החלפת רפידות בלם...

Moo Moo

New member
עזוב אותך דיסקים צפים רדיאלים 300MM

אתה בולם עם כזה דבר אתה עושה 50 פליקפלקים קדימה. תחליף את מערכת הבלימה האיכותית והחזקה שלך באיזה בלם תוף ישן ומתפרק, לביטחונך האישי

TTמאניה

New member
זה שעוד לא החלקת כי היה לך

מזל או שהבולם תוף האחורי שלך חלש ולא גורם לך להחליק. לפני שבוע נהרס לחבר שלי הבלם הקידמי במוטוקרוס בקצה גבעה, ירד כמו מלך את הכל ללא שימוש בבלם הקידמי, אז מה זה נכון? לא אבל אפשרי. אבל אם הגבעה היתה תלולה הברקס האחורי היה ננעל והזנב היה עוקף את הפרונט והנה נפילה. קודם תלמד לרכב ואחר כך תתן עיצות, גש למגרש ריק סע במהירות של 40 קמ"ש ובצע בלימת חירום, פעם עם האחורי, פעם עם הקידמי, שים לב: קידמי לא נועלים! תשתמש ברגש, רגי לפני הנעילה (שלא תתרסק לי). עכשיו תנסה לשלב. מרחק העצירה קצר? באיזה סגנון יש שליטה טובה יותר באופנוע? ד"א אם יש לך אופנוע שטח - גוף לאחור כמובן בעמידה. ד"א, תנסה לבלום בסיבוב חד כמו פניה תוך כדי שימוש בברקס אחורי בבלימת חירום ותמצא את עצמך מרוח היטב על הכביש. תנסה לבלום בשלולית עם ברקס אחורי - אותו אפקט נפלא של מפגש עם הקרקע. אני מקווה שאתה גדול מספיק כדי להכיר בטעויות - תחזור תדווח מהשטח על התוצאות

45degrees

New member
תשמע RC, ותקשיב גם טוב טוב

1. חוקי הפיזיקה של כולנו הם זהים לחלוטין שמעת? מבין? למרות שאתה משוכנע שחוקי הפיזיקה פועלים אחרת אצלך - הם אצל כולנו זהים. 2. תקשיב לעוד משהו שבטח יפתיע אותך לחלוטין: תמיד, אבל תמיד, בזמן בלימה המסה של הרכב נעה לפנים מכוח ההתמדה לכן, גם באופנועים וגם במכוניות - לפחות 90 אחוז מעוצמת הבלימה מתקבל מהחלק הקידמי של הרכב. קרי - מהגלגלים הקידמיים. במכוניות - הניתוב של עוצמת הבלימה מבוצע באופן אוטומטי על ידי המערכת ההידראולית של הבלמים. באופנועים הרוכב מבצע חלוקת עוצמת בלימה בין הגלגלים 3. אפשר לעצור רק עם האחורי. אפשר גם לעצור רק עם הקידמי ואפשר גם עם שניהם. 4. מתוקף תנאים 1,2,3 מתקבל בהכרח תנאי 4: אי אפשר לעצור באותו מרחק בלימה רק עם הבלימים האחוריים, כמו בשימוש רק עם הבלמים הקידמיים. אי אפשר. מבין? אי אפשר. אתה מתחיל להיזכר שאי אפ]שר או שאני צריך לחזור על זה? אז אי אפשר כן? 5. |מחקרים| ו|מסמכי SAE| (שבטח לעולם לא תשיג גישה אליהם) מוכיחים שאפילו נהגים צעירים מצליחים לבלום רק בשימוש עם הבלם הקידמי בפחות מחצי מרחק מאשר בשימוש רק עם הבלם האחורי. מבין? פחות מחצי מרחק
6. כתבת באחת מהודעותיך ששימוש בבלם הקידמי בלבד יכול לגרום להתהפכות לפנים: אני מזמין אותך לבדוק איזה מומנט הקליפר צריך להפעיל על ציר הגלגל על מנת להפוך את כל מסת האופנוע לפנים ללא עזרה מהרוכב (כמו במקרים של ביצוע סטופי מכוון). אתה תגלה שלא קיימות לכביש הציבורי מערכות בלימה שמספקות כזה מומנט. אתה עוד לא מבין? תעשה לי טובה - תפסיק לכתוב שטויות כאילו אתה הגורו של רוכבי האופנועים בכל העולם, או לחילופין מבין דבר וחצי דבר על רכיבה על כלי דו גלגלי. אם אתה עדיין לא מאמין - צא ולמד זה כל מה שנשאר לי לכתוב לך. דברים אלה מיועדים לכל גולשי הפורום: אני ממליץ לכולם בכל תוקף לא להקשיב, ואו להתייחס לדבר מגיבובי השטויות הסוריאליסטיים שהעלה מיודענו RC לגבי איך בולמים אופנוע. לדעת מנהלי הפורום עצותיו של הנ"ל בנושא בלימת אופנוע יכולות לגרום נזק פיזי חמור לכל מי שינהג לפיהן

™©®

New member
שלום לך 45!

אני בטוח שכוונותייך טובות, ואני שמח שאתה מנמק את ההודעות שלך. כאמור כל דבר שאני כותב אני כותב רק מנסיוני האישי. לא סתם שונתה החתימה שלי לאחר דין ודברים עם הנהלת הפורומים. ואני אפילו מאמין שבצדק. כמו שאני רושם את דעתי כך כל אחד ואחד פה רושם את דעתו וזה יהיה מאוד מוזר לו פתאום כל אחד יהיה צודק. הרי יש רק אמת אחת לא? בקיצור ולעניין חבל לי שאתה ממליץ לגולשים לא להתייחס להמלצות שלי, אבל מאחר ואתה מרגיש שזה הדבר הנכון לעשות אין לי אלא לקבל את זה. אני מצידי אחלוק מנסיוני האישי עם כל אחד ואחד שמעוניין להקשיב.

Moo Moo

New member
עכשיו אני ממש מעוצבן. ../images/Emo46.gif

אומרים לך שאתה טועה. מוכיחים לך שאתה טועה. אנשים בעלי ניסיון עשיר פי מליון ממך טועים משהו אחד. אתה טוען משהו אחר. כל בן-אדם נורמאלי היה מבין שלמרות ניסיונו האישי בין השנים, בכל זאת היה אפשר לעשות את זה יותר טוב. אז חאלס, הייתי בטוח ששיחררו אותך בתנאי שתכנס לפורום ללמוד כי יש לך הרבה לימודים לעשות. את הניסיון האישי שלך תשמור לעצמך, כי הוא שווה ל|חרא|.

™©®

New member
../images/Emo31.gif על צורת ההתבטאות!

כל דבר ניתן לפתור בצורה חברית ונעימה. אל תגרר ל"עליהום" של הפורום. וכן אני כאן בשביל ללמוד מאחרים וללמד אחרים. זו מהות הפורום וזו ההנאה שבדבר - לחלוק את הידע שלך עם אחרים ולשאוב הרבה ידע של אחרים.

TTמאניה

New member
צודק לגבי צורת התבטאות אבל

טועה לגבי בלימה. קח את האופנוע למגרש - תבדוק וחזור לדווח.

Moo Moo

New member
אבל הידע שלך פשוט לא נכון.

אתה כמו מישהו שיש לו שנים בלימדת פיזיקה גרעינית באוזבקיסטן, שהמרצה בעצם מדבר על גרעינים שחורים. לדעתי אתה טרול מעצבן ביותר, וואלה סחטין, הצלחת להתסיס חצי מהפורום.

45degrees

New member
יש ספר, נקרא:

A twist of the wrist המסביר עקרונות רכיבה. אתה מוזמן לקרוא אותו. אתה תגלה שם הרבה דברים מפתיעים: למשל - אין שום בעיה להטות את האופנוע מאנך להטיה מכסימלית גם כאשר האחורי נמצא עדיין באויר בגלל בלימה. מאידך, זה לא אומר שאם קית' קוד כתב ככה לגבי רכיבת מסלול זהו דבר שכדאי או מומלץ, מנסיון אישי (אפילו של האליל קית' קוד) לבצע על הכביש הציבורי. אתה מבין שאתה יכול להמליץ אבל אם מספיק אנשים אומרים לך שאתה טועה אז אתה טועה? אגב, גם אני טועה - אנחנו בסה"כ בני אדם. אבל ברגע שמוכיחים לי שאני טועה (ולפעמים זה ממש לא קל) אז אני משתכנע ולא דבק בעמדה המוטעית, כי זה הרי ההבדל בין טיפש לבור: בור עוד לא יודע משהו. טיפש לא רוצה לדעת משהו. אני מקווה שהמלצתי לגבי חומר הקריאה תתקבל בחום.

Dr XR

New member
../images/Emo45.gif או כמו שאומרים:

כשעשרה אנשים אומרים לך שאתה שיכור - לך לישון!

Treker

New member
אז בבקשה ממך...

תחלוק את נסיונך האישי עם גולשים המעוניינים לשמוע על נסיונך האישי על גבי המסרים ולא כאן

M a x

New member
אתה נחסמת כי אתה טרול.

בהנהלת הפורומים חשבו אחרת ולכן שוחררת בניגוד לרצוננו. העצות שאתה מציע מסוכנות ועלולות לעלות בחיי אדם.

™©®

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

אתה לא מתבייש להעלות כזאת הודעה?
לא מספיק שאני צריך להסדיר את כל הנושא מול הנהלת הפורומים עכשיו אתה בא ומעלה כזאת הודעה? אני מבקש ממך למחוק את ההודעה שלך כי היא פוגעת בשמי הטוב! כל עוד אין לך הוכחה אחרת אתה מעליל עלי עלילת שווא!

Moo Moo

New member
על איזה שם טוב אתה מדבר ../images/Emo6.gif

ממה שאני זוכר: X בלימה רק עם האחורי. X תוף יותר טוב מדיסק (באופנוע). X מים קרים או קרח בראדיאטור. X רב עם גולשים אחרים שיודעים ומבינים הרבה יותר ממך. יש לך שם של פלצן לא קטן
בידידות כן

M a x

New member
לא אני לא מתבייש.

אני חושב שהעצות שלך מסוכנות . הן עלולות לעלות בחיי אדם. כמנהל פורום אני מחוייב לומר זאת. כדי שלא תוכל לטעון לפגיעה בשמך הטוב....אז אנא הרשה לי לתקן את דברי - נחסמת כי נחשדת כטרול,זו עדיין דעתי.....מותר לי להחזיק בה ,לא? אם יש לך השגות אתה מוזמן להשתמש בתיבת המסרים.

Shuchman

New member
1. אין לך שם טוב. 2. אתה טרול

קח את עצמך (ואת ואוראדרו שחור על הדרך) ועוף מכאן.

M O R M

New member
לשיא כזה אפילו אני לא יכולתי להגיע.

אתה הפעלת לחץ על הנהלת הפורומים על מנת שלא להחסם? למרות שאתה בהחלט מסכן רוכבים בנושא בטיחותי כל כך כמו שגיאה חמורה בסגנון בלימה. אז נכון אני בהחלט מאמין לך שאתה בולם עם האחורי וגם מצליח לעשות זאת היטב. זה עדיין לא אומר שזה הנכון ביותר לעשות. זה כבר שיא שלא נראה שניתן לשבור בקלות. אין ספק שאתה טועה בגישה לפורום ולמנהליו. וכרוכב קצת יותר וותיק ממך אוכל לומר שהשנים הרבות שאני רוכב לא לימדו אותי אפילו קצה קציהו של הידע שחלק מחברי הפורום רכש תוך התמדה ולימוד. אז החתימה שלך לא תעזור . עצור השכל ולמד. בא ביום שישי לאימון מגרש ונבדוק יחד על מה מדובר....

אתה רציני ? מקס ?

הנהלת הפורומים מאשרת גולש בניגוד לרצונך ? זרוק להם את הפורום בפנים ושיילכו להזדיין.

למעלה