החלפת כרטיס אשראי

1נחושה

New member
החלפת כרטיס אשראי

שלום רב, לפני כשבוע הזמנתי כרטיס אשראי מסוג ישרכארט רגיל בבנק הפועלים. בעת ההזמנה ביקשתי כרטיס ללא מסגרת אשראי ושאינו מאפשר משיכת מזומנים מעבר לסכום המזומן הקיים בחשבון. הפקידה בתגובה אמרה שאין כרטיס אשראי ללא מסגרת ושעליי פשוט "לשלוט בעצמי". אתמול ניגשתי לסניף ולקחתי את כרטיס הישראכרט. לאחר עיון בניירת בביתי התאכזבתי לגלות שגובים עמלות רבות ומיותרות על שירותים שאין לי בהם כל צורך. ביצעתי בירור זריז באתר של "ישרכארט" והתחוור לי שקיים כרטיס בשם "דיירקט" שעונה בדיוק לצרכי. אולם הפקידה בבנק שאצלה הזמנתי את כרטיס האשראי לא ציינה דבר על קיומו של כרטיס זה . העניין מקומם אותי. בכוונתי לגשת לבנק בתחילת השבוע הבא ולהחליף את כרטיס הישראכרט הרגיל לכרטיס מסוג דיירקט. הכרטיס הרגיל נמצא ברשותי רק יומיים וטרם בוצע שימוש כלשהו. האם ייתכן כי הבנק יחייב אותי על דמי ביטול כרטיס במקרה זה? (מיותר לציין כי איני רואה שום הצדקה לדרישה כזו). אודה לך על תשובתך.

ettt

New member
לא יודעת לגבי העמלות

אבל כרטיס דיירקט איננו כרטיס אשראי- זה כרטיס שמהווה תחליף למזומן- אפשר לשלם איתו בכל בית עסק שמקבל ישראכרט אבל החיוב יורד מייד מהחשבון (גג 24 שעות מהעסקה) ואגב- העמלות עליו יותר גבוהות- משלמים 21 ש"ח הגבלת אחריות (כומ בכרטיס האשראי שיש לך), 6 ש"ח דפי תפעול עבור כל הכרטיסים שקיימים עבורך בישרכארט ןמשהו כמו 36 ש"ח שנתי על הדיירקט עצמו. בכרטיס אשראי רגיל יש תשלום של 50 ש"ח בערך אבל- אפשר לקבל ממנו פטור אם עושים במשך שנה 72 עסקאות (6 בממוצע בחודש) או עסקאות ב-12000 ש"ח בשנה (1000 ש"ח לחודש)

1נחושה

New member
תודה

בכל אופן על הדירקט משלמים הרבה פחות עמלות. אין דמי תפעול 6 שח זה רק בכרטיס האשראי הרגיל דמי הגבלת אחריות 21 ש"ח יש בשניהם ותשלום שנתי ברגיל זה בערך 54 ובדיירקט 36. לאחר חישוב זה יוצא בערך חצי מסך העמלות שמשלמים ברגיל. דווקא דמי ביטול הייתי רוצה לדעת כמה זה. אני כבר אברר בבנק מן הסתם. תודה על התשובה

ettt

New member
טעות

בדיירקט יש ועוד איך דמי תפעול. רק שדמי התפעוטל בישראכרט הם עבור כל הכרטיסים ככה שאם יש כרטיס אשראי אחר משלמים בו את דמי התפעול ובדיירקט לא. אם יש רק דיירקט- משלמים גם משלמים תשלום שנתי- בדיירקט אמנם נמוך יותר אבל אין אפשרות לפטור ממנו. בכרטיס אשראי- 6 פעולות בממוצע בחודש או 1000 ש"ח בממוצע בחודש פוטרים אותך לגמרי. ככה שאם אתה עומד בתנאים האלה- יותר זול כרטיס אשראי ועוד לא דיברנו על זה שבדיירקט כל עסקה היא שורה בחשבון (=1.21 כפול מספר הפעולות שתבצע בדיירקט) ובכרטיס אשראי זה שורה אחת בחודש

1נחושה

New member
ביררתי ו...

אתה צודק בהחלט לגבי העמלות של דמי רישום פעולה. בדיירקט לכל שימוש זה עמלת רישום שורה ויוצא בסוף יותר יקר מישראכרט רגיל.. פחח, לא חשבתי על זה בהתחלה. לגבי דמי תפעול (6 ש"ח ומשהו בחודש) לא גובים אותם בכרטיס דיירקט, גם אם הוא היה הכרטיס היחידי. ביררתי את זה. החלטתי להשאיר את הכרטיס הרגיל וזהו. תודה על העזרה

ettt

New member
לא נתווכח

אבל גובים אותם. יכול להיות שכרגע יש מבצע של פטור לשנה או משהו כזה... אבל תאמין לי שהייתי שמחה אם זה היה נכון (היה הרבה יותר קל למכור את זה ללקוחות שלי)

למעלה