החלפת שמן במזלג

Nihil F2

New member
החלפת שמן במזלג

שלום. אני רוצה להחליף שמן במזלג כדי לוודא שיש מספיק, השאלה אם אפשר אחרי פירוק המנגנון העליון של המזלג וריקון השמן פשוט להוסיף חדש בלי לפרק את שאר המזלג. תודה.

asparagos

New member
כן, אפשר,

תוודא שיש לך את ספר הרכב כדי שתדע מה הכמות הנכונה להכניס, יש כמות שונה להחלפת שמן כפי שאתה תארת וכמות שונה להחלפה לאחר פירוק.

wolverine500

New member
גם אני אוטוטו מבצע את הטיפול

לא יודע לגבי אחרים, אצלי זה כל 4 שנים. תשתמש בכלי בו תוכל למדוד את הכמות המדוייקת, כמו בקבוק לתינוקות לדוגמא (רק תזכור לזרוק אחר כך, ולא למדיח כלים!!
) אגב, במסגרת הטיפול צריך להחליף מחזירי שמן וטבעות אטימה, שאגב על המחיר שלהן שחטו אותי אפילו בשוויץ

Nihil F2

New member
זהו, שאני לא רוצה לפרק עד למחזירי שמן.

זה דורש כמה כלים יעודיים. (R750) להחליף מחזירי שמן זה כבר פירוק שלם אצלי. ד"א אספרגוס, לא מצויינת אצלי כמות שמן "להוספה"...

asparagos

New member
לא מזמן ביצעתי פירוק מלא לבולמים ב KLR250

בספר היצרן כתוב אצלי במפורש כמות שמן בהחלפה וכמות שמן שונה (מעט גדולה יותר) בעת פרוק מלא. הסיבה היא שבהחלפה ללא פרוק תמיד נשאר לך מעט שמן על החלקים השונים. תנסה להשיג את ספר הרכב של היצרן, לא היינס ולא קליימר אלא הספר שחברת סוזוקי הוציאה.

NeeD 4 SpeeD

New member
תבדוק אם בספר רכב רשום גובה השמן במזלג

אם כן , אחרי מילוי השמן אתה משחק עם המזלג ,בלי שהקפיץ מורכב , כך שהשמן יכנס לכל החרירים הקטנים . אז בודק אם גובה השמן הוא נכון, בלי קשר לכמות ששמת.

JackR1

New member
../images/Emo45.gif מה שמצויין בספר רכב, זה גובה השמן בבולם

לאחר ריקון בועות. לפעמים עם הקפיץ, לפעמים בלי. אם מצויין גובה השמן בלי הקפיץ - נדפקת, צריך לפרק את המזלג. או למדוד לפי אותה כמות שאתה שופך, בדיוק (מה שלא תמיד טוב - כי אם כרגע הכמות לא תקינה, אז אתה נשאר איתה). "הכלים הייעודיים" עולים $40 לאחר הזמנה מחו"ל. לא ממש יקר.

Nihil F2

New member
פשש... סחטיין על ההבחנה!

אני באמת עובד עם ספר של היינס.. אז ח"ח אספרגוס! טוב, אני אנסה להשיג ספר של היצרן, במיקרה הכי גרוע אנסה להחלחף בלי לפרק לחלוטין. מקסימום יהיה חסר קצת שמן במזלג... זה לא לשימוש ספורטיבי אז זה סביל.

GiladZX6R

New member
לפחות תוודא שהגובה זהה בשניהם, אפשר להשתמש

במזרק עם צינורית אוויר של אקווריום, לחתוך את הצינורית באורך הרצוי ולשאוב את השמן העודף החוצה...

למעלה