החלפת מיסבים ב Giant Reign

EranXa

New member
החלפת מיסבים ב Giant Reign

שלום לכולם, המכונופן שלי זיהה מיסב דפוק בלינק של המתלה ראיתי שניתן לקנות ערכה של כל המיסבים לאופניים בשופ הרים ב 250~ ש"ח. (אצל היבואן אמרו לי 70 ש"ח למיסב) שאלתי היא האם זה פשוט להחליף מיסבים בחוליות ה Reign (או של המאסטרו בכלל) והאם ניתן לבצע זאת עם כלים לא יעודיים ?

bonanai

New member
יש כלי ייעודי לשליפת המיסבים (גם בשופ הרים)..

אני מכיר מישהו שעשה זאת לבד ללא כלים ייעודיים ועם מיסבים שקנה בדרום ת"א (יותר זול) ורוכב עד היום עם הכל בסדר אבל לא הייתי ממליץ על כך אלא אם אתה מודע לסיכונים (עד כדי דפיקת השלדה) ומוכן לקחת אותם

tomer001

New member
קצת פרופורציות לגבי מיסבים...

המיסבים ה"מיוחדים" כוויכול לאופניים הם מיסיבים רגילים לכל דבר. לא יהיה כל נזק ולפעמים אפילו יהיו יותר טובים / אמינים / זולים לקנות בחנות מיסבים שהיא לא חנות האופניים. קח את המיסב, אחרי חליצה (אם תתן תמונה יהיה יותר פשוט לראות איזה חולץ אתה צריך, אם בכלל) תקרא את הנתונים עליו ולך לחנות מיסבים לרכוש מה שאתה צריך. חברות מומלצות: SKF ו- STEYR. הכי טוב אם תקח אותו איתך לשם. כל עניין המיסוב באופניים קצת ייצא מפקופורציות בעניין הכסף וחבל לשלם כל כך הרבה על משהו שאפר להשיג ב-1/10 מחיר. בהצלחה.

bonanai

New member
תומר. עושה רושם שאתה מבין במיסוב...

אשמח אם תיתן סקירה קטנה במה שקשור לאופניים: 1. אילו חולצים יש? 2. האם לכל מיסב חולץ שונה? 3. האם יש גם מכשיר להרכבה/הלבשה? 4. אילו מיסבים לא צריכים חולץ? מהי הטכניקה לחליצה/הרכבה בסוג זה ובכלל? 5. אילו חנויות מומלצות? 6. סדרי גודל של מחירי מיסבים שיתאימו לאופניים (מתלה) של SKF/STEYR בכדי לסבר את האוזן... תודה רבה

tomer001

New member
כמה דברים: ../images/Emo26.gif

קצת הקדמה: הנושא הוא תחום ע-נ-ק כדי להכי אותו בכמה שורות. סוגים שונים, לעומסים ומהירויות שונות, חומרי ייצור וסיכה שונים ועוד... אבל כדי לצמצם אני אענה רק על השאלות... 1. ישנם שני סוגי חולצים: חולץ למיסבים שיושבים על ציר (הטבעת הפנימית שלו מולבשת על ציר) וחולץ שני למיסב שנכנס בלחץ על הטבעת החיצונית. חפש בגוגל: bearing tool removal 2. החולץ מתאים לפי קוטר המיסב ואופן דפינתו למכלול. 3. להרכבה / הלבשה בד"כ משתמשים בכלי עגול ופטיש, כדי להכניס את המיסב למקומו באופן שווה לכל ההיקף. 4. המיסבים שאינם דורשים חולץ הם אלו שאתה יכול לחלוץ ביד / ללא מאמץ מיוחד (או מיסבים ציריים, בשונה מרדיאלים, אבל זה כבר נושא אחר). 5. החליצה / הרכבה צריכה להיות בניצב כמה שניתן לציר. 6. לגבי חנויות אני לא יכול להגיד אבל לא חסרות כאלה בדרום ת"א או בכל מקום אחר ע"י חיפוש זריז באינטרנט. 7. מייסב טוב, אטום עם גריז, שמתאים לעומסים רדיאלים (מיסב כדורים), בגודל קטן לאופניים לפי הערכתי, כמה שקלים ועד ל- 20 ש"ח בלחץ. (אני ממש לא מכיר את המחירים ולכן קח בערבון מוגבל). בהצלחה!!

dannys999

New member
דמורליזציה

מסכים עם כל מה שתומר כתב. אבל, חייב לצנן קצת את ההתלהבות (כזה אני). מיסבים טובים (בגודל שבד"כ בה בשילדה) עשויים לעלות כ 20-50 ש"ח האחד. הבעיה היא לא במחיר אלא בעבודה עצמה. לפי השאלות בענין החולץ, סביר שלמברר אין נסיון רב בחליצה/הטמעה של מיסבים. כאן דרוש מעט נסיון והרבה רגש. בהיעדר אלו האחרונים במקרה הטוב תוצאת ההרכבה לא תהיה מוצלחת ובמקרה הפחות טוב יבואני ג'יאנט ישמחו למכור לך שילדה חדשה... אני ממליץ להפקיד עבודת החלפת מיסבים בשילדה בידי מי שכבר התנסה בפירוק והרכבת מיסבים. לעיתים דרוש לחמם את בית המיסב (ואז צריך לדעת כמה) צריך לדעת היכן להכות במיסב (והיכן לא) ובאופן כללי, הסיכוי להזיק לשילדה איננו זניח. בכל אופן - בהצלחה.

למעלה