החלפת כידון

gilroy

New member
החלפת כידון

אני רוכב שטח וכביש. מה לעשות ? אני פשוט לא מתחבר לכידון הכביש. אני מתכנן להחליף את הכידון באופני כביש לכידון שטח. אני פשוט מעדיף את הברקסים וההילוכים זמינים ליד מקום האחיזה הקבוע. רציתי לשמוע בעד ונגד בנושא.

andnem

New member
אם אתה מרכיב קרני כידון עם זווית כלפי מטה,

אתה יכול למעשה לרכב עם כידון שטח בתנוחה די דומה לתנוחת כביש - בלי לוותר על יתרונות של כידון שטח.

gilroy

New member
למה ?

הרי בקטעים רבים של רכיבת כביש, אוחזים את הכידון למעלה.

ש.פ.ד

New member
השיפטרים של אופני כביש נותנים אחיזה טובה

מאוד בכידון, וגם שליטה מיידית בהילוכים ובבלמים. כידון ישר עם קרניים לא נותן שילוב זהה, רק קרוב. בפועל צריך יהיה להעביר את היד מהקרן לכידון כדי להשתמש בבלמים/הילוכים, ובתנאים מסויימים זה יכול להיות מסוכן - לדוגמא בירידה תלולה, או ברכיבה בפלטון צפוף. חוץ מזה, כידון כביש מתוכנן (כשמידת האופנים מתאימה) לחלק את משקל הרוכב בצורה נכונה על האופנים, דבר שתורם ליציבות, וגם לשליטה. כידון ישר, עם קרניים, רק יתקרב לכך, ושוב - בתנאים מסויימים יכול להיות מסוכן. וחוץ מזה - מה זאת אומרת "לא מסתדר עם כידון הכביש"? סביר להניח שהתנוחה, בין היתר, רכונה מדי עבורך. אם תתקין כידון גבוה יותר, כל חלוקת המשקל על האופנים תשתבש, וגם יעילות העברת הכח לפדלים... בקיצור - אם מדובר באופנים ליוממות ולטיולים - סבבה שיהיה לך נוח. אם אתה רוכב כביש ברצינות - רצוי שתתרגל לתנוחת רכיבה ולאמצאי השליטה המתאימים. לפחות לדעתי

gilroy

New member
אין לי צל של ספק

שכל מה שכתבת הוא אמת לאמיתה, אחרת היינו רואים את כל רוכבי הכביש בטור דה משהו רוכבים עם כידון ישר
אני גם לא חושב שיש צורך בקרניים. כידון שטח. נקודה . שליטה מיידית בהילוכים ובברקסים ותנוחת רכיבה שמתאימה למפונקים כמוני. אני לא רוכב כביש רציני. בכל אופן, עדיין לא. קשה, קשה להכניס לסדר יום, שחייה, ריצה, רכיבת שטח, רכיבת כביש, תחביבים נוספים, משפחה , ילדים, עבודה

JacB

New member
זה אפשרי

קיימת תצורה של אופני כביש עם כידון ישר. תמצא כאלו אצל כל יצרן כמעט, תחת הקטגוריות Hybrid, Performance Hybrid, Commuting, Turing ועוד. לא נורא. גם רבים מאלו הרוכבים על אופני כביש "טהורים" כמעט ואינם מחזיקים את הכידון באחיזה תחתית ולכן אינם ממצים את יתרונות הכידון הלז. כידון כביש יעיל אם אתה מאמץ את התנוחה התחתית, המקנה אירודינמיקה עדיפה ואולי גם העברת כוח שונה לצורך פידול. (רבים לא מיטיבים לנצל זאת). לא מתאים לך - אתה רשאי להחליף למה שנוח לך ואתה מתחבר אליו יותר. העיקר שתרכוב ותהנה. בתמונה המצורפת - דגם של Jamis Coda (לקוח מאתר החברה) , סתם להמחשה. במקרה שלך כמובן אפשר להחליף רק כידון ומערכות שליטה.

oferbic

New member
אני לגמרי בעד

אני מעדיף את מערכות השטח תמיד. רוכב על היבריד כמו בדוגמה של קובי, בעיקר בעיר אבל גם רכיבות כביש "אמיתיות". בקונפיגורציה של שטח הבלמים יותר חזקים והשליטה בהם יותר טובה. אפילו רכבתי איתם בשטח עם צמיגים מתאימים. (ממליץ להוסיף קרניים).

gilroy

New member
השאלה הבאה

איפה מחליפים ? בכל חנות אופניים ? מה העלות ? חוץ מהכידון , יש עבודה, החלפת ברקסים ושיפטרים אני מניח יש המלצות על מישהו מסויים האופניים הם ספשלייזד Allez בני 5 בערך

אפשרות נוספת, והרבה יותר זולה:

נסר את כידון הכביש והרכב אותו הפוך, כך שייראה כמו כידון "בולהורן" והרכב את ידיות ה-STI בקצוות. (בתמונה מצ"ב בולהורן מקורי, אבל זה הרעיון)

JacB

New member
והרכב היומיומי שלי ...

למה חיפשתי תמונה זרה באינטרנט? יש לי משלי ...

למעלה