החלפת רופא

dana8610

New member
החלפת רופא

שלום לכולן!

אודה לעזרתכן, התחלנו לפני שנה תהליך שכלל 2 סבבים ספונטניים לבקשתו (עם הורמונים) ועוד כ- 7 הזרעות (לבקשתנו לא להתחיל IVF) עם הורמונים.
המליצו לנו להתחיל IVF לאחר 3 הזרעות שנכשלו, כי הסיכויים גבוהים יותר להצלחה מהזרעה, לשימור פוריות והתהליך יותר קל למטופלת.

קצת רקע עלינו- בת 32 , שחלות פוליציסטיות , צילום רחם וחצוצורות- תקין. בעלי- בדיקות הזרע תקינות ( ב"ה).

מאמינה שחלקכן יאמרו לי למה לא התחלנו IVF? למה אנחנו מחכים?
אני מאוד חוששת מהתהליך (הרדמה, שאיבה וכו') , מה גם שרצינו שהתהליך יהיה טבעי ככל הניתן. הבעיה היא נפוצה, אחוז גבוה של פוליציסטיות נקלטות ללא בעיה וגם אלמנט הגיל שיתכן ואינו מצריך IVF.

לפני חודשיים,אחרי כל הכשלונות... המאכזבים מאוד יש לציין החלטנו שאנחנו לוקחים פסק זמן, גם להירגע ולהשתחרר מכל המזרקים/ נרות/ בדיקות / US וכו' וגם בשביל לחשוב ולהחליט איך אנחנו ממשיכים.

החלטנו לגשת לחוות דעת נוספת וכאן אני צריכה את עזרתכן, בעיקר הפוליציסטיות שהצליחו. אצל מי? איזה טיפול? מה אתן ממליצות? מה כדאי לעשות? מה לא? (העדפה לאזור המרכז/ שרון ורופא שעובד עם הכללית).

תודה רבה ובהצלחה לכולנו!
 
מבינה אותך לגבי הרצון להימנע

מ ivf, זה נכון שרוב מוחלט מהפולציסטיות הרות ללא ivf, וכן שכביכול אם הבעיה היא רק פולציסטיות אז הורמוניים אמורים לדאוג לזה. אבל.. לא תמיד מודעים לכל הבעיות. במובן מסויים ivf נותן גם אבחון (לטיב הביציות והעוברים).
דווקא במקומך כן הייתי שוקלת ivf. לקח לי שנתיים וחצי "להיכנע" וללכת ל ivf ולצערי גם בivf התארכה לנו הדרך (עד שב"ה אחרי 5 שנים ארוכות התגשם החלום להיות אמא). לא תמיד הכל ידוע, לא לרופאים ולא לנו. אצלנו פרט לפולציסטיות גם יש בעיה בזרע שבתחילה ממש זילזלו בה, ורק כשעברנו ל ivf הבנו שפשוט לגמרי בזבזנו זמן עד אותו שלב.
&nbsp
בפרט אם את היית רוצה יותר מילד אחד, בהחלט כדאי לשקול ivf, נראה לי ש 7 הזרעות זה מספיק כדי להבין שהסיכוי בהזרעה נמוך.
 

dana8610

New member
תודה

תודה על השיתוף... נכון ש7 זה יחסית הרבה... בכל אחד הייתה תקווה שהפעם זה יעבוד
 

נועה312

New member
גם אני בעד IVF

עד שלא תתחילו IVF לא תדעו אם בכלל יש הפריה, אולי אפשר להפרות אצלכם רק באיקסי ולא בIVF רגיל? גם אנחנו רצינו שהתהליך יהיה כמה שיותר טבעי ופחדנו מIVF אבל מה לעשות שלבעלי יש בעיית זרע והצלחנו להיכנס להריון תקין רק עם IVF ומיון זרע.. ולIVF יש גם יתרון שאם נכנסת להריון ונשארו לך מוקפאים, אם תיקלטי גם עם המוקפאים אז מבחינת הגיל בבדיקות הריון, הוא יהיה אותו דבר בשני ההריונות אפילו אם עברו כמה שנים בין 2 ההריונות
 

dana8610

New member
תודה נועה

זה חלק מהשיקול של הרופא... שימור פוריות
 

Musmus14

New member
חברה טובה שלי פוליציסטית

וגם לא הצליחה בהזרעות עם איקקלומין ולטרוזול. בסבב השני של הזרעה עם זריקות נתנו לה מינון גדול מדי והבשילו ה-מ-ו-ן ביציות. הרופא סידר לה ivf חירום שבגלל לא היה מתוכנן. שאבו לה 20! ביציות, מתוכן 16 הפרעות ומתוכם 10 עוברים גדלו ליום חמש. בגלל גירוי היתר החזירו לה חודש אחרי, החזירו עובר אחד. הסתבר שזאת עוברית מהממת שנולדה לפני חודש וחצי..
&nbsp
אל תפחדי מivf. באמת מגדיל את הסיכוי. הרדמה זה כיף, זאת שינה טובה.. זה תלוי מה את חושבת לעצמך. התהליך עצמו לא שונה מהזרעה עם הורמונים וחבל לא להתקדם לשם. החברה הזאת שסיפרתי עליה גם חששה ופחדה מאד. היום היא אמא עם מלא בלסטוציסטים במקפיא. וגם אני הצלחתי בהחזרה ראשונה.. כן זה יכול לקרות.
 

שירלי 666

New member
פוליציסטית אחרי ivf

גם אצלי אני פוליציסטית הכל תקין אצלי ואצל בעלי פרט לפוליציסטיות שלי.
אחרי 3 הזרעות עברתי לivf , בעיני (כמובן שזה אישי ובדיעבד...) הivf מאוד פשוט! (עשיתי בציבורי בחיפה).
ובגלל שאני פוליציסטית היה גירוי יתר אז אחרי השאיבה היתה הפסקה של חודש וחצי. ומה החזרה הראשונה עברו (כולל ספירת השבועיים לפני) עברו כבר 12 שבועות ושישה ימים :)
בקיצור אני ממליצה לעבור לivf.... מניסיון אישי.
 

PAND76

New member
אם הייתי יודעת אז מה שאני יודעת היום על IVF

לא הייתי פוחדת ממנו כל כך, כשהתחלתי. אנחנו בגלל בעיית זרע וגיל של שנינו, ישר הופנינו ל IVF. אז את מתארת לך, שלקבל את זה בהתחלה במנות קטנות (של סבבים ספונטניים עם הורמוניים והזרעות) שקלות יותר לגוף ולנפש, לא קיבלתי בכלל. ישר את הבום.

ודי מהר גיליתי, שחוץ מהפחד לא היה לי ממה לפחד. ברור שזו לא שאיפה בחיים. אבל כשאין ברירה, זה תהליך מבורך עם סיכויים טובים מאוד להצליח, בייחוד במקרה ובנתונים שלכם. לי היה הכי קשה ב IVF הבירוקרטיה והריצות. אבל הבדיקות/שאיבות/החזרות עצמן, לגמרי נסבלות וחלקים מסויימים אפילו כיפיות. בייחוד ההרדמה.

אני חושבת שיש לכם רופא טוב. הוא לא מיהר עם IVF ומפנה אתכם בדיוק בזמן הנכון. דעה נוספת היא תמיד טובה. אבל גם אם לא תקבלו שם התשובה לה ציפיתם, תזכרו שהשד לא נורא כל כך. בהצלחה ובידיים מלאות במהרה, בע"ה עוד השנה!
 

dana8610

New member
כתבת -שאין ברירה

זה בדיוק הספק שיש לנו, האם אין ברירה? בגלל זה שוקלים לפנות לחוות דעת נוספת.

אין לי ספק ש ivf הוא תהליך מבורך ובזכותו נשים רבות זכו להרות.
 

דילוגית

New member
גם אני ממליצה לעבור ל- IVF

אני קיבלתי את ההמלצה של הרופאים לעבור ל- IVF אחרי 3 סבבים כושלים של הזרעות, וממש לא מתחרטת. סופסוף ידענו בודאות שיש הפריות, וגם לוגיסטית לדעתי זה קל יותר.
&nbsp
החודש של השאיבה הוא די קשה, גם פיזית מבחינת כאבים (בפרט ביומיים שאחרי השאיבה) וגם מבחינת מצבי רוח. אבל, וזה אבל גדול, הלוגיסטיקה יותר פשוטה במובן מסויים.
אפילו בחודש של השאיבה צריך פחות מעקבים מאשר בהזרעות, כי ממילא צריך הרבה זקיקים ובניגוד להזרעות אין חשש לריבוי עוברים.
בחודשים של החזרת מוקפאים, לא צריך להזריק הורמונים חצי חודש (אם הולכים על סבב טבעי). מבחינתי זה יתרון אדיר!
&nbsp
ולבסוף, המלצה על רופא, אני מטופלת דרך כללית אצל ד"ר גיא גוטמן. הוא קצת טיפוס, אבל הוא ממש בסדר. אני יכולה לפרט יותר בפרטי וגם בטלפון אם את רוצה.
 

dana8610

New member


כנראה שהלוגיסטיקה היא באמת יותר קלה... הזרעות מלאות בהזרקות us ובדיקות דם בייחוד לפוליציסטיות.

שולחת לך בפרטי לגבי גיא
תודה
 

dana8610

New member
כולכן מקסימות

תודה על כל התשובות.... אשמח אם תוכלו לציין שמות של רופאים מומלצים לחוות דעת שניה.
 
למעלה