוא קסאנאגיס משפיע הרבה הרבה יותר טוב, במינון גבוהה יכול להרגיע סוס משתולל.

EK55

New member
הקלונקס במינון גבוה יכול להרגיע אריה משתולל

דרך אגב תודה על האינפורמציה החדשה. עכשיו לראשונה בחיי אני שומע על שם התרופה קסאנאגיס. נכון שהקלונקס הוא טוב גם לחרדות , אבל הקלונקס הוא טוב בעיקר להורדת מתחים חזקים .

סויה 1

New member
nowhare man....

אתה כותב דברים לא נכונים ומטעה אנשים. נעשה קצת סדר בדברים. קסאנקס=קסנאגיס=אלפרליד=אלפראזולאם. אלפראזולם היא התרופה הגנרית כלומר התרופה המקורית.השאר...קסאנקס קסאנגיס ואלפרליד הם שמות מסחריים של אותה תרופה בדיוק.כולן מכילות alprazolam .

לי1010

New member
אממ..

אני לוקחת את הכדור הלבן 0.25 מ"ג רק בלילה.. וממחר אתחיל לקחת אותו גם ביום וגם בלילה.. אז אני מקווה שישפיע

למעלה