החלפת שמן מנוע בXEVO 250

EN2024

New member
החלפת שמן מנוע בXEVO 250

צהריים טובים,
כל כמה זמן רצוי להחליף שמן מנוע בXEVO 250?
ע"פ הService Manual שנתקלתי בו יש להחליף ב10 אלף ק"מ שמן ופילטר שמן, ובכל 5000 רק לבדוק או להוסיף אם צריך.
מצרף לינק לספר:
https://www.scribd.com/doc/129009383/Piaggio-Xevo-250ie-EN
בנוסף בספר מצוין שבכל *החלפה* של שמן יש להחליף גם את הפילטר.
אני מבין שאם החלפתי פילטר ושמן לפני כ5 אלף ק"מ אז אני לא צריך להחליף עכשיו, אלא רק לבדוק אם חסר?

פרארי1

New member
הקפד על ההוראות שבספר

חשוב גם סוג השמן - 5W40 למיטב זכרוני, סינתטי מלא.
בדוק את המפרט המדוייק ושים שים שעונה עליו מיצרן מוכר.

Beetlejuice68

New member
תשובה לאקסבו

ברמת העקרון פילטר אוויר ושמן אתה צריך להחליף כל טיפול גדול שכן טיפול גדול זה 10 אלף יחד עם רצועה, רולים, משקולות ועוד..
כל 5 אלף אתה צריך להגיע למוסך לטיפול קטן שזה אומר בדיקה בלבד.
בין הבדיקות בודקים גם שמן
זה עדיין לא אומר שאתה לא צריך למדוד שמן שמן לבד
את השמן אתה בודק כאשר הקטנוע עומד על משטח ישר ושהוא קר (עמד כמה שעות) לאחר שהוצאת את המדיד והכנסת את כולו חזרה ובדקת את המפלס.
אפילו בקטנוע בתוך תא המטען כתוב שרצוי לבדוק כל יום
בפועל לא מכיר מישהו שבודק כל יום אבל אני משתדל לבדוק לפחות אחת לשבוע ואם מדובר בנסיעות ארוכות מחוץ לעיר אני משתדל לבדוק לפני נסיעה.
בדיקה קטנה מצילה חיים של מנוע
ובאקסבו תמיד אבל תמיד אם חסר שמן צריך לשים אך ורק מנוע 5-40 סינטטי מלא
זה מאוד חשוב!

פרארי1

New member
לגבי בדיקת השמן היומית

זו מדבקה שעופר אבניר שמים אוטומטית בכל הקטנועים שהם מוכרים, זכר לימי הגרנד דינק שהיה אוכל שמן וקראנקים היו נדפקים על ימין ועל שמאל עקב נסיעה עם חוסר שמן.
מי שיש לו זמן ומרגיש שהוא מפנק את הקטנוע, שיבדוק כל יום, אבל תכלס המדבקה הזאת היא כיסוי תחת של היבואן, לא הוראת יצרן וזה לא באמת נחוץ ברמה יומית.

כל שאר הדברים שכתבת, כמובן נכונים.

rusti james

New member
כלל אצבע לבדיקת שמן בקטנוע

מחזק דבריכם ומוסיף שנקל משלי -
בדיקת שמן יומית בתחילת ההיכרות עם הכלי, אם הוא אוכל שמן יש מקום להמשך בדיקה יומית ומילוי החסר בעת הצורך,
כלי ששומר על כמות השמן -- בדיקה שבועית, לפני ואחרי נסיעות ארוכות כמו שכתב ביטלג'וס.
&nbsp

למעלה