החלפת סוללה לאייפוד

החלפת סוללה לאייפוד

לפי המידע הרשמי על האייפוד (מתוך האתר של ידע) - "ניתן לטעון את הסוללות מספר פעמים מוגבל ויתכן שתצטרך בשלב מסויים להחליף את הסוללה. אורך החיים של הסוללה ומספר הפעמים שניתן לטעון אותה משתנה מסוללה לסוללה בהתאם לשימוש שנעשה במכשיר ובקביעות שהוגדרו." מענין אותי לשמוע אם מישהו כאן נזקק כבר להחליף סוללה באייפוד. ממה שהבנתי - בארץ לא ניתן להחליף סוללה. השירות שידע נותן הוא החלפת האייפוד באחד משופץ (בעלות גבוהה!). אז מה בכל זאת עושים כשמגיעים למצב שבו צריך להחליף סוללה? תודה! .

LinkTree

New member
מחליפים!

תאמת נמאס מהעניין הזה כל היום סוללה סוללה סוללה. כן זה נכון APPLE (כמו רוב המתחרים) שמים את הסוללה בתוך המכשיר ואי אפשר בקלות להחליף אותה. אבל כמו לכל דבר יש פתרונות ואפשר לקנות סוללה ולהחליף לבד או ללכת לאנשים פרטיים שמחליפים סוללה ל IPOD. ברור שהסוללה נגמרת מתי שהוא - מה לעשות זה חוק פיזיקלי ואם מישהו ימציא דרך ליצור סוללות כאילו הוא יהיה מליונר - אבל בינתיים זה לא נראה שזה יקרה. יש כאן אנשים עם סוללות כבר כמה שנים (ואני אומר כמה כלומר יותר מ שנתיים) וה IPOD שלהם חי. יהיה בסדר - תשמעי הרבה מוסיקה - תהני וכשתיגמר הסוללה לפחות תדעי שנצלת את המכשיר עד תום ואז תחפשי פתרונות להחלפה. סבבה?

למה להתלהם?

עוד אין לי אייפוד ואני שוקלת לרכוש אחד. ומאחר ומדובר בהוצאה לא קטנה - אני בודקת לפני שאני קונה. המידע על חייה המוגבלים של הסוללה מטריד אותי - מקורו מהאתר הרשמי של האייפוד, כך שלא מדובר בשמועה זדונית! מה שהיה חשוב לי לברר זה כמה יעלה בבוא הזמן להחליף סוללה ואיפה ניתן השירות הזה. לתדהמתי הסתבר לי שידע בארץ בכלל לא מספק את השירות הזה. אז זו לא שאלה לגיטימית? או שאולי זה נושא כאוב מידי...

LinkTree

New member
לא מתלהם ../images/Emo57.gif

אם הייתי מתלהם לא הייתי עונה תשובה כלכך ארוכה ומפורטת. חשוב להבין שכל הנגנים משתמשים פחות או יותר באותן סוללות ואפילו APPLE טוענת שהסוללות שלה עומדות במקס' שאפשר לצפות מסוג הסוללות הזה (500 מחזורי טעינה) זו ממש לא שמועה זדונית וכמו שאמרת ואמרו ב APPLE ואני מסכים הסוללה תגמר מתי שהוא זה בטוח - אני גם חושב שמ APPLE את תקבלי אורך חיים לפחות כמו של המתחרות אם לא יותר ארוך. ובכולם (למעט IRIVER) גם ככה אי אפשר להחליף סוללה בקלות ככה שזה לא צריך להוות שיקול. אל תודהמי מידע - השירות שהם נותנים הוא בכלל לא משהו בכל הקשור לנושאי APPLE לפחות לפי מלא אנשים שהיה להם נסיון איתם. את יכולה ליצור קשר עם המעבדה של PDASTORE.CO.IL שנותנים שרות עבור HPOD (הגרסה ה HP של IPOD ולשאול אותם מה גם שיש אנשים פרטיים שעושים את השירות הזה עבור IPOD)

אמיר חן

New member
אפילו אם היו מייצרים סוללות שלא

נגמרוץ עם הזמן - החברות שמייצרות סוללות היו קונות את הפטנט הזה וקוברות אותו. תחשוב מה היה קורה לכל המפעלים שמייצרים סוללות אם היית יכול לקנות סוללה שלעולם לא מתה. תחשוב מה היה קורה למפעלים של נורות, וכו'.

OrlyNL

New member
צודק במאה אחוז

מעניין שאייפוד הוא המכשיר הראשון שאני שומעת כל הרבה שאלות שקשורות לסוללה. יש לו סוללה, ואחרי כמה שנים היא תיגמר. אין מה לעשות, טיבה של כל סוללה להיגמר אחרי כמה שנים של שימוש רציף במכשיר. נניח שתקני אייפוד, והסוללה תחיה שלוש שנים (שלי כבר חיה שלוש שנים ועדיין עובדת בתפקוד מלא -טפו טפו טפו). מה תעשי אחרי שלוש שנים? באמת תחליפי סוללה? לא יהיה עדיף כבר לקנות מכשיר חדש? עם הטכנולוגיה שמתפתחת כ"כ מהר, ומכשירים חדשים ומשוכללים יוצאים כל הזמן, לדאוג מה יהיה עם הסוללה של המכשיר בעוד שלוש שנים נראה לי קצת זניח.

thekman

New member
טעינות מרובות ל-IPOD

אני נמצא בדילמה דומה. שמתי לב שכל פעם שאני מחבר אותו למחשב (לשמוע מוזיקה, או להעלות עליו מוזיקה חדשה) אז הוא באופן אוטומטי נטען. השאלה היא האם טעינה זו פוגעת בו באיזושהי מידה? הרי ידוע שלכל סוללה נטענת יש אורך חיים מסויים! האם ניתן לבטל את אופציית הטעינה האוטומטית בדרך כלשהיא?

LinkTree

New member
לא, הטעינה לא פוגעת

אפילו עדיף לטעון אותו חלקי פעמים מאשר לרוקן את הבטריה. לבטריה של ה IPOD אין אפקט של זיכרון - כלומר אם טוענים אותו אחרי כמה שעות שימוש לא יורדת לה מיכולת להטען ואז צריך לרוקן אותה (כמו שיש בבטריוןת נטענות יותר פשוטות)

למעלה