החלפת טיפולים

0 אור 0

New member
אסוציאציות של מילים

אני חושבת שאף לא יהודי לא יגיד בצחוק או בקלות דעת שהוא אנטישמי או גזען, אבל אני שמעתי לא מעט אנשים מציינים שיש בהם משהו הומופובי בלי לייחס למושג את הכבדות והשטנה וכל המשמעות שאת מייחסת לו (כולל אנשים שברגע האמת כשפגשו הומוסקסואל אמיתי ידעו יפה מאד להתגבר על ההומופוביות כביכול שלהם ולקבל אותו כאדם כפי שהוא) אני מודעת לזה שמה שאמרתי עכשיו יש בו בעייתיות לא קטנה, ביחוד למי שקורב לנושא, אבל להבדיל מגזענות, שם בדרך כלל ברור לך אם שחורה או לבנה, נוצריה או יהודיה, בנושא של נטיות הומוסקסואליות אני חושבת שאחוז עצום מהגברים חוו לפחות בתקופות מסויימות בחיים, איזשהו ספק או חשש שמא גם הם *כאלה*, לכן זה נושא שהוא טעון בצורה אחרת לחלוטין מאשר גזענות. לדעתי התשובה הראשונה שלך היתה קולעת יותר - כדאי לטפל בזה דוקא על ידי טיפול טוב ממטפל גבר

mic26

New member
זה לא אסוציאציות, זו ההגדרה של המילה.

זו לא הפרשנות האישית שלי. אם מישהו לידך טועה ואומר את המילה הזו, ראוי לתקן אותו. בצרפת חמותי אמרה פעם "אנחנו אוכלים כמו יהודים". היא התכוונה שהם אכלו משהו שאני לא אוהבת, ולא אכלתי ביחד איתם. בצרפת לאכול כמו יהודי, זה לא לשתף אחרים. כמעט נחנקתי כשהבנתי מה היא אמרה. בדור שלה זה ביטוי מאוד מקובל, וגם היום אני שומעת אותו פה ושם. ותמיד אני פוערת עיניים ושואלת, איך זה שהיום אנשים משתמשים בביטויים כאלה. אז מסבירים לי שזה לא מגזענות. שזה משהו שקשור להיסטוריה ומייפים את זה בכל מיני דרכים. וחמותי מאוד אוהבת אותי ומכבדת אותי ואין לה שום דבר נגד יהודים. אני לא חושבת שיש לי רגישות מיוחדת לכל מילה. אני כן רוצה לפעול נגד שנאה וגזענות, ואם זה מתחיל בביטויים כאלה, אני מעירה.

0 אור 0

New member
אני מסכימה אתך בהכל חוץ מהכותרת

את מאד צודקת שצריך לשרש גזענות ושנאה ואמירות גזעניות בעודן באיבן, וגם אם הן נאמרו בתמימות וללא כוונת זדון, אז עצם העובדה שזו אמירה מקובלת היא הבעייתית. (אני אפילו קיצונית בהקשר הזה כי כשמתחילים לספר בדיחות עדתיות זה מפריע לי ולא מצחיק אותי) רק שלצערי, אפילו אם מישהו חשוב מאד בעולם החליט שהומופוביה = שנאה ואלימות, ואפילו אם ויקידפדיה תיעדה את ההחלטה הזו, עדיין זה לא משנה את ההגדרה המילונית של המילה הזו : שהיא פוביה /פחד, המילה הזו והפחדים הגבריים שמאחוריה קיימת הרבה לפני היות האינטרנט וויקיפדיה, ואני מניחה שגם לפני אותה החלטה של גוף בינלאומי חשוב על ההגדרה החדשה. רוב האנשים, ואני ביניהם , מעולם לא שמעו על הפרשנות הזו, ואני מניחה שאת מכירה אותי מספיק כדי לדעת שאין בי שמץ של אפליה כלפי אנשים בגלל נטייתם המינית, ואין לי סובלנות כלפי אנשים ששוקלים להפלות אותם בגלל נטיה זו, אבל כן יש בי סובלנות כלפי גבר שמצהיר שהוא מעדיף מגע של אשה, או לא מסוגל לחבק גבר אחר. ו... אני גם מכירה כמה וכמה שהתחילו כך, ועשו כברת דרך לכיוון של לקבל את המגע הזה. כך שאני אופטימית.

TheGreatNut

New member
למה הפלייה?

לי יש העדפה ברורה להיות מטופל על ידי נשים. ואני מניח שלעוד הרבה גברים יש. ובכלל להרבה אנשים יש העדפה למין כזה או אחר בכל מה שקשור לטיפולים במגע.

TheGreatNut

New member
וזה לא קשור למיניות...

מגע של גבר הוא שונה בתכליתו ובמהותו ממגע של אישה, ומגע של אישה הוא שונה בתכליתו ובמהותו ממגע של גבר. לבחור בין טיפול במגע אצל גבר לעומת טיפול במגע אצל אישה זהה במשמעות שלו מבחינתי ממש כמו לבחור בשיטת טיפול אחת לעומת שיטת טיפול אחרת.

TheGreatNut

New member
ורק בשביל להבהיר...

למי שמדמיין שאני הומופוב, אז את מרבית הטיפולים במגע שקיבלתי, קיבלתי מגברים.

למעלה