החלפת כיוון

kuzulio

New member
החלפת כיוון

שלום רב, כרגע אני סטודנט באו"פ במדעי המחשב לתוא ראשון. אני די מצליח ושנה הבאה רציתי להמשיך את הלימודים באוניברסיטת חיפה באותה פקולטה. הבעיה היחידה שאני ממש ממש לא אוהב את המקצוע. כלומר אני מצליח והכל אבל זה ממש לא כיף בשבילי. לא לפני הרבה זמן התחלתי להתעסק בשיווק במסגרת העבודה שלי. מה שמתבטא בעל איזה מוצרים להוציא פירסום, על איזה מוצרים להוציא חוברות הדרכה, באיזה מוצרים כדי להשקיע לפי ביקוש של השוק, צפי מכירות, איסוף מידע על חברות מתחרות וכו'. התחלתי להתעניין בשיווק, התחלתי לקרוא ספרים וכתבות בנושא והגעתי למסקנה שאני אוהב את זה ורוצה להמשיך עם זה. התחלתי לברר איפה אני אוכל ללמוד את המקצוע באזור שלי (חיפה) ומצאתי ש"במכללה למינהל" מלמדים מנהל עסקים עם התמחות בשיווק. השאלות שלי הן, האם מכללה למינהל היא נחשבת למכללה שנחשבת אצל מעסיקים? האם התואר של המכללה הזאת נחשב בחו"ל? האם יש פה מישהו שלמד את המקצוע ואפשר להתעייץ איתו לגבי הלימודים: האם באמת הציפיות שלי מהלימודים של המקצוע הזה הן ריאליות. מראש תודה.

תשובה הצלחה בתחום מסוים איננה מרמזת על כך שאתה אוהב אותו, אלא שאולי רמתך גבוהה להצליח גם במקצועות שאותם אינך אוהב. מחשבים ושיווק הם עולמות שונים (למרות שהם נפגשים במקרים מסוימים). תואר ראשון עם התמחות בשיווק תוכל ללמוד במקומות רבים, כמו גם במכללה למינהל.

kuzulio

New member
--->

עופר, תודה על התשובה המהירה. האם התואר של מכללה למינהל הוא תואר שנחשב אצל מעסיקים ובחו"ל? תודה.

תשובה קשה לי לענות על זה, מסיבות מובנות, אני גם מאמין שזה תלוי במעסיק. נסה לשאול גם בפורום סטודנטים על העניין.

למעלה