החלפת פיקאפים

sheepeH

New member
החלפת פיקאפים

איזה חביב ונחמד, יש משתמש בפליקס אז זה גם בתפוז. שלום מוזיקאים חביבים, מכרתי לאחרונה את הגיטרה שלי וקניתי גיטרה חדשה, חיקוי של SG - גוף והכל איכותי, אבל פיקאפים זולים... אז קניתי 2 פיקאפים של סיימור דאנקן [59' לצוואר וJB משנות ה90 לגשר] אבל לא יצא לי עדיין להחליף פיקאפים. למי שכן יודע איך, זה קשה? צריך ידע מוקדם? ראיתי מדריך באתר של גיבסון אבל הוא נראה לי קצת מסורבל. אם אני אלך לכלי זמר לדוגמה ואבקש מהם שיעשו את העבודה, כמה הם אמורים לקחת על זה? תודה מראש :)

Ben LeVi 232

New member
נצל"ש - הרצל

יכול להיות שקוראים לחנות שלו ויטאז' או משהו כזה? בכל אופן למישהו יש את המספר שלו? תודה

BlackCandle

New member
אני לא חושבת שיש לו חנות

בכל מקרה אם כבר המקום הכי קרוב אליו זה מרום ולא וינטאג'.

sheepeH

New member
ועוד משהו..

ועוד משהו.. אם מישהו פה מוכר גיג באג [תיק לגיטרה] ממש אבל ממש בזול שיודיע לי למה נתקעתי עם תיק של קלאסית ואין לי שקל להוציא

TheNightcrawler

New member
זה ממש לא קשה

אם הלחמת פעם אחת בחיים שלך, זה ממש לא קשה, אתה עוקב אחרי ההוראות וזה פשוט וקל, אני הייתי טכנאי בצבא אז היה לי הרבה ניסיון עם הלחמות, החלפתי אולי איזה 4 פיקאפים לגיטרה שלי כבר (בסוף עובר לאקטיביים) וזה ממש לא קשה, מה שיכול להיות מגניב זה להוסיף את כל האפשרויות של הקויל ספליט.

3Style

New member
ה JB מאוד מיוחדים. יתאימו מצויין ל

גיטרה שלך. המון מידל. לי הוא לקח לפני כמה שנים טובות 200 שח , אם אני זוכר נכון. אבל הוא עשה לי גם סויץ' פיצול לסינגל. תכלס אתה יכול לנסות להלחים לבד. אם לא ילך אז ללכת להרצל.

sheepeH

New member
סליחה על הבורות אבל מי זה הרצל?

ואיך עושים קוייל ספליט?

RoieL

New member
הרצל רז

גר ברחוב הראשונים בר"ג אם אני לא טועה, מול הבורסה. אחד האנשים שיותר מבינים בגיטרות בארץ.

pitangoo

New member
הוא כנראה באמת אחד המבינים הגדולים

ויש לו עדת מעריצים קבועה שיושבת ומביטה בו בעיניים מזוגגות. על הג'קסון שלי לפחות, הוא לא עשה עבודה כזו טובה.

sheepeH

New member
לא ידעתי שבנימין היה מטאליסט..

כמה הוא לוקח על סטאפ ועל החלפת פיקאפים? [לא ביחד]

Katarzis

New member
תעשה את זה לבד

הכי פשוט בעולם. תראה איך המקוריים מחוברים ותלחים לפי זה את החדשים. יחסוך לך זמן, נסיעה, כסף וגם תלמד משהו.

sheepeH

New member
צודק..

אני יודע להלחים, אבל קוסמת לי האפשרות של קוייל ספליט.. צריך למצוא לזה מדריך או משהו. יש לי עבר באלקרטרוניקה [חוג של כיתה ו'? XD] אז אני יודע להלחים כעקרון...

Mr MAG

New member
אין שום בעיה

להוציא את הישנים ולהתקין את החדשים זה 80 אחוז מהעבודה בביצוע קויל-ספליט וכל העסק פשוט מאוד ולוקח פחות מחצי שעה. אתה צריך פרוט חוטים של הפיקאפים שלך סכמה של הגיטרה שלך סכמה של קוילספליט ל2 האמבקרים פוטנציומטר PUSH-PULL בערך שאתה רוצה (מומלץ לשים אותו במקום הTONE POT הנוכחי) ושיהיה לו shaft length מתאים (קיצר זהה לזה שיש לך עכשיו רק PUSHPULL DPDT) מלחם בדיל וחוטםי לאקסטרה חיווט רצוי גם מגלה חוטים (מה שמוריד את הפלסטיק) ואיזולירבנד טוב. אתה מזהה את החיווט הנוכחי, מפרק מה שצריך כדי שיהיה נוח להגיע להכל, רצוי לשים משהו (עיתון עם חורים למשל) כדי להגן על הגיטרה מהלכלוך ושריטות שאתה עלול ליצור, מוריד את ההלחמות ומלחים את החדשים לאותם המקומות. אם הזכרון חלש אפשר לעשות את זה חלק אחרי חלק. עושה הכל כמובן לפי הסכמה של הקוילספליט וכשאתה משווה לסכמה של הגיטרה שלך ומוודא שהחיווט של הפיקאפים הוא נכון (מדובר ב4 חוטים שונים והארקה אחת) מסדר הכל בחזרה פנימה וסוגר את העניין.. תנסה לא להשתמש בחוטים ארוכים מידי זה סתם עושה ברדק בפנים, אבל ככה שתוכל להוציא כל חלק ולעבוד עליו. בהצלחה

למעלה