תשמע RC, ותקשיב גם טוב טוב
1.
חוקי הפיזיקה של כולנו הם זהים לחלוטין שמעת? מבין?
למרות שאתה משוכנע שחוקי הפיזיקה פועלים אחרת אצלך - הם אצל כולנו זהים. 2. תקשיב לעוד משהו שבטח יפתיע אותך לחלוטין:
תמיד, אבל תמיד, בזמן בלימה המסה של הרכב נעה לפנים מכוח ההתמדה לכן, גם באופנועים וגם במכוניות - לפחות 90 אחוז מעוצמת הבלימה מתקבל מהחלק הקידמי של הרכב. קרי - מהגלגלים הקידמיים. במכוניות - הניתוב של עוצמת הבלימה מבוצע באופן אוטומטי על ידי המערכת ההידראולית של הבלמים. באופנועים
הרוכב מבצע חלוקת עוצמת בלימה בין הגלגלים 3.
אפשר לעצור רק עם האחורי. אפשר גם לעצור רק עם הקידמי ואפשר גם עם שניהם. 4. מתוקף תנאים 1,2,3 מתקבל
בהכרח תנאי 4:
אי אפשר לעצור באותו מרחק בלימה רק עם הבלימים האחוריים, כמו בשימוש רק עם הבלמים הקידמיים. אי אפשר. מבין? אי אפשר. אתה מתחיל להיזכר שאי אפ]שר או שאני צריך לחזור על זה? אז אי אפשר כן? 5. |מחקרים| ו|מסמכי SAE| (שבטח לעולם לא תשיג גישה אליהם) מוכיחים שאפילו נהגים צעירים מצליחים לבלום
רק בשימוש עם
הבלם הקידמי בפחות מחצי מרחק מאשר בשימוש
רק עם הבלם האחורי. מבין?
פחות מחצי מרחק
6. כתבת באחת מהודעותיך ששימוש בבלם הקידמי בלבד יכול לגרום להתהפכות לפנים: אני מזמין אותך לבדוק איזה מומנט הקליפר צריך להפעיל על ציר הגלגל על מנת להפוך את כל מסת האופנוע לפנים ללא עזרה מהרוכב (כמו במקרים של ביצוע סטופי מכוון). אתה תגלה שלא קיימות לכביש הציבורי מערכות בלימה שמספקות כזה מומנט. אתה עוד לא מבין? תעשה לי טובה - תפסיק לכתוב שטויות כאילו אתה הגורו של רוכבי האופנועים בכל העולם, או לחילופין מבין דבר וחצי דבר על רכיבה על כלי דו גלגלי. אם אתה עדיין לא מאמין - צא ולמד זה כל מה שנשאר לי לכתוב לך.
דברים אלה מיועדים לכל גולשי הפורום: אני ממליץ לכולם בכל תוקף לא להקשיב, ואו להתייחס לדבר מגיבובי השטויות הסוריאליסטיים שהעלה מיודענו RC לגבי איך בולמים אופנוע. לדעת מנהלי הפורום
עצותיו של הנ"ל בנושא בלימת אופנוע יכולות לגרום נזק פיזי חמור לכל מי שינהג לפיהן