החלפת ידית לסיקוק

zina71955

New member
לא מדובר בהידוק יתר אלא בסגירה לא אטימה של צנרת.

אני הייתי חסיד של פשטן, ובשעתו הוספנו גם קצת מיניום לפשתן. עברתי לטפלון. משום שלדעתי הוא טוב יותר ונוח יותר בהספנה הנוכחית פירקתי את כל ברזי הים, כולם בני 15 שנים במים, כולם עם כריכות טפלון בכל התבריגים. למעט ברז המנוע אף אחד מהם לא דלף/נשבר/כולל ידיות במשך 15 השנים הללו. כולם מברונזה וכולם קיבלו באופן קבוע טיפול מונע של לבריקציה וסגירה/פתיחה כל כחודשיים. החלפתי מספר מעברי גוף ו שלושה ברזים, יציאה בשירותים, מטבח ומנוע. למעט ברז המנוע שנשבר לפני 3 שנים וכעת החלפתי אותו שוב לטוב יותר. לא הייתה כל בעייה בפירוקם. אני בדעתי שעבודת צנרת בים חייבת להיות מהודקת לאטימה, לא הידוק יתר, ובשום פנים אין להבריג "הברגה קלה", עם/בלי פישטן/טפלון עד כדי שתהיה "דליפה קלה שתאטם אי"ה בהמשך" . ניסויים כאלה אתה חופשי לעשות אצלך. אני לא חלק בהם.

אק 2015

New member
איטום עם פישתן ( לא פישטן)

אתה יותר מצודק לגבי עניין הזילזול בשרברבות ימית. יחד עם זה, אתה וודאי זוכר את המושג " קנפת/קנפט = פישתן
שבו השתמשת בנערותך לאיטום מרווחים שבין לוחות העץ של הליוויתניות של תנועות הנוער שהרי פישתן מתרחב
בבואו במגע עם רטיבות. לא שהסיליקון לסוגיו איננו מתאים.

zina71955

New member
קודם כל תודה על תיקון טעות הכתיב שלי - קורה.

אני שייך לאלה שעוד עשו קנפט במו ידיהם במקבת ואיזמלי קנפט מיוחדים. כמה כאלה נשארו כיום? השימוש היה לא רק בנעורת פשתן אלא גם בנעורת כותנה. ואחר כך מרק. ואחר כך יש דליפות וחוזר חלילה. עכשיו בכרתים עם הסירה שלי על החוף ראיתי סירת דייג מעץ שעשים עליה קנפט. לא התאפקתי ולקחתי מקבת ונעורת פישתן והצטרפתי לנגר הסירות שעבד שם. האיש נדהם. מסתבר שעוד לא שכחתי איך עושים זאת.

אק 2015

New member
קנפט/פשתן/נעורת כותנה.

נכון גם נכון . התייחסותי היתה לגבי הפוסט המקורי של אילנא.
ולא הייתי מתייחס אילו לא הייתי רואה את שרידי הצלקות של האיזמל היעודי עם הקצה הקהה והכוויות מהפרימוס
להורדת וקילוף הצבע עוד שנים אח"כ.

אק 2015

New member
נוסטלגיה.

ובעברית צחה הפעולה נקראה - .וכנראה עד היום "לקנפט".

danielia1

New member
האם הצעתי לצבוע את הידית כל כך גרועה? (מניעת מגע גלווני)

ניתן בזמן פירוק ברז כזה ( ואני כלל לא ממליץ כי אפשר לשבור את כל הבסיס עם הוא במצב לא טוב ) או לפי שיטת דב זכור לטוב.
.. לנקות ברניקלז מהמעבר. ניתן לאטום עם כדור גומי בגודל מתאים עם שתי דיסקיות שנלחצות ומנפחות את הכדור, מוט הברגה ואום ארוך או שרוול על הבורג ואום בקצה.
האם יכול להיות שיש O RING בתוך ההברגה כך שלא צריך טפלון?

למעלה