החלפת עינית נייד VAIO

Fish725

New member
החלפת עינית נייד VAIO

שלום, ללקוחה שלי יש נייד VAIO כבן 3 שנים (פנטיום 4 2GHZ לא זוכר דגם מדוייק). העינית בכונן הקומבו שלה בקושי קוראת משהו ויש צורך להחליפה או להחליף את הכונן. אולי מישהו מכם יכול להמליץ לי על מישהו שיוכל להחליף את העינית בלבד ולא את הכונן כולו במחיר סביר ? אני פשוט חושש שמא לא אמצא דגם מדוייק של הכונן והחלפת העינית תפתור את הבעיה. תודה

sb21

New member
אני לא שמעתי שניתן להחליף את העינית...

צורבים במחשבים ניידים הם מוצרים מאוד מורכבים, ואני לא חושב שניתן\יהיה כדאי לחליף עינית. מה גם, שבעת החלפת עינית אישור הבטיחות בנושא קרני הלייזר בכונן יתבטלו. מה הדגם המדוייק של המחשב? כונן קומבו חדש שמתאים לרוב סוגי הניידים עולה 258 ש"ח, וצורב DVD דומה עולה בסביבות 360 ש"ח.

Fish725

New member
דגם ואיפה ?

דגם הנייד הוא PCG-V505BX. איפה מצאת את המחירים האלו ? האם ישנה אפשרות להרכבה בתשלום במקום הזה ? הכונן בנייד הוא בגובה 9.5MM ולא 12.5MM שברוב הניידים.

sb21

New member
אני בטוח שיהיה מאוד קשה למצוא כוננים מסוג זה

במחיר סביר בארץ, ולכן מה שאמרתי קודם לא אקטואלי. גם ב-Ebay יש מבחר די מצומצם של כוננים דקים במיוחד, רובם מחודשים. כאן נכתב שההתקנה לא קשה, אבל במדריך השירות אין זכר להוראות התקנה לכונן אופטי (רק סכמה של כול חלקי המחשב)ץ

Fish725

New member
תודה על הרצון הטוב

הורדתי את מדריך השירות ואכן זה לא הספיק לי ע"מ להבין כיצד לבצע את ההחלפה בצורה יעילה, מאחר וישנה מעין "שזירה" של חלקי הפלסטיקה שבנייד ולפי דעתי רק בעל מקצוע עם נסיון יוכל לבצע את העבודה בלי לגרום לנזק. ניתן להחליף את הכונן בצורב SLIM של מטסושיטה UJ-842 ובכוננים בעלי מפרט דומה של IBM ו HP אבל זה סיפור של כ-150 דולר מ EBAY לא כולל את הדם שתשפריץ כדי לבצע את ההחלפה עצמה. ירדתי מהקטע ואני מודה על עזרתך

למעלה