החלפת מזלגות

yandogs

New member
החלפת מזלגות

שלום לכולם! ברצוני להחליף מזלג עם בולם למזלג קשיח באופני ההרים שלי ולהישאר עם ההד סט שעל האופניים אך אין התאמה בין החלק שעליו יושב המיסב התחתון(אינני יודע את שמו לכן אכנה אותו "החלק") במזלג הקשיח למיסב.לאחר ביקור בחנות אופניים ונסיון להעביר את "החלק" מהבולם למזלג הקשיח התברר שבמזלג הקשיח "החלק" מודבק ולא ניתן לחלצו מבלי להרוס אותו וגם ש"החלק" ששייך לבולם ששייך להד סט המקורי הוא קצת גדול בקוטר ומכיוון שבמזלג הקשיח הישן אין התרחבות למטה בסטירר אז בכל מקרה אצטרך להדביק את "החלק" . שתי שאלות: 1 האם יש דרך לחלץ את "החלק" המודבק בסטירר של המזלג הקשיח מבלי לשבור ? 2 מי יודע על מישהו שיכול להתאים את "החלק" מהבולם למזלג הקשיח בכדי שאוכל להשתמש בהד סט שעל האופניים?

FaragMan

New member
מה קוטר סטירר הבולם ומה קוטר סטירר המזלג

קשיח? (סטירר=המוט שנכנס בשילדה). לאופניי מדבקה יש 1". ולשאר האופניים יש 8\1" ו 5\1". את הטבעת שנמצא בחלק התחתון של הסטירר למטה מוציאים בזהירות עם מברג שטוח ופטיש עם מכות מהצדדים (יש גם חריץ בקראון שאליו מכניסים את המברג ודופקים בזהירות). ככה הטבעת יוצאת מהסטירר של הבולם וכדי להכניס אותה לסטירר של המזלג קשיח אתה מכניס על הסטירר ועם מוט אתה משחיל אותו על הטירר דופק קצת שהטבעת תיתפס וזהו, מחזיר את המזלג לאופניים ונוסע. איזה הד סט יש לך?

nintense

New member
אתה בטוח שקוטר הסטירר בשני המזלגות זהה ?

כי נראה לי שלא...

yandogs

New member
מזלג

אכן כן קוטר הסטירר הוא זהה בשניהם והוא אחד ושמינית אבל בסטירר של המזלג הקשיח אין התרחבות למטה ותושבת ההדסט שפורקה מהבולם "רוקדת" ואני מחפש דרך שתשב במקום .אולי להדביק?

למעלה