החלפת רואה חשבון

odedlavi

New member
החלפת רואה חשבון

שלום אני בעל שליטה בחברת יחיד. ברצוני להחליף את רואה החשבון. מספר שאלות: 1. פקיד השומה ברמלה אני נמצא בעיקר באזור ת"א. האם יש משמעות לנסיון של רואה החשבון מול פקיד השומה או ללכת על נוחיות ולמצוא מישהו מאזור ת"א. 2. חשבתי לתת לבני (בן 14) לעשות את הנהלת החשבונות. האם זה אפשרי ? האם אפשר להסתבך עם הנהלת חשבונות(אין לי הרבה תנועות בעסק). 3. מה קורה עם דו"ח 2002-2003 שהוכנו ע"י רואה החשבון הנוכחי ? מה יקרה במצב של דיון האם רואה חשבון חדש יוכל ליצג דו"ח שהכין רואה חשבון אחר ? תודה

תשובות

א- יש יתרון לרואה חשבון המכיר את פ"ש רמלה. מצד שני יש יתרון לרואה חשבון הנמצא ליד העסק שלך כי תמיד יש שאלות והתייעצויות. איך לבחור? לדעתי הקריטריון הכי חשוב זה מישהו שאתה בוטח בו מאחר והיחסים עם רואה החשבון שלך הם יחסי קירבה ואמון מאוד חזקים. ב- בנך בן ה 14 בהחלט יוכל לבצע את הנהלת החשבונות עבורך. עם זאת, הייתי מהסס משתי סיבות. 1: הוא צריך תוכנה מתאימה- לא רק להשיג אלא גם להשתלט עליה. 2: צריך לסמוך על מנהל החשבונות שלא יהיו "פשלות" כי את הדיווחים השוטפים כמו מע"מ חייבים להגיש בזמן. האם אפשר לסמוך על הילד שלא ייצא פתאום לטיול או משהו דומה? ג- כן, אבל רואה החשבון הנוכחי אמור להחזיר לך את כל החומר בצורה מסודרת כדי שלחדש יהיה בסיס לדיון

למעלה