החלפת תנור באמבטיה

א אוהל

New member
החלפת תנור באמבטיה

שלום! אנחנו שוכרים בית ובחדר האמבטיה מותקן תנור חימום (סלילים) תלוי שאינו פועל. אנחנו מעוניינים להחליף אותו במפזר חום. בחדר האמבטיה אין תקע חשמלי אלא המפסק לתנור נמצא מחוץ לחדר האמבטיה. האם החלפת התנור זה משהו שניתן לעשות לבד עם הסברים (מכם
, אין לי כל ידע בעבודות חשמל) או שצריך להזמין חשמלאי? האם ישנם דברים שצריך לדעת/לשים אליהם לב לפני שקונים מפזר חום לאמבטיה?

רשר

Well-known member
מנהל
אפשר לבד

הפסיקו את החשמל פרקו את התנור הקיים אל הכבל שיוצא מהקיר הרכיבו שקע "על הטיח". צהוב/ירוק=הארקה. חום=~ פזה. כחול=0 אפס. קנו מפזר חום (זול, לא צריך מיוחד לאמבטיה)ותלו אותו על הקיר חברו את התקע לשקע כוונו את התנור לטמפרטורה הגבוה ביותר ושיעבוד רק גוף חימום אחד (1000W) כך הוא ימשיך לעבוד כל זמן המקלחת ולא יפסיק כל רגע. כוונו את הרוח לאזור המראה שישמור עליה יבשה וייבש את השער. תהנו מחורף נעים

רז חשמל

New member
עבודה לחשמלאי !

זו עבודה לחשמלאי ! אני מבקש לא לתת עצות בסיגנון עשה זאת בעצמך בפורום, זה יכול להיות קטלני .

מפזר חום לא טוב באמבטייה , כי

יש בו טרמוסטט שמפסיק את פעולת החימום באמצע הרחצה ואתה נישאר רטוב וקר. אי אפשר לכוון את הטרמוסטט ליות חום . הטוב ביותר זה תנור אמבטייה שדולק עד גמר הרחצה . וכמובן רק חשמלאי יעשה את זה . כי מאמבטייה יש אדים . וחשוב מאוד לחבר לארקה . הייה לי מפזר חום והחלפתי אותו בתנור רגיל

א אוהל

New member
תודה על התגובות. הסיבה שאני

רוצה מפזר חום ולא תנור הוא שחדר האמבטיה ע-נ-ק ונראה לי שמפזר חום יחמם אותו טוב יותר, לא?

ביכלל לא . הייה לי חדר קטן והייה קר

והתנור היפסיק לעבוד כאשר הטמפרטורה הייתה 20 מעלות בערך . מקסימום תרכיב 2 תנורים אים החדר גדול .

Rשף

New member
דווקא כן

לי יש חדר אמבטיה גדול מאוד שמחומם היטב על ידי מפזר חום, מצד שני לקרובת משפחה יש באמת אמבטיה קטנה ושם מפזר החום לא מספיק, כנראה שצריך לבחור את הדגם הנכון (לצערי על שלי לא רשום הדגם...)

רשר

Well-known member
מנהל
צריך הספק נמוך מ 1000W

וטמפ' גבוהה ביותר בטרמוסטט כ 30 מעלות זה פותר את בעית ההפסקות שנובעות ממיקום המפזר בחלק הגבוה של החדר. ואני מקבל את ההערה של רז לגבי חשמלאי, הפרנסה שלי והבטחון שלכם. רן

למעלה