החלפת תוכנית

החלפת תוכנית

לאחר חודשיים וחצי של תוכנית למתחילים שרמי נתן לי (ושלא כל כך התמדתי) שרירי החזה גדלו, הבטן והידיים (בעיקר אחוריות). אני עובד בחדר כושר של הקיבוץ שלי ואין בו הרבה אז מבוגר אחד נתן לי את התוכנית הזאת לפי החדר כושר העלוב שיש לנו.. אני בן 16 גובהי 1.73 ומשקלי 55 עכשיו אני שואל אם זה טוב ? ויש כמה תרגילים שאני לא מסתדר איתם.. התוכנית: רגליים ברכיים דחיקה סקווט חזה דחיקה חזה חזה משקוליות יד (בשכיבה) מקבילים גב מתח גלגלת לפנים משקולית יד (ברך על הספסל) כתפיים מוט מאחורי הגב משקוליות יד מוט W בעמידה עד לסנטר יד קידמית מוט W ידיים קדמיות ( משקל)2 משקוליות יד משקוליות יד פטיש (הפוך) יד אחורית מרפקים עובדים (עד למצח בשכיבה) מוט W2 משקליות יד (כל פעם יד אחת מאחורי הגב שהיד שניה מחזיקה יד אחורית מאוחרי הצוואר) גלגלת בעמידה (קדימה)

בלגן

קשה לי להבין את התוכנית הזאת ?! מה מבצעים כל אימון ? כמה סטים מכל תרגיל ? ציין את התרגיל בשורה נפרדת - "רגליים ברכיים דחיקה סקווט" ?! כמה אימונים בשבוע ? חזור אלי

קצת סדר

כל אימון מבצעים את הכל. 10 חזרות בכל סט. 3 אימונים בשבוע. אני שוחה כל יום בערך 25 דקות, ובחורף ההיתי רץ גם 25 דקות. בעיות בתוכנית: זה לוכח המון זמן. יש תרגילים שאני לא מסתדר איתם. התוכנית עוד פעם:(זה כתוב בשפה לא מקצועית כי אני לא יודע את השמות) רגליים 1 בישיבה ברכיים מניפות משקולת (במכונה או משהו כזה) 2 דחידה (ברכיים דוחקות קדימה במכונה) 3 סקווט ( אגב יש תחליף לזה? אני אף פעם לא בטוח שאני עושה את זה נכון) חזה 1 דחיקה חזה 2 דיקת חזה משקוליות יד (בשכיבה) 3 מקבילים גב 1 מתח 2 גלגלת לפנים (בישיבה) 3 משקולית יד (ברך על הספסל, כל פעם יד אחת, מרפק עולה ויורד לצד הגוף) כתפיים 1 מוט מאחורי הגב (בעמידה בלי משקל) 2 משקוליות יד 3 מוט W בעמידה עד לסנטר (בלי משקל) יד קידמית 1 מוט W ידיים קדמיות ( משקל) 2 משקוליות יד 3 משקוליות יד - פטיש (הפוך) יד אחורית 1 מרפקים (עד למצח בשכיבה) מוט W 2 משקליות יד (כל פעם אחת, יד שניה מחזיקה ביד אחרית מאוחרי הצוואר) 3 גלגלת בעמידה (קדימה) אם התוכנית לא בסדר את יכול בבקשה לתת לי תוכנית אחרת לניפוח אם מגבלות החדר כושר שלנו, ולא דברים מסוכנים כי אין מדריך. תודה רבה.

אני מוכן להתערב ../images/Emo178.gif

שהתכנית הזו לוקחת לך יותר משעה כל פעם .. תקצר אותה , שרירים גדולים (חזה , גב ורגליים) 9 סטים (3 תרגילים*3סטים) שרירים קטנים (כל השאר ) 6 סטים (2 תרגילים * 3 סטים ) זמני מנוחה : 60 - 90 שניות

תוכנית

קשה לי להבין את כל התרגילים אבל להלן המלצות כלליות: תחלק את התוכנית לשני אימונים שונים: רגלים + גב + יד אחורית חזה + יד קדמית + כתפיים בתרגילי - גב, חזה ורגליים תעשה מכל תרגיל 3 סטים בתרגילים של שאר השרירים תעשה מכל תרגיל 2 סטים 60 שניות מנוחה בין הסטים

תודה רבה רבה

גם ל"זה שהולך ברגל" זה באמת לוכח הרבה זמן אני יישם את ההמלצות תודה. רונן.

למעלה