החלפת כסף בקובה

צביקה101

New member
החלפת כסף בקובה

האם מישהו יודע אם ניתן להחליף כסף מכסיקני בקובה לכסף מקומי? הבן שלי מתכוון להגיע ממכסיקו לקובה ומתלבט איזה כסף לקחת לקובה. על דולרים יש עמלות מאד גבוהות ולכן השאלה אם כדאי ואם ניתן להחליף כסף מכסיקני בקובה.

anao

New member
יורו.

שיקח יורו. ואני חושב שאפשר להחליף כסף מקסיקני בקובה אך לא ידוע לי באיזה שער

anao

New member
זאת באמת בעיה

שיוציא מבנק במקסיקו יורו... הוא יכל גם בקובה אבל השער גרוע

sela v

New member
אם בנך נוסע לקובה

אין לו ספר על קובה? אני משער ששם רשום המלצות לגבי המטבע, ואם דולר לא כדאי, אז באמת כדאי להחליף במקסיקו ליורו מדולר.

natyh

New member
אני תמיה מאד

למיטב ידיעתי היורו לא שוה הרבה באמריקה בכלל . אהיה מאד מופתע לשמוע שבקובה זה אחרת . מה גם שיש בקובה שוק שחור לדולר למיטב ידיעתי חבל על הזמן . נתי

anao

New member
קובה זאת לא אמריקה

העניין הוא שבגלל היחסים בין קובה לארה"ב אז לא ממש משתמשים בקובה בדולרים הם מקבלים יורו וניתן להחליף בשער יותר טוב למטבע המקומי התירותי.

anao

New member
אני לא יודע מה עכשיו

אבל נראה לי שעדיין ככה

itayabr

New member
רק דולרים!!

הדולר זה כסף לכל דבר בקובה. יש מקומות שהכסף המקומי לא מתקבל בכלל ומתקבלים רק דולרים אמריקאים (כל מה שאיכותי ושווה משהו- בסופר, השכרת דירה/ חדר, הופעות ...) חובה לקחת דולרים. אין בעיה להמיר אותם שם לכסף מקומי או לפסו קונברטיבל, שזה מטבע שמיוצר בקובה, ששווה ערך לדולר וצמוד אליו (שלא ינסה להוציא אותם מקובה כי הם חסרי ערך מחוצה לה). פסו מקסיקני יהיה קשה להמיר בקובה וגם מיותר! גרתי שם שנה ואשמח לייעץ בנושאים נוספים (בפרטי).

Yo-man

New member
תשובה גם לנתי וגם לשאלה המקורית

עדיף להסתובב עם יורו. האזרח הקובני אוהב את ה-$ האמריקני (ומחכה ליום בו יפתחו השערים לאמריקה לאחר מותו של קאסטרו), אבל הממשל לא. על כל 10US$ מקבלים 9$ קונברטיבלה, גם בבית המלון בו שכנו וגם בבנקים. על יורו מקבלים שער אמיתי 1 ל-1 (או 1 ל-1.2, כמה שזה שווה). אולי למגורים ה-$ יעזור, אבל למטיילים (בעיקר בהוואנה) הוא יצא יקר. בגלל הפיקוח הרב בהוואנה במסעדות מפחדים לקחת את ה-$ הירוק ודורשים שתמיר אותו. מה שאנחנו עשינו היה בעיקר למשוך יורו ברטיס האשראי בדלפק שבבנק. משלמים עליו שער של בנק ישראלי, אבל שם מקבלים עבורו שער טוב בהרבה. ולגבי ההערה שלך, נתי - זה שהאנשים מתקרבים לאמריקה ופחות שונאים אותה כבר אין השפעה (עדין) על החלטות השלטון. אבל עוד כמה שנים זה יכול להשתנות...

למעלה