החלפת מקצוע

אביסטו

New member
החלפת מקצוע

לפני פיצוץ בועת ההי טק נראה היה שמאוד כדאי לשנות מקצוע לתחום. האם עדיין כדאי? בנוסף לאחד כמוני בן 35 אין את הזמן ללמוד 4 שנים בטכניון ולכן שאלתי הנספת היא מהי הדרך הקצרה\הנוחה\הזולה\היעילה להכנס לתחום ואפילו בלימוד עצמי. יש לי נסיון מסוים בתחום(מצחיק אבל מלפני 15 שנה 3 שנים בבית ספר מקצועי בתחום ענ"א מערכות)ולכן אני מאמין ביכולתי ללמוד ולשלוט בשפות תיכנות לבד והשאלה היא למעשה מה הכי כדאי ללמוד ע"מ שיהיה ביקוש ליכולתי.

פינצ

New member
תביט בלינק המצורף

נכון להיום, אני בספק גדול מאוד עם יקחו לעבודה מישהו בלי נסיון ובלי השכלה פורמלית של לפחות הנדסאי, כשיש בשוק מלא מובטלים שיש להם נסיון ואם אין יש להם השכלה. תעשה אתה את החישוב.

yair24

Member
אם אתה ממש טוב בזה...

אז הדבר היחיד שעולה לי כרגע לראש זה ללמוד בצורה הכי מהירה בניית אתרים ולעבוד בFREELANCE בתור בונה אתרים, עבודה בחברה לבניית אתרים אני לא מאמין שתמצא בגלל שחסר לך ניסיון עבודה בתיכנות "אמיתי"??? אתה יכול לשכוח מזה. ימי הסבת המקצוע פסו להם ממדינתנו הקטנה... יאיר צוות "המפתח לבית הספר"

פינצ

New member
לא נראה לי

היום המגמה מתרחקת מבוני אתרים, במיוחד לאור נפילת ה dot com. או!!!! עכשיו פתאום קלטתי למה התכוון הבחור שכתב לי כאן שה com נפלו!! חחחח הוא התכוון ל dot com ולא לבניה של קומפוננטות!!

yair24

Member
אה!! אז את יכולה לבקש ממנו סליחה...

על העוקצים ששלחת לו!!
אם את לא זוכרת מי זה היה אז אני אזכיר לך: זה היה יואבי היקר!!!
תראי את צודקת בעקרון אבל תסכימי איתי שבן אדם שהיום מתחיל ללמוד תכנות בגיל 35 הסיכוי שלו למצוא עבודה בתיכנות "אמיתי" הוא אפסי הרבה יותר מאשר להצליח בפרילנס של בניית אתרים כי אמנם היתה נפילה אבל עדיין יש מספיק גופים שצריכים מישהו שיבנה להם אתר ולאו דוקא גופים שקשורים לתוכנה... את מוזמנת להיכנס לאתר שבניתי למישהו כפרילנסר... ולאתר שבניתי לחברה שבה אני עובד. יאיר

פינצ

New member
35 זה זקן?

למה בדיוק זה צריך להפריע? כשהוא מתכנת הוא אמור לרוץ ריצת מרתון ולעשות שכיבות שמיכה תוך כדי קומפילציה? מה גיל קשור לתרגיל? לא מסכימה איתך בכלל בקשר לזה.

yair24

Member
לדעתי חייב להיות קשר לגיל...

ואני אתן לך עוד דוגמא אני עבדתי בתמיכה הטכנית של אחת מספקיות האינטרנט הישראלית ורוב התומכים שם היו ילדים בני 20-25 היה רק אחד שהיה מבוגר בן 40 אני לא יודע מה הסיבה אבל כן, חברות לא לוקחות אנשים מבוגרים לעבודות כאלה. בואי לא נשכח שלאנשים בני 35 יכול להיות משהו כמו 12 שנה ניסיון (ולא בהרצת NETBUS על PC
) אז למה שחברה תיקח מישהו בן 35 למקצוע תיכנותי (בואו לא נשכח שהנושא פה הוא תיכנות ולא כמו שאמר ניר דגן שיכול להיות ערך למה שהבן אדם התעסק לפני כן) ולגבי חובב: אני משער שאותו אחד שכן מצא עבודה זה היה לפני המשבר? או אחרי המשבר? ושורה תחתונה המלצתי היא לא לעשות כרגע שום הסבה לעולם ההייטק ואם אני לא טועה גם המלצתך היא כזאת ועל זה יכולה להעיד התשובה הראשונה שנתת לאותו אחד שביקש את עצתנו בנושא.
יאיר צוות "המפתח לבית הספר"

yair24

Member
תיקון טעות...

בהודעה הקודמת רשמתי : אז למה שחברה תיקח מישהו בן 35 למקצוע תיכנותי (בואו לא נשכח שהנושא פה הוא תיכנות ולא כמו שאמר ניר דגן שיכול להיות ערך למה שהבן אדם התעסק לפני כן) אז צריך להוסיף פה "אם אין לו בכלל ניסיון בזה? כשבמקומו היא יכולה לקחת מישהו עם ניסיון רב בנושא?"

פינצ

New member
עדין לא מסכימה איתך

אצלנו, כשחיפשו עובדים, הגיל בכלל לא ענין אף אחד לגבי המצב היום, גם לאנשים "צעירים" שרק סיימו לא יהיה קל למצוא עבודה - לכולם יהיה קשה

yair24

Member
זה בגלל שאצלכם ....

זה בגלל שאצלכם יש אנשים עם לב של זהב...
את יודעת גם אסור לדחות אנשים בגלל שהם עושים הרבה ימי מילואים בשנה.. אז את יודעת מה אומרים להם? לא אומרים להם כלום. פעם היו עוד שולחים להם מכתבי דחיה אומרים להם דברים בסגנון: התרשמנו מאוד מקורות חייך והשגיך מאוד מרשימים בזה אין ספק!!! אך אין באפשרותינו להציע לך משרה בחברתנו. נרשה לעצמנו לשמור את קורות חייך במידה ותתפנה משרה כזאת בעתיד... בברכה ... יאיר...

פינצ

New member
חנופה עובדת תמיד

לא הייתי אומרת לב של זהב. מכתבי דחיה מסוג כזה שולחים לכולם (אפילו אני קיבלתי פעם אחד כזה) בלי שום קשר לגיל, מילואים, הריונות ומספר ילדים ...

nahsh

New member
עזבי את ההיגיון. ככה זה עובד.

ושוב, דוגמאות לאנשים "מבוגרים" שמצאו עבודה גם אני יכול לתת, אבל באופן כללי, השוק "שונא" מבוגרים. הם לא מתקבלים לעבודה - זאת תופעה וכבר כתבו עליה בעיתונות (וזה גם לא חוקי - זאת אפליה על רקע גיל).

פינצ

New member
נחש

אני כבר אתן לך על הראש לגבי מבוגרים בהזדמנות
איך אתה מרגיש?

nahsh

New member
סביר יחסית. את מי שאני חושב שאת?

עדיין לא מכיר את הכיוני הזה...

yair24

Member
את טועה .....

אין צורך לבקש ממנו סליחה כי הוא כן התכוון לCOM ולא לDOT COM תיקראי את ההודעה שלו שוב ותראי שכן.

ihovav

New member
תתפלאו , אבל...

כשלמדתי - היה איתי בחור בן 37 - נשוי ולכאורה אין לו כל קשר למחשבים - סתם אחד שנסחף במערבולת ההיי-טק ואמנם - הציונים שלו לא היו הגבוהים ביותר - למרות שהוא היה בחור מקסים אבל... הוא עובד ואני לא - ורוב החברים מהלימודים שלי גם לא - ככה שאני באמת לא חושב שזה קשור לגיל - אלא למזל ומספיק שאני אכתוב שבחברה מסויימת דחו אותי בגלל שאני "צעיר מדי"... תחשבו על זה...

פינצ

New member
אני אמרתי שזה קשור לגיל?

זה קשור למצב השוק שבו יש עוד יותר בוני אתרים פרילנסרים מאנשים תוכנה.

למעלה