החלפת שקעים ומתגים

Morticia

New member
החלפת שקעים ומתגים

עברנו דירה. השקעים והמתגים חומים ומכוערים. קניתי חדשים. השאלה שלי היא אם אנחנו יכולים לעשות את זה בעצמנו (כמובן אחרי שהורדנו את המפסק!) השאלות שלי הן: אם תוכלו להסביר לי מה מתחבר למה ואם לא כמה צריך לעלות חשמלאי שיחליף אותם (9 שקעים 7 מתגים 2 דימר)? אנחנו צריכים גם להחליף בית מנורה ואני מחפשת כיסוי כזה שמתברג עליו, עגול חלבי. רציתי לשאול אם יש מקום שאתם ממליצים עליו שיש בו מבחר ומחירים שפויים (הייתי במקום שרצו למעלה מ-400 ש"ח על השקעים והמתגים לעיל...) תודה. טיש.

moco10

New member
אם את שואלת מה מתחבר למה

אז עדיף אולי שיעשה את זה חשמלאי.

Morticia

New member
וכמה זה אמור לעלות

חשבתי שאולי זה ממש פשוט ומיותר להזמין מישהו שיעשה את זה..

moco10

New member
זה אומנם פשוט, אך למי שלא עשה זאת

אף פעם (וזה מה שמשתמע משאלותיך) עדיף חשמלאי. לחילופין תבקשי ממשהו שיודע להראות לך. בגדול זה לחבר כמו שהיה מחובר הקודם, אך לפעמים דגמים חדשים בנויים טיפה אחרת ועלולים לבלבל. אין לי מושג לגבי מחירים, תתקשרי לכמה חשמלאים ותשאלי.

בחיים הכל עובר

גם החיים... נתחיל מהדברים הפשוטים למפסק מגיעים בדר"כ שני חוטים (אם זה לא מפסיק מחליף/מצליב/כפול) לכל מפסק יש 2 נקודות אליהן ניתן להתחבר לא משנה היכן תחברי את החוטים, כל זמן שאת לא מחברת אותם לאותה נקודה. חכמי הפורום ינסו למכור לך שיש חשיבות לאיזה נקודה מתחבר החוט המגיע מהפאזה (שלא יהיה מתח על ה"סכין") - תתעלמי גמרנו עם המפסקים נשארו עוד השקעים והדימרים השיטה היא לראות איך השקעים הישנים מחוברים לפני שמפרקים אותם. נ.ב. כדאי לנתק את המתח מהשקעים /מפסקים לפני שמתחילים לשחק איתם

nhezy

New member
ממליץ חשמלאי-שיתקן ויחליף

אני ממליץ שחשמלאי שאת מכירה יתעסק בהחלפות של מפסקים ושקעים (בתי תקע) ואולי כדאי להחליף חוטים במידת הצורך. כבר ראיתי חיבורים הפוכים וכן ראיתי שקעים ללא חוט הארקה.כמו כן לכל מנורה בתקרה צריך חוט הארקה. בארון חשמל צריך מפסק פחת-נגד התחשמלות.

תמורת

150 שקלים פלוס מע"מ אני מוכן לפתור לך את הבעיה ניתן להשיג אותי ב0523695063 אבי

למעלה