החלפת מסתם אאורטלי

PahatMavet

New member
החלפת מסתם אאורטלי

אני, גבר בן 62, נמצא במעקב של קרדיולוג כבר שנתיים וחצי. לפני כשלוש שנים התגלתה אצלי הסתיידות במסתם האאוטלי. הרופאים הזהירו אותי שאצטרך לעבור ניתוח החלפת המסתם תוך שנה לכל היותר. קיבלתי תרופות ליצוב קצב פעימות הלב ותרופה לדילול דם. פעם בחצי שנה ערכתי בדיקה אקו-לב ונבדקתי ע"י הקרדיולוג. בדרך כלל הרגשתי טוב, עם פעילות פיזית סבירה, כולל עליה במדרגות, טיולים בטבע, עליות וירידות בוודיות ובגבעות. בביקור האחרון, הקרדיולוג קבע שהגיע הזמן לניתוח החלפת המסתם. מאותו רגע הרגשתי התדרדרה פלאים, כנראה שהפחד השתלט עלי. אני מעוניין ליצור קשר עם אנשים שעברו את הניתוח הזה. יש לי הרבה שאלות שמטרידות אותי ואשמח ללבן אותן איתכם. תודה ולהשתמע

ke12m

New member
דר קיציס

טוב, אני מקווה שיענו לך אנשים שעברו את הניתתוח הזה... ובכל אופן לא מבין למה שה כל כך חשוב לך לדבר איתם - כי הרי לא בטוח שהנסיון שלהם יהיה דומה למקרה שלך כולל לא אופי סוג ומשך ההחלמה ו/או הכאבים שלאחר הניתוח וגם לא כל תופעה שעלולה להיות לאחר הניתוח ובכלל אף מקרה לא ממש דומה לשני. אני הייתי מתעניין באחוזי ההצלחה של הניתוח ומשך האשוז הממוצע וכו' - ועל פרטים אלו יוכל לענות לך הקרדיולג שלך ו/או המנתח של - אלו הרופאים שמתמצאים בסטטיסטיקות האלו - תה תפקידם תודה

PahatMavet

New member
שורדים ניתוח החלפת מסתם אאורטלי

דר' קיציס, תודה רבה על התייחסותך המהירה. קראתי את כל ההודעות בפורום שמתייחסות לנושא המסתמים. יש אנשים שביקשו לקבל סטטיסטיקות והשוואות בין בתי חולים, והמלצות על מנתחים. התשובות היו די סתומות ומתחמקות. הבעיה עם הנתונים שקיבלתי מהקרדיולוג שלי היא שהוא שולח אותי לבית חולים מסויים, וממקורות אחרים (גם רפואיים) כנראה שאחוזי הצלחה אצלם הם פרובלמטיים למדי. אודה לך מאוד אם תוכל להפנות אותי אל מקורות מידע שיבהירו לי מה המצב בארץ בנושא הזה. תודה

האזרחק

New member
לי דווקא ברור מאוד מדוע

הוא רוצה לשמוע מאנשים שעברו את הניתוח. (חבל שלא לומדים קצת יותר פסיכולוגיה בלימודי רפואה) ולעניין הניתוח, אני בן 26 ועברתי ניתוח החלפת מסתם לפני חמישה חודשים, יצאתי הביתה 4 ימים לאחר הניתוח ושלושה חודשים אחריו כבר חזרתי לפעילות מלאה. (לא כולל ריצות מרתון ותקיעת דגלים על פסגות האוורסט) מאחר ואתה "מעט" יותר מבוגר ממני, אני מניח שזמן ההחלמה שלך ייארך מעט יותר זמן, אך בסה"כ זה פחות נורא ממה שזה נשמע. (גבר לגבר - שפעת גרועה בהרבה) אני יכול לומר לך שגם אני הופנתי לב"ח ש"השמועות" לגביו אינן מעודדות ולכן ביררתי את הנושא ולבסוף בחרתי בב"ח אחר. אם ברצונך לקבל פרטים נוספים אשמח לעזור.

PahatMavet

New member
כל הכבוד לך!

אני מודה לך מאוד על נכונותך לעזור. כבר חששתי שלא יהיו תגובות. דבריך בהחלט מעודדים ומרגיעים. מעניין אותי מאוד, למשל, איפה ועל ידי מי נותחת. האם עברת בדיקות מקיפות לפני הניתוח והאם התרשמת שלא נותרה ברירה אלא לנתח (יש מי שחושב שרופאים מנתחים להוטים "לחתוך" גם ללא צורך). אשמח מאוד אם נוכל לדבר בטלפון. שמי אהרון והטלפון שלי: 053-694599. ושוב, תודה ושתמשיך להרגיש טוב ולקחת את החיים בכיף.

למעלה