החלפת סדר אותיות

slevany

New member
החלפת סדר אותיות

היי,
יש לי סרט בפורמט MKV וכדי לצפות בו על המחשב אני משתמש בנגן DIVX.
קובץ ה-srt בעברית מוצג עם אותיות בסדר הפוך בזמן ההפעלה.
אני מנסה להשתמש ב subabi כדי להפוך את האותיות בקובץ srt. אני מקבל הודעת שגיאה "מספרי אינדקס לא רציפים בקובץ.... יתבצע תיקון אוטומטי", ואחרי אישור מתקבלת הודעה "the parameter is incorrect".
בשמירה, מתקבל קובץ חלקי בלבד.... רעיון לפתרון ?
תודה רבה.

גיליום

New member
נסה את הגרסה המצורפת של סאבבי

כנראה שיש בעיה כלשהי עם הקובץ, אולי באחת הכתוביות, יש יותר מ-2 שורות (סאבבי מתוכננת לעבוד עם 2 שורות בלבד, כמו ברוב הכתוביות).
צירפתי גרסה "לא רשמית" של סאבבי, שמבצעת לקובץ קצת יותר בדיקות, מהגרסאות קודמות. תנסה את הגרסה הזו ואשמח אם תתן לי פידבק.
כדי לחלץ את התוכנה מתוך הקובץ, ראשית מחק את הסיומת "mid." משמו של הקובץ. תשאר עם קובץ ZIP. פתח את ה-ZIP ובתוכו נמצאת סאבבי.
בברכה,
גיליום

גיליום

New member
הסבר לגבי הורדת הקובץ המצורף..

מסתבר שהמערכת שינתה קצת את השם של הקובץ שנתתי..
לפיכך, הדרך הנכונה כדי לחלץ את סאבבי היא: ללחוץ כפתור ימני בעכבר, מעל האייקון של "MID" ליד ההודעה שלי ובתפריט שיופיע, יש לבחור שמירת הקובץ אל המחשב שלך. במחשב שלך, שנה את שם הקובץ שהורדת, כך שתהיה לו הסיומת "zip." וההמשך ברור (מחלצים את סאבבי מתוך ה-zip).

בברכה,
גיליום

slevany

New member
גרסאת סאבבי מעודכנת

1. תודה על המענה המהיר
2. היו כמה מקומות עם יותר משתי שורות כתובית... בגרסאת סאבבי הזו מתקבלת הודעת שגיאה המציינת את מספר השורה הבעייתית, ולא צריך לחפש מחט בערימת שחת
3. עדיין, מחייב הדבר "עבודה/עדכון ידני" של קובץ הכתוביות לפני ההמרה שלו.... קצת מעצבן
4. למה בעצם שסאבבי לא תהפוך את סדר האותיות אפילו כשיש 3 או 4 שורות ??? הרי את קובץ הכתוביות המקורי אני מפעיל על "מכונה אחרת" בבית, ללא צורך בהיפוך, ושם מופיעות 3 או 4 שורות (בד"כ הכרזה כלשהיא...)

תודה רבה בכל מקרה

גיליום

New member
תשובה לשאלתך..

שאלת למה שסאבבי לא תעשה זאת גם כשיש יותר מ-2 שורות... ובכן התשובה היא שכדי "ללמד" את סאבבי להבדיל בין שורת כתוביות נוספת (מעבר ל-2 המקובלות), לבין שורת המיספור של הכתוביות שמגיעה אחריה (כי שניהן שורות טקסט בסופו של דבר), אני צריך להשקיע זמן.. ואין לי הרבה זמן פנוי להקדיש לכך.. לפיכך, כנראה שהתוכנה לא תשתנה יותר מדי, לפחות לא בזמן הקרוב.
הגרסה שהעליתי לפורום, היא גרסה שיצרתי לעצמי לפני זמן לא רב, כי הבנתי שהבעיה של סאבבי נובעת מכך שהיא מצפה תמיד ל-1 או 2 שורות של כתוביות, אך לא יותר. אין לי כאמור זמן פנוי לטפל בזה, אז רק דאגתי שסאבבי תדפיס את שורת השגיאה, כך שניתן יהיה לבצע תיקון ידני בקלות.
תודה על הפידבק.
גיליום

למעלה