החלפת תרופה

החלפת תרופה

שלום הבן שלי לוקח טגרטול cr 400 בבוקר כדור של 400 ובערב כדור של 400 יש לו רעידות בגוף בעיקר בשעות הבוקר הנירולוג המליץ לו להחליף את הכדורים לדפלפט אשמח לקבל תגובות בנושא תודה...

ענתי80

New member
החלפת תרופות

התרופה הראשונה שנטלתי הייתה טגרטול, אך לאחר כמה זמן היא הפסיקה להשפיע עלי והתחלתי ליטול דפלפט שלמען האמת, עשה לי צרות לא קטנות. כעת אני נוטלת למיקטל ואני מאוזנת. התרופות משפיעות על כל אחד ואחת באופן שונה, כך שיכול להיות שהדפלפט דווקא ישפיע לטובה על בנך. סביר להניח שהנוירולוג מבין "קצת" יותר ממני ואני מקווה שהוא אכן נותן לבנך את הטיפול הכי טוב ומסור שיכול להיות.
בהצלחה ורק בריאות, ענת

mori17

New member
בן כמה הבן שלך?

תיראי בתור מישהי שהיתה לוקחת את התרופה הזו כשהייתי קטנה לא הייתי ממליצה בכלל.... 1)היא לא עזרה לי בגרוש...היו לי מיצמוצים(זה בעיקר התופעות שיש לי שקשור לאפילפסיה) 2)היא גרמה לי להשמין(למרות שהנורולוג אמר שאין קשר בניהם) קיצר היא הרסה לי ת'חיים =/ כל הילדות שלי הייתי בדיכי בגלל שכולם ירדו עליי ביסודי בגלל שהשמנתי(ועד כיתה ג' כולם אהבו אותי והייתי מקובלת) אחרי כמה שנים טובות החליפו לי ללמיקטל והיא עוזרת לי מאוד היא מקטינה מעוד את המיצמוצים ואין לי בכלל תזוזות כאלו בידיים או ברגליים משהו שכן היה לי כשהייתי מטופלת בדפלאט,יעני זה לא עזר לי בכלל. בעיניי לא הייתי לוקחת מורי

mori17

New member
כנ"ל

הייתי מעל 65 קילו והיום אני 52 זה הבדל עצום!
מורי

יש קשר בין דפלפט ומשקל עודף

ד"ר שילר אמר לי שיש קשר חד משמעי, הוא דיבר על עליה באחוזים אם נוטלים דפלפט. לא זוכרת בדיוק בכמה אחוזים מדובר. תרשמו לכם שהדפלפט עלו לנפח... אבל מאוד מומלץ ומאזן אם כי כבר נכתב כאן כמה פעמים שאם יש אפילפסית נעורים מומלץ להשתמש בלמיקטל, אני ממליצה לאם לפנות לחוות דעת נוספת אם אפשר לפרופסור נויפלד באיכילוב,אם אין טופס 17 אפשר לשלם פרטי עלות של כמאה ש"ח. שבוע טוב, דינה

Son Gocu

New member
ובכן

אני לקחתי דפלפט איזה 4-5 שנים. בגלל התרופה הזאת עליתי איזה 25 קילו! התרופה הזאת טובה, אבל היא מנפחת, אני מאוד סבלתי ממנה...

השמנה זה לא הכל

אם התרופה מאזנת ונותנת פתרון טוב לאפילפסיה, לא שווה להתמודד עם השמנה? אני לא יודעת, אני שואלת, כי בסופו של דבר, לוקחים את התרופות האלה כדי לאזן את ההתקפים.

r216

New member
בקשר לשאלתך...

אני לא עברתי תרופה, אני כבר שנתיים אם אותה תרופה, בהתחלה באמת השמנתי ממש תוך איזה חודשיים כבר נוספו לי 10 קילו... וממש עברתי מלתחה, פלוס אוכל צבאי ככה שזה לא מוסיף, ונכון, יש עוד תופעות גם ממש סבלתי מנשירת שיער אבל אם זה אפשר להתמודד , הייתי משתמשת בשמפו מיוחד שגם לא מכייל אבץ.. נכון להיום, דווקא בתקופה האחרונה הצלחתי להוריד את כל ה--10 קילו האלה ולחזור למשקל לפני הצבא, אני חושבת שמה שתרפ לירידה זה שילוב של גורמים אבל בגדול זה מאוד מאוד קשה . כי באמת משהו בתרופה גורם להשמנה המהירה הזו ולאוו דווקא אכילה מוגזמת כי הרי אנחנו בנות ואנחנו כן חושבות לפני שאנחנו אוכלות:) אני מאוד מרוצה אבל מהתרופה זו התרופה הראשונה שניסיתי ונשארתי איתה, והכל בסדר,

ענת71

New member
שלקחתי דפלפט זה דיכא לי את התיאבון.

לפני מספר שנים הייתי לוקחת דפלפט התרופה גרמה לי לאבוד התיאבון. ולא היה שיפור בהתקפים.

דפלפט

שלום רב הבן שלי בן ה- 6 מטופל בשילוב של דפלפט ולמיקטל. השילוב אצל בני הוא טוב (נכון להיום). תופעות הלואי מהדפלפט היא ערנות ותאבון. אני חושב שבס"כ הדפלפט היא תרופה טובה בהצלחה

אילת 1961

New member
ניסיון טוב עם דפלפט

הבן שלי בן 17.5 ולוקח דפלפט כמעט שנתיים. הוא סבל מעייפות רק בתקופת ההסתגלות הראשונית ומאז אין לו תופעות לוואי. לפני שבועיים הוא עבר לדפלפט כרונו, כי היה צריך להעלות לו את המינון וגם המבר הזה היה חלק.

שרון288

New member
כשאתם אומרים שהתרופה מנפחת

אתם מתכוונים לכך שהתרופה גורמת לכך שאתה חש רעב מוגבר, ולכן אוכל יותר, מה שגורם להשמנה? או למשהו אחר?? המילה "לנפח" קצת בילבלה אותי פה...

Son Gocu

New member
כשאני אומר

מנפחת אני מתכוון שאני כל היום חושב על אוכל, ורק על אוכל... וכאשר אני אומר לנפח, אז כמו בצק שמרים, פשוט תופחים...

למעלה