החלפת כיור מטבח

Morder

New member
החלפת כיור מטבח

הכיור במטבח שלנו חטף סדק - הוא נוזל. יש לנו כיור בהדבקה - כלומר הכיור "יושב" על השיש. מדובר בכיור סטנדרטי למדי 60X60 בערך. האם החלפה שלו היא סיפור מסובך? - כמה צריכה לעלות ולמי פונים? אינסטלטור, שיפוצניק? כמה צריך לעלות כיור כזה חדש? - לא צריך להיות שיא הפאר ! מה דעתכם על כיור נירוסטה? - הפיצוץ הזה די ביאס אותנו. תודה מראש

החלפת כיור אתן לך הנחיות מקדימות של עשה זאת במו ידך . נסה לאתר את שם היצרן,ואת הדגם. זה צריך להיות כתוב על הכיור. אם יש לך את הפרטים ,תצטרך לאתר את היבואן או מקום שמוכרים כיורים מתוצרת אותו יצרן. אם תעלה פה את הפרטים .יוכלו לעזור לך. אם לא יהיו לך את פרטי הכיור ,תצטרך להוריד מידות .ולשאול בעסקים לממכר כיורים .ושיתאימו לך כיור מתאים. החלפה כבר תלויה בך. ובמידת המקצועיות הנדרשת.ומכוון שאני לא יודע באיזה כיור מדובר, לא אוכל להתיחס. התאמה של סוג כיור אחר תלויה בהתאמה שאפשר לבצע לחור הקיים.

Morder

New member
דוריפיקס

מדובר בכיור התקנה שטוחה של דוריפיקס,לפני שחברת המטבחים שלנו נעלמה לגמרי מהשטח עם מספר רב של תלונות שלא טופלו ( בטא מטבחים בנתניה) הצלחנו לקבל מהם מספר טלפון סלולארי של המפיץ ( מספר לא פעיל) ונאמר לנו שהמקור של הכיורים הוא בקיבוץ שער הזיו בצפון- אבל לא הצלחנו לאתר שם מישהו שיטפל בכך.

דור פיקס בע"מ גשר הזיו :כתובת 22815 :מיקוד 04-9958522 :טלפון 04-9958522 :פקס בהצלחה

yaron 2

New member
כיורים של דרופיקס

אני מכיר שני אנשים שרכשו כיורים מהחברה הנ"ל שבהם הופיעו סדקים.לפי טענת חברי לעבודה חברת דרופיקס אינה קיימת עוד וקיימת חברה חדשה בגשר הזיו בשם דרו-פיקס(סחתיין על התרגיל) אשר אינה אחראית כמובן לכיורים "המעולים|סדגש"| של דרופיקס. למרות שעניין זה אינו נוגע לי ישירות מצאתי לנכון להתריע בפני חברי הפורום הנכבדים מרכישות מחברה זו.

אלי ו.

New member
האם הוא יושב על או בתוך השיש

אם על, ז"א שיש מדרגה בשיש (ואי אפשר בקלות לגרוף מים מהשיש לכיור) מדובר בהתקנה לא מאוד מסובכת. אם לעומת זאת מדובר בכיור בהתקנה שטוחה, צריך איש שיש רציני שיחתוך את השיש בדיוק לגודל הנכון. (אבל הרבה יותר נוח לעבודה) יש לי כיור נירוסטה, עקרונית אני מאוד מרוצה. תלונות: קצת יותר סריט מכיורים אחרים באותה רמה, נטיה לכתמי מים.

אלי ו.

New member
לכן שאלתי באיזה התקנה מדובר

אם בהתקנה עילית או בהתקנה מתחת לשיש אתה צודק. אם בהתקנה שטוחה יש לחתוך בשיש ולהתאים אותו בדיוק לגודל הכיור (עברתי לא מזמן לבית ונאלצתי לעשות את זה, כאב ראש לא קטן שכרוך בהרבה אבק)

אלי ו.

New member
מספר הערות

לפני כן אקדים ואומר שלהבדיל ממך אני לא איש מקצוע, אלא רק מדבר מנסיוני ולא מנסיון של התקנות רבות. הנסיון שלי הוא עם מטבח אחד כיור אחד ואיש שיש אחד. 1) התקנה שטוחה אכן בעיתית בשיש קיים. הבעיה היא שחיתוך השיש במקום נעשה במכשיר ידני שאינו מדוייק. התקנה שטוחה בסדנה של איש השיש עדיפה לעין ערוך ותהיה הרבה יותר מדויקת. 2) איש שיש טוב, יצליח לעשות התאמה טובה, אתה מוזמן לביתי לראות במו עיניך. מדובר בעבודה קשה ומאוד מלוכלכת ומלכלכת אבל אפשרית. (אגב, סגירת האיזור בנילונים ושימוש במאווררים חזקים וחלונות פתוחים עוזרת) 3) כיור מעל השיש יוצר מדרגה בשיש. דבר שמקשה על ניגוב השיש לתוך הכיור. אם לא מעונינים בהתקנה שטוחה, התקנה תחתית כבר עדיפה.

על דבר אחד אנחנו מסכימים

המון המון עבודה ודרוש בעל מקצוע מיומן לכיור בגובה השיש הכי קל זה כיור עילי שרק מונח על השיש ואוטמים עם סיליקון בין השיש לכיור אם רוצים בעתיד להחליף פשוט משחררים את הסיפון ומחליפים ואין צורך בבעלי מקצוע

אלי ו.

New member
כן, אבל כיור בהתקנה עלית זה בעיה

מבחינת שימושיות. הוא יוצר מעין מדרגה בין השיש לכיור, דבר שמקשה על גריפת מים ולכלוך לתוך הכיור. למטבח הייתי מעדיף התקנה תחתית. קצת יותר קשה להתקנה, אבל הרבה יותר נחמד לשימוש. ולמטבח חדש דנדש, למרות הכל הייתי הולך על התקנה בגובה השיש. חיתוך השיש יעשה בבית מלאכה, עם מכשירים מדוייקים בצורה מדוייקת, וכל האבק ישאר בבית המלאכה.

את יכולה לקרוא הן לשיפוצניק

והן לאינסטלטור בשום פנים ואופן שלא יחתכו את השיש כמו שהציעו כאן הכיורים הם סטנדרטים.. יש עליונים שפשוט מונחים על השיש ומורחים להם סיליקון מסביב כדי שלא יחדרו מים לתוך הארון.. ואז מה שנותר זה לפרק את הסיפון, לעבור עם סכין יפנית מסביב לכיור כדי לחתוך את הסיליקון ולשחרר את הכיור מהשיש ויש כיורים שמונחים מתחת לכיור עם תומכות מתחתיהן דבר שמקשה על החלפת הכיור.. יש צורך לעבור עם סכין בין הכיור לשיש כיון שגם כאן יש סיליקון לאחר מכן לנתק את הסיפון.. ואז.. לשחרר את התומכות ולהחליף כיור בהצלחה

ירח3

New member
שלום מסעודון

תענוג לקרוא את ההסברים שלך , פשוט ולעניין.

דניעל

New member
מצטרפת לשאלה

מאז שנכנסנו לדירה (ארבע שנים. יד שניה.) יש לי חלום להחליף את הכיורים במטבח. הם חומים עם אזורים שלא מתנקים, אכולים ודפוקים. שאלתי ידיד אינסטלטור, והוא אמר שהוא יכול להחליף, אבל הוא חושש שהשיש ישבר. האם בשיטה שתארת יש סיכוי שאשבור את השיש? אני חושבת שבין הכיור לשיש יש, חוץ מסיליקון, גם חומר קשה, איזו רובה או משהו, שצריך ממש לחצוב בו. יתכן? מה זה ואיך נפטרים ממנו, והאם יש סיכוי שאצליח לעשות זאת לבדי? כמה שוקל כזה כיור? (בדקתי, מדובר בשני כיורים נפרדים, לא בזוג צמוד) ודבר אחרון שלא הבנתי - איך משחררים את התומכות??? כוונתי - הכיורים לא יפלו לי על הראש? שני צינורות נתמכים בשני פסי סיבית המחוברים עם ברגים לדפנות הארון. הכיורים מונחים עליהם, מודבקים באיזה חומר חום, וכפיסי עץ משולשים תקועים במרווחים שבין הכיור לצינורות. אהא! ויש לי עוד שאלה - בדירה הקודמת החלק המתכתי של הכיור היה מחובר בבורג ולא קרה לבורג כלום שלוש שנים. בדירה הזו החלפתי כבר כמה פעמים את הבורג הזה, והוא מחליד בערך תוך יום. כל פעם קניתי בורג בחנות אחרת, והמוכר נשבע לי שזה סוג שלא מחליד. מה הסיפור?

בואי נעשה קצת סדר בשאלות

א. לא יודע מה מצב השיש שלך אך התשובה של בעל המקצוע נשמעת לי מוזרה לפי ההסבר שלך יש לך כיור תחתי ואין לו שום קשר לשיש.. למעט חומר איטום כלשהו בין הכיור לשיש בדרך כלל משתמשים עם סיליקון וגם אם מדובר על החומר אחר אין שום בעיה להפריד בינהם כעת.. מה שאת צריכה זה לשחרר את הסיפון לאחר מכן להניח קרש על השיש בדיוק מעל לכיור ולקשור את הכיור (דרך החור של הניקוז) לקרש כך שאחרי שתשחרי את הפסי הסיבית הכיור לא יפול אחרי ששיחררת את פסי הסיבית בקשי עזרה ממישהו שיחזיק את הכיור ושחררי את הכיור מהקרש להחזיר את הכיור החדש בסדר הפוך מהפרוק ב. השאלה מעט מוזרה יש לי כיורים שהרכבתי לפני בערך 10 שנים ושום בורג לא החליד מאז.. בכל אופן לא ראש הבורג.. אם גוף הבורג החליד ולא הראש את בלאו הכי לא רואה את הבורג אלא רק את ראשו בהצלחה..

דניעל

New member
תודה רבה!

זה באמת החלום שלי לגבי המטבח בארבע השנים האחרונות. הכיורים ממש מגעילים... יש לך מושג כמה שוקל כזה כיור? זה בטח כמה עשרות ק"ג, לא? (וכמה עולה? ואיזו חברה מומלצת?) לגבי הבורג - גם לי היה מוזר שבורג שנועד להמצא בסביבה רטובה מחליד כל הזמן. מדובר בראש הבורג. בדירה הקודמת זה לא קרה. יכול להיות שזה המים שלנו? (יש לנו המון חלודה במים. המים חומים לגמרי. אנחנו לא שותים אותם. לפעמים עושים לבן שלנו אמבטיות בוץ...)

דניעל

New member
ולגבי הסיליקון

יש סוגים? שקוף, לבן? איזה אני צריכה? אותו סוג יתאים לי גם למקלחון? (הידיד שלי בזמנו התקין לי גם את המקלחון, והסיליקון כבר זקוק לקילוף וחידוש). האם אני לא צריכה גם את החומר החום שמדביק את הכיור לתומכות? (מה זה בכלל החומר הזה?) האם אני לא צריכה את החומר הקשה שאוטם בין הכיור לשיש? (מה זה? רובה?) מספיק סיליקון? ומתי ולשם מה תוקעים את כפיסי העץ המשולשים בין הכיור לתומכות? תודה מראש.

למעלה