החלפת הפצה

לוגלו

New member
החלפת הפצה

אהלן,
אחרי מעבר בין כמה הפצות בסוף אני עם פדורה. אני די מתחילה ולא שולטת במערכת יותר מדי.
יש לי שתי בעיות עיקריות עם ההפצה הזאת: סביבת הדסקטופ מאוד כבדה, מנהל החבילות נתקע בכל שימוש.
עוד בעיה והיא כנראה תלוית חומרה היא שמדי פעם מופיעה הגרפיקה עם פסים לא ברורים ויש צורך לעשות log-out על מנת שיסתדר
ולכן אני מתלבטת בנוגע להחלפת הפצה למשהו קל יותר (המלצות?) או פתרון אחר

במידה והאחליף מערכת, כיצד אוכל לשמור על מידע כמו סיסמאות והגדדרות לרשתות wi-fi שונות
פתרון אחר שחשבתי עליו זה להשאר עם הקרנל ולהסיר של סביבת הדסקטופ, להתקין אחרת, וכך עד שאיה מרוצה.
מכיוון שאני די חדשה בתחום אשמח לדעתכם המנוסה, תודה.

לוגלו

New member
תודה על המענה המהיר

מדובר בלפטופ של טושיבה בן חמש שנים בערך

אני אבדוק את ההפצות שהצעת וגם אוסיף קצת מידע:
אני אמנם מתחילה אבל מה שזה אומר זה בעיקר שאין לי נסיון. כן יש לי סבלנות, סקרנות ורצון להבין יותר.
ההפצות שניסיתי:
מינט שלא לגמרי זכור לי מה לא אהבתי בה (מלבד סביבת הדסקטופ)
אובונטו שעשתה בעיות בהתקנה
arch שסיפקה לי חוויה לימודית נחמדה, אבל בשלב כלשהו נגמר לי הזמן על מנת להשקיע כל כך הרבה בכל דבר והעדפתי שיהיו דברים שפשוט יעבדו
ובסוף פדורה.

תודה

shalom 111

New member
אם אובונטו עשתה בעיות בהתקנה

כדאי לבדוק מה הם היו בדיוק.

בשורה התחתונה אני חושב שאובונטו הכי מותאמת למשתמש הפשוט. היא באמת מוצלחת, ואפשר ממש להתחיל בה מאפס.

נסי שוב להתקין ושתפי אותנו בבעיות במידה ויהיו, אולי יהיה פיתרון פשוט.

Kerberos7

New member
ubunto אכן

הייתי כן ממליץ לך לעבוד עם אובונטו אבל בסביבת עבודה
כ gnome classic -no effects מעלה את הביצועים משמעותית.

תריצי
apt-get install gnome-session-fallback -y

יום נעים

איתי נ

New member
הכי פשוט לך - לנסות סביבת desktop אחרת

אני מניח שאת עם GNOME שזה ברירת המחדל של פדורה. בהנחה שיש לך מספיק שטח דיסק פנוי תוכלי להתקין את KDE גם בלי להסיר את GNOME.

כדאי לעיין ב fedorafaq.org בעיקר טיפים להתקנות שלא נמצאות במאגרים הרשמיים של fedora.

את מנהל החבילות אף פעם לא אהבתי (באף מערכת הפעלה). בפדורה אני משתמש ב yum (כ root, משורת הפקודה).

לוגלו

New member
תודה לכולם על ההתייחסות

דבר אחד שלא ברור לי הוא מאיפה הסקתם שהשאיפה שלי היא להיות המשתמש הפשוט
תודה, לוגלו

shalom 111

New member
ובכן

מתוך שאלתך: "אני די מתחילה ולא שולטת במערכת יותר מדי"

דבר נוסף: אם את מוסיפה סביבת עבודה כדי שתתקבעי עליה, כי אם משתמשים בשניהן במקביל סביבות העבודה "רבות" לפעמים על קבצי קונפיגורציה שונים.

למעלה