החלפת מצבר ב CX5

Joseph Farkash

New member
מצברים של cx 5

א, רכבי עוד לא נסע 28000 קילומטרים...

ב. כשנוצר הויכוח עם המוסך המורשה, נכנסתי לאתר היצרן ולמדתי שהיצרן מגבה את כל מכלולי הרכב משך 36 חודשים ללא מגבלה, שהרי היצרן הוא שבחר במכלולים כחלק מהרכב שייצר. הבהרתי חד משמעית שאניח לשופט להחליט במקום היבואן וכך הוחלף המצבר כל שנה...אין לי ספק שהבעיה נעוצה במצבר עצמו ולא ברכב. אותה התקלה היתה גם ברכבו של בני, גם הוא מאזדה כמו שלי.

יש לך קישור למקום באתר של מאזדה ?

זה יעזור גם לי כאן , יש לי עוד כשנה אחריות .
היו לי רכבים מצוקמקים עם קורוזיה במצבר
אף פעם לא הייתה בעיה עם זה ,
הדלת האחורית לא נפתחה והסטרטר לא הסתובב אלא השמיע נקישה ,
האורות בלוח השעונים עבדו , המחוגים של הסל"ד והמהירות נעו עד הסוף וחזרו .

enigo

New member
משהו דפוק אצלך ברכב ספציפית. מכיר כמה בעלי CX5, כולם עם הרכב

הרבה יותר משנה - וכולם עם מצבר מקורי.
איזו גרסה בדיוק יש לך? אולי אצלך יש את מערכת ה-iloop? במאזדה6 היא עשתה בעיות, אבל לא זוכר אם יש אותה בחלק מהגרסאות של ה-CX5.

לא מעניין חסכון בזיהום , זה נוגד את האג'נדה שלי

אתה שוכח שמדובר ברכב עם מנוע 2000 ( היום כבר 2500 )
ולא ב 1600, הוא מזהם יותר בכל מקרה , שזה מעולה

salachshabati

New member
לא קשור, זוהי תגובה כימית. ראה ציטוט מויקיפדיה:

Corrosion of the external metal parts of the lead–acid battery results from a chemical reaction of the battery terminals, lugs and connectors.
&nbsp
Corrosion on the positive terminal is caused by electrolysis, due to a mismatch of metal alloys used in the manufacture of the battery terminal and cable connector. White corrosion is usually lead or zinc sulfate crystals. Aluminum connectors corrode to aluminum sulfate. Copper connectors produce blue and white corrosion crystals. Corrosion of a battery's terminals can be reduced by coating the terminals with petroleum jelly or a commercially available product made for the purpose.[41]
&nbsp
If the battery is over-filled with water and electrolyte, thermal expansion can force some of the liquid out of the battery vents onto the top of the battery. This solution can then react with the lead and other metals in the battery connector and cause corrosion.
&nbsp
The electrolyte can weep from the plastic-to-lead seal where the battery terminals penetrate the plastic case.
&nbsp
Acid fumes that vaporize through the vent caps, often caused by overcharging, and insufficient battery box ventilation can allow the sulfuric acid fumes to build up and react with the exposed metals.

כן , מכיר את זה , רק שמזמן אין לי גריז .

ממתי שהפסקתי לרכב על אופניים .
פרקתי את המהדק ניקיתי אותו
רק השעון שינה את השעה , הרכב מתנהג רגיל .
עוד 4 ימים אהיה במוסך של מאזדה ואומר להם לשים

מנחם231

New member
רק הערה קטנה

לדעתי תצטרך עזרה בהחלפה לזמן קצר מאוד. הכבל בפנים מאוד קצר אז תתכנן לך
את ההחלפה לפני הפרוק.

למעלה