החלפת מסתם

החלפת מסתם

שלום רב ושבוע טוב.. אחותי עברה ניתןח להחלפת מסתם לאחר שהייתה בביה"ח הייתה בשיקום ושם התחילה לא להרגיש טוב..ובסופו של דבר לקחו אותה למיון וגילו לה חיידק בדם ולאחר 4 שבועות בהם היא הייתה מורדמת ומונשמת והיה לה גם מערכת ניקוז היא כרגע בפנימית. התחילה עוד פעם קצת לא להרגיש טוב חוסר באוויר ופתחו לה חלק החתך כי יש לה שם מוגלה.נתנו לה כדור לחוסר האוויר והיא טוענת שיש קצת שיפור. שאלתי היא האם החייק יכול לחזור? למרות שכרגע אין לה חום ומה ניתן לעשות? אודה לך לתשובה מהירה

חיידק לאחר החלפת מסתם

הדר אורנית שלום חיידק בדם לאחר החלפת מסתם נחשב סיבוך די בעייתי. הסכנה היא כמו בכל חולה עם חיידק בדם ובנוסף יש סכנה שהחיידק יתיישב על המסתם ואם זה קורה זה עלול לחייב ניתוח חוזר. לפי מה שכתבת נראה שהזיהום הוא יותר בפצע הניתוחי ובהרבה מקרים ניתן להחלים בעזרת טיפול אנטיביוטי מתאים וניקוז הפצע. ככל שעובר הזמן והחיידק לא חוזר לדם הסיכויים שיחזור פוחתים. בכל מקרה לאחר שתחלים היא כמובן תזדקק לטיפול אנטיביוטי מונע לפני כל פעולה חודרנית כמו ניתוח או טיפול שיניים. מקווה שעניתי לכל שאלותייך. דר' גיל בולוטין

המשך השאלה

קודם כל תודה על תשובה המהירה במהלך הסוף שבוע פתחו לאחותי חלק מהפצע כי היה שם עוד מוגלה שהיא כבר בפנימית.ה יום בבוקר עלה לה בחזרה החום וחוסר אויר.ומעבירים אותה חזרה לטיפול נמרץ נשמתי(איפה שהיא שהתתה מקודם). האם ניתו לטפל בזה שוב? כדי שהיא תצא מסכנת חיים?

המשך תשובה

הדר אורנית שלום שוב קשה לי לרדת לפרטים כיוון שכמובן לא ניתן לטפל או לייעץ בצורה טובה בלי לראות את החולה ואת כל הפרטים הרפואיים. באופן כללי זה אומנם מצב מסוכן, אבל באופן ניתן לצאת ממנו בשלום. נשמע לי שמטפלים נכון באחותך, אנטיביוטיקה, ניקוז הפצע, וטיפול תומך ביחידה לטיפול נמרץ נשימתי. אבל כמובן שאין לי את כל הנתונים הדרושים לתת יותר מאשר תשובה כללית. שתהיה בריאה דר' גיל בולוטין

למעלה