החלפת פיקאפים

gatinho

New member
החלפת פיקאפים

אני שוקל מחדש החלפת פיקאפים לגיטרה שלי.
זו מיוזיק מן LUKE עם EMG אקטיביים. הבעיה שלי איתה, היא שהיא נשמעת קרה וסטרילית, ומאוד חותכת את המיקס (שזה לא עניין רע לכשעצמו אלא תלוי בקונטקסט).

הבעיה היא איך בוחרים פיקאפים (אני מניח שיהיו פאסיביים) ואיך אני יכול לשער איך הם ישמעו על הגיטרה הספציפית שלי?
מגבלה אחת היא שאני לא רוצה חציבה בגיטרה, שכרגע היא H-S-S.

זו לא הוצאה קטנה שאני יכול לעשות ניסוי וטעייה כמו עם מיתרים לדוגמה, ואני לא יודע כמה יד שנייה הולך בדברים האלה.

תודה לעוזרים.

DC400

New member
מה המפרט של הגיטרה?

ומה היית רוצה לשפר מבחינה קולית בפיקאפים?
יותר או פחות חזקים ?
סינגלים או האמבקרים בלבד?

George W Bush

New member
לגבי איך בוחרים פיאקאפים

האמת שבדיוק שאלתי את בנימין מילר (בונה גיטרות וסטאפיסט מאוד מומלץ) לגבי זה, והוא ענה שבעצם אין שום שיטה נוחה לעשות A/B עם פיקאפים, שהרי, הם יהיו מותקנים על הגיטרה שלך רק הרבה אחרי שקנית.

בכל זאת, גם אם אי אפשר להשוות במדויק (כמו שאפשר עם פדאלים או מגברים), אפשר להתביית על סוג פיקאפים מסוים ואז לשמוע כמה שיותר גיטרות שונות עם הסט הזה. זה יאפשר לך להבחין מה בדיוק אותו סט מביא לכל הגיטרות.

דבר שני זה לבדוק גיטרות דומות שהוחלפו להן הפיקאפים. נגיד מיוזיקמן אחרות, או אפילו גיטרות אחרות עם עצים דומים. אם וכאשר ארצה לעשות את זה עם סטראט זה יהיה קל יותר, כי יש מיליון ושתיים סוגים, אבל אני מניח שגם עם מיוזיקמן יש לא מעט אופציות.

gatinho

New member
הסילואט שניגנתי עליה בזמנו

היתה עם אותו מפרט לדעתי כמו הלוק שלי.

היו עליה דימרציו.

מה דעתך עליה?

George W Bush

New member
זכורה לי דווקא כלא רעה בכלל

סאונד יותר "אורגני" מהלוק. אבל זה יהיה לפני הרבה זמן ככה שאני לא זוכר יותר מדי

Kaldot01

New member
דווקא פיקאפים

זה לא בהכרח הוצאה "ענקית"(חוץ מביירנאקרל...) אני התעסקתי הרבה עם יד שניה בפיקאפים ומעולם לא היו לי בעיות, למעשה כל הפיקאפים שקניתי חוץ מאחד היו יד שני של סימור דנקן/ דימארציו ושות,

אזה סאונד אתה מחפש מהסינגלים? איזה סאונד אתה מחפש מההאמבאקר?
יותר גיין ואאוטפוט? או דווקא פיקאפ ש"ישבר מהר" וללכת לכיוון סינגל קויילים אמיתיים?

מהמעט שכן למדתי בעקבות השדרוג של הטלקאסטר שקניתי, רצוי להתאים אווטפוטים כמה שאפשר, זה נתון שמאוד קשה להוציא אותו כי הוא מורכב מכל מיני גורמים וכל חברה נותן "ערך" אחר תחת אווטפוט.

אבל בסופו של דבר אין חוקים, אני יכול לומר שכסינגלים לנק ולמידל יש לי על הסטראט Area 61 dimarzio ואני מת עליהם, נויזלסים, סאונד מעולה גם בדרייב וגם בקלין ואתה מוזמן להתרשם מהם על הסטראט של מתי שתרצה.

בברידג הנטייה הטבעית שלי היא להגיד גיבסון! אני לא יכול להסביר את זה אבל ההמבאקרים שלהם פשוט נשמעים לי תמיד הכי טוב.
שמתי burstbucker pro בנק של הטלה ואני חושב שהוא פשוט נשמע נפלא.

Manic Subsidal

New member
אני מזה איתך על הגיבסון

המבקרים מעולים!
יש לי לספול סטודיו עם 498T בברידג', ניסיתי עליה כל מיני אלטרנטיבות דימרציו, דנקנים ובסוף תמיד החלפתי בחזרה לגיבסון, והוא
אפילו נחשב בין ההמבקרים הפחות מהוללים שלהם. משהו ב"גרייניות" שלו בדרייב פשוט עושה לי את זה.

Kaldot01

New member
זה קטע

על הלספול שלי יש 57 classics ועכשיו בטלה יש לי את הברסטבאקר בנק,
ומשהו בחוסר סטריליות של ההאמבאקרים הלאה פפשוט עובד.

רונסולD

New member
מעבר לעובדה שהפיקאפים שיש על הסטודיו

הם לא ברסטבאקרים, אלא משהו אחר - על חוסר סטריליות של איזה האמבקרים אתה מדבר?

Kaldot01

New member
הממממ

ההאמבאקרים שיש לי על הגיטרות.... אני בהחלט מודע לזה שעל הסטודיו יש פיקאפים אחרים ואלה אותם פיקאפים שיש על גיבסון קאסטום.

חשוב לומר שהדיעה שלי בנושא הזה סובקייטיבית לחלוטין על בסיס הניסון שהיה לי עם פיקאפים כאלה ואחרים לאורך השנים -
הלספול שלי שיש עליה 57 Classics ועכשיו גם burstbucker - פיקאפים שונים אבל יש להם מכנה משותך מסויים שבעיני מתבטא בחוסר סטריליות.

לעומת דאנקנים ודימרציו שיצא לי לעבוד איתם כמו Jb junior, Pearly Gates , Area 61 למשל.

למעלה