החלפת רפידות בלם...

החלפת רפידות בלם...

לפני כשנה החלפתי רפידות בלם קדמיות באופנוע. כשהוצאתי את הרפידות היה עליהן איזשהיא כיסוי מתכתי מחורר (מהצד החיצוני), לא יחסתי לכיסויים חשיבות וזרקתי אותם יחד עם הרפידות הישנות. לאחר כמה זמן נודע לי שהכיסויים נועדו לפיזור חום טוב יותר שלא יפגע בגומיות בקאליפר. האם ניתן להסתדר בלי הכיסויים
איפה אני יכול להשיג שוב כאלו כיסויים
לפני כשבוע הוצאתי את הרפידות החוצה כדי לראות מה מצבן וראיתי על הצד החיצוני שלהן סימני גומי מותך. זה נגרם כתוצאה מחוסר הכיסויים הנ"ל
תודה רבה לכל העוזרים

raanansh

New member
varadero

עד כמה אתה אחראי מספיק כדי לבצע תיקון וטיפול לבלמים ? יש לך איזה אחריות ? איזה ביטוח למקרה ששני מטר אחרי שיסע הוא לא ימרח על הכביש ? עם כל הכבוד לידע ולמקצועיות שלך , אם אתה לא יכול לתת אחריות לטיפולים שאתה מבצע (ולא רק במילים) אז אל תתקרב לאופנועים שהם לא שלך.

™©®

New member
../images/Emo31.gif גם אותי קולט חסם בגלל

שהוא חשב שאני טרול!(חסם ל"שבועיים" ושוחררתי אחרי יומיים!) בירור עם הנהלת הפורומים ושוחררתי בלי בעיות. תפסיקו לתת למנהלים עיצות איך לנהל את הפורום. כל עוד הוא לא מפריע לך, תעזוב אותו בשקט!

רגע אחד אתה אומר לי...

לא לנסות "לעזור" למנהלים "לנהל" את הפורום... ורגע אחרי אתה מנסה לעשות זאת בעצמך על ידי מתן הוראות לגולש (לי) איפה לגלוש ואיפה לא ולהפנות אותי לפורומים אחרים בעוד אתה עושה רעש והמולה סביב בכדי לגלוש בפורום הזה ספציפית. תחזור לחור שממנו זחלת ידידי הטרול. חופש הביטוי נתון לכולם כולל גולשים זוטרים כמוני שמוחים על כך שגולשים אחרים מטעים גולשים אחרים ומטרתם היא טרוליזציה והטעיית הגולשים (ע"ע ווראדרו או ™RC...)

™©®

New member
אל תנסה להפוך את ההודעה שלי

להתקפה עלייך בצורה שהכי נוחה לך. אני לא נותן לך הוראות, אני מייעץ לך מה כדאי לך לעשות. "לחור שממנו זחלת"? איזה יופי של התבטאויות. באמת גולש זוטר
תמשיך למחות, אני נשאר פה בפורום וממשיך לייעץ מנסיוני על אפך ועל חמתך ועל אפם וחמתם של כל אלו שחושבים כמוך!

מצויין. תמשיך.

ואני מאמין שיהיו כאלו שתמיד ימחו נגד המלצותיך חסרות הניסיון (כפי שהוכחת), בדיוק כמו שיהיו כאלו שיימחו ויבקשו לחסום את בעלי המוסכים שמובילים את לקוחותיהם הפוטנציאליים כצאן לטבח. את המלצותיך אלי באופן אישי (כפי שניסית להציג זאת) שמור לעצמך. אחרת אמצא את עצמי בולם רק עם האחורי... "אנחנו" נמשיך לבקש (שלא לומר לדרוש) ממנהלי הפורום לחסום גולשים כמוך וכמו הדנן בשרשור הזה... וזה על אפך וחמתך ואפם וחמתם של אלו שחושבים כמוך ! (שנמשיך לשחק או שכל אחד יחזור לענינייו ?)

Moo Moo

New member
הוא לא חסם אותך בגלל היותך "טרול"

נחסמת בגלל העצה המסוכנת לבלום רק עם האחורי. הוראדאו שחור הזה, מצד אחד שואל שאלות כמו האם חובה להחליף פילטר שמן עם כל החלפת שמן, או לגבי ה"מכה" במיכל, ומצד שני הוא "פתח" מוסך. מבין?

™©®

New member
עיצה מסוכנת?

איך זה שאני אישית בולם כל הזמן רק עם האחורי ואני עדיין בריא ושלם? ואתה אומר שאני מטעה את הגולשים?

dannylior1

New member
אם אתה בולם רק עם האחורי אומר

שאין לך מושג , אפילו לא קלוש , ברכיבה! וזה גם אומר שאתה עלול יום אחד להבין בדרך הרעה למה זאת טיפשות (ולא , אני לא מאחל רק מזהיר). וזה שאתה עושה שטויות(!) לא אומר שאתה צריך להגיד את זה ברבים , שלא יחשבו אחרים שזה פחות פחות ממסוכן מאוד!

Treker

New member
תעשה טובה

תעלה על האופנוע, רד לאיילון, תן בגז ,תבלום עם האחורי לתוך התעלה ותגאל אותנו ממך כבר

Moo Moo

New member
אתה תבלום איך שאתה רוצה.

שזה מגיע לעצות לאנשים אחרים, כדאי שתיהיה צודק. ואיך יודעים מי צודק? תשאל את גידי פרדר לדוגמא, כבודו כיודע לבלום בלימה נכונה, ומה הוא יגיד לך? 70-30% לטובת הקידמי, או משהו דומה, כמובן שהאחוזים משתנים יחסית למצב הדרך, אבל כך זה המצב. אתה גם יכול לקפוץ ל1 על 1 בקיבוץ גלויות, יושב שם סטפן, כתב ספר נהדר, תבקש ממנו לעיין בו דקה, קפוץ לחלק הבלימה ותיראה מה רשום. איך נישארת שלם עד היום? אנאRF, אולי אתה לא נוסע מהר, אולי אתה מאט 300 מטר לפני הצומת, על מה אתה רוכב בכלל

Dr XR

New member
כן, עצה מסוכנת!

אמרת לרוכב חדש שרק קנה אופנוע שהבלימה הנכונה היא בלימה עם האחורי. אולי אתה עדיין לא מבין את זה (עדיין...) אבל בלימה נכונה היא בלימה עם הקדמי. האחורי בא ע"מ לעזור לקדמי. מזכיר לי את שיעורי הרכיבה והטסט על 50 סמ"ק בגיל 16 שהמורה אמר לנו לקפל את המראות כדי שהטסטר לא יחשוב בטעות שאנחנו משתמשים בהם... עצה מסוכנת! תסתכל על כל אופנוע וכל כלי רכב שנע על גלגלים. בכולם תראה שהבלם הקדמי גדול יותר וחזק יותר מהבלם האחורי. באופנועים ספורטיביים למשל תראה שני דיסקים בקוטר 300 מ"מ עם קליפרים רדיאליים מלפנים, ומאחור תראה דיסק בודד וקטן בקוטר 220 מ"מ. מה זה אומר? תסתכל גם על כלי רכב פרטיים, שם תמצא בד"כ דיסקים מאווררים מקדימה ובלמי תוף מאחור (אולי זו לא דוגמא טובה לאחד שחושב שבלמי תוף טובים יותר מבלמי דיסק...). עוד דוגמא: במרוצי SM שבהם אני משתתף הבלימות כל כך חזקות (בקדמי כמובן) כך שנגיעה קלילה בבלם האחורי שולחת את הגלגל האחורי להחלקת זנב מרשימה. הייתי אומר ש98% מהבלימה במרוץ היא באחריות הקדמי, השאר על האחורי. בכביש ציבורי היחס הוא בסביבות 70-80% לקדמי. חבוב, תתעורר לפני שיהיה מאוחר מדי. זה שעד היום לא קרה לך כלום לא אומר שאתה בולם נכון אלא בעיקר שיש לך הרבה מזל. והכי חשוב: גם אם אתה עושה טעויות ולא מוכן ללמוד, אל תטעה אנשים אחרים!!

למעלה