החלפת קפיץ...

B Guy

New member
החלפת קפיץ...

איך אני מחליף קפיץ בבולם מסוג DHX 3? שיחררתי את הבולם מהשלדה לחלוטין,שחררתי את עומס הקפיץ מהבולם ע"י שחרור טבעת ההברגה, הוצאתי את הדיסקית העגולה מתחתית הבולם (הצד המרוחק מה-PIGGY) עכשיו הקפיץ לא משתחרר כי בחור של העין קיים REDUCER שאני לא מצליח לשחרר,יש למישהו רעיון איך אני משחרר את ה-REDUCER???

מישל431

New member
בשליפה החוצה

שלוף רק צד אחד שתי אפשרויות (בשניהם תשתמש בסמרטוט שיגן על החלק 1. עי החזקת ה"רדיוסר " כמו שאתה מכנה אותו (ספייסר) במלחציים ביתיים(סמרטוט מלופף סביב החלק על מנת להגן עליו מפני שריטות ולחיצות) והוצאה עי משיכת הבולם תוך תנועה קדימה אחורה 2. אותו כנל רק במקום מלחציים תשתמש בג'בקה או פלייר פטנט (לא לסגור חזק) הרכבה באותה דרך רק הפוך. בהצלחה כמובן שזו רק המלצה, תמיד יש חנות אופניים בסביבה שיעשו זאת בשבילך, אולי אפילו ללא תמורה.

B Guy

New member
פה רואים את זה ברור יותר...

זה הבולם שלי בתמונה.

מישל431

New member
אז אותו דבר

לפף אותו בסמרטוט (בג'בקה או פלייר פטנט ) ומשוך לאחד הכיוונים תוך כדי תנועה ימינה שמאלה ומסור ד"ש לזאב (הקטור)

c881

New member
WD40 על הצד של הספייסר מלמעלה

ותשאיר אותו ככה עד שאתה חוזר מהעבודה. אם עדיין לא מצליח לשחרר, אני מניח שהספייסר הוא ממתכת שונה מהבולם, אז נסה לשים במקפיא לשעה~שתיים, אם הספייסר לא התכווץ מספיק כדי להשתחרר, אולי אתה צריך לכיוון השני, להכניס את הקצה לקנקן עם מים רותחים ואולי הציר יתרחב מהר יותר מהספייסר. אופציה אחרונה... נסה לתפוס את הבולם עם מלחציים ועם בורג בגודל של הספייסר ופטיש גומי דפיקות על הספייסר. איכשהו הכניסו אותו לשם. עכשיו רק תמצא איך להוציא אותו.

B Guy

New member
זה בולם חדש...

וקשה לי להאמין שצריך להתנהג איתו בכזו אגרסיביות על מנת להחליף קפיץ. אני מאמין שקיימת שיטה שתכאיב לבולם פחות.

B Guy

New member
תודה למגיבים...

הייתי אתמול בורטיגו ועידן (אני מקווה שאני לא טועה בשמו ואם אני טועה מבקש את סליחתו) הראה לי את השיטה לשחרור אותו REDUCER, לא במשיכה,לא בהנפה,לא בדפיקה,לא בהטחה,פשוט למקם את את הבולם בין שני מלחציים כשבצידו האחד של ה-REDUCER ממקמים בוקסה עם קוטר גדול ממנו ובצידו השני בוקסה בקוטר קטן ממנו ופשוט סוגרים את המלחציים על שתי הבוקסות כאשר הבוקסה הקטנה דוחפת את ה-REDUCER החוצה. ובאותה צורה אגב גם מחזירים את ה-REDUCER לאחר החלפת הקפיץ. תודה רבה VERTIGO על השירות.

למעלה