החלפת דיסקים!

n o a b i

New member
החלפת דיסקים!../images/Emo124.gif

בנות! לפני שנתיים בקירוב יצא לי ממש במקרה לפגוש איזה חובב מוסיקת עולם בחנות דיסקים שהציע לי להחליף איתו דיסקים לצורכי צריבה. החלפנו מספרי טלפון, ולימים זכיתי לצרוב 5 דיסקים של עומר פארוק, אחד של בוסתן אברהם ועוד כמה יפים של מוסיקה צענית ואחרים... מאז לא עשיתי את זה שוב, משום מה, למרות שזה פתרון ענק שחוסך הרבה זמן ואנרגייה. מה דעתכן להחליף דיסקים לריקודי בטן?! אני מתה להשיג את הדיסקים של ג'לילה! ועוד דיסקים עם מוסיקת בלאדי! יש לי כבר את "אמר 14" של ג'לילה, דיסק של חוסם רמזי שנקרא "EGYPTIAN RAI". ואיזה חמישה צרובים של עומר פארוק. (יש לי גם כמה של בוסתן אברהם, ואחד של עשב בר) מישהי מעוניינת להחליף איתי?

שרקייה

New member
מה שאת מציעה זה גניבה!!!!!

אני לא עיוורת, או תמימה, אבל לפחות אל תעשי את זה בפומבי. גליה

שרקייה

New member
המוסיקה שאת כל כך אוהבת ורוצה

לחלוק עם אחרים, נוצרה ובוצעה על ידי אנשים שהשקיעו כסף, מחשבה זמן וכישרון כדי ליצור את הדיסק. במחשבה שמי שיאהב את יצירתם - ירכוש אותה, והיוצר יוכל להתפרנס ממנה. בצריבת דיסקים, את גונבת את היצירה ואת הזכות של היוצר להתפרנס ממנה. בדיוק כמו שלא היית מציאה להעתיק למשהו ספר, או לקחת מוצר בסופר - כך עם הדיסקים. גליה

אם כבר מדברים על זכויות יוצרים

יש לי כמה שאלות: א. האם כאשר רקדנית מופיעה ומשתמשת במוסיקה מסויימת היא אמורה לשלם תגמולים על השימוש במוסיקה? ב. נניח שלמדתי ריקוד בסדנא, האם לגיטימי להופיע איתו? ג. האם מורות שצורבות דיסקים לתלמידות עם המוסיקה של הסדנא או מוכרות דיסקים של אוספים שהן יצרו נחשבות עברייניות?

באלאדיה

New member
מצטרפת ומרחיבה את שאלה ב'

מה בנוגע לריקודים שנלמדו בשיעורים? (אגב התשובה לג' היא כמובן כן, כמו כל צריבה..)

שרקייה

New member
הרעיון הוא כזה...

ליוצר יש זכויות על יצירתו(עד 70 שנה לאחר מותו - שבמותו עוברות זכויותיו ליורשיו). עד שהיצירה לא יצאה לאור - שימוש בה ללא רשות היא גניבה. מרגע שהיצירה יצאה לאור, ניתן להשתמש בה. הכלל הוא זה: אם אין לך עניין לקבל תמלוגים על הביצוע של היצירה - ניתן להשתמש בה (כולל לשנות אותה. אם רוצים לקבל תמלוגים - יש לבקש רשות לשימוש ביצירה מהיוצר. השמעה פומבית של יצירה מחייבת תשלום תמלוגים. לאחרונה נקנסה מספרה שבזמן העבודה הפעילה במערכת השמע של המקום מוסיקה... קשה לי האמין שיש מי שינסו לאכוף את החוק על פרטיים, אבל תחנות רדיו, אולמות ארועים, קניונים וכל גוף אחר המשמיע מוסיקה בפומבי - חייב בתשלום תמלוגים לאקו"ם ואשכולות. הסייג היחידי לכלל זה הוא השמעת יצירות שהיוצר/ים אינם חברי אקו"ם/אשכולות, בלבד . במקרה זה על היוצר לאסוף את התגמולים בעצמו. במוסיקה, קימים גופים שונים האוספים כספים מהמשתמשים - ומחלקים אותם לזמרים המבצעים (אשכולות) וליוצרים (אקו"ם). אני לא יודעת אם קיימים גופים כאלה בתחום המחול. בקשר לריקוד הנלמד בסדנא (וזו תפיסתי האישית, אבל כנראה היא נכונה...). סדנא בתשלום היא דרך של המורה למכור לך מוצר (הריקוד), ואז לגיטימי להשתמש בו. מקווה שלא הכנסתי אותך ללחץ... גליה

n o a b i

New member
לא הייתי מעתיקה ספר

אך בהחלט הייתי משאילה אותו לחברים - בחינם (!). חוץ מזה, איך לדעתך תרגמתי בפורום שירים של זמרים, אם לא על ידי הורדתם ב"קאזה" או ב"אי-מיול". אין לי האוסף השלם של ואא'ל כפורי, סמירה סעיד ו/או איהאב תופיק. רק באמצעות תוכנות הרשע הללו שאנשים רעים משתמשים בהן רק כדי לגרום לחברות התקליטים לפשוט את הרגל (ולא חס וחלילה מתוך רצון לחסוך כסף. שהרי דיסק אחד ויחיד עולה 70 ש"ח). רק באמצעותן היתה לי גישה לשירים אלה, ויכולתי לתרגמם להנאתי ולהנאת חברות הפורום. ההצלחה הגדולה של התוכנות הללו איננה תוצאה של קונספירציה עולמית וניצול מכוון, אלא פשוט תוצאה של צורך. כולם צורכים מוסיקה, המוסיקה יקרה, אז כולם מחליפים בינם לבין עצמם. ככה זה. העולם צועד בדרכו המיוחדת, וחברות התקליטים מנסות לחשוב על פתרונות חדשים, ולהמציא את עצמן מחדש. יש לך מספיק כסף? יש לך מספיק זמן לשמוע כל דיסק ודיסק בחנות? את יודעת בדיוק איזה דיסקים את אוהבת? יופי לך. תקני דיסקים. לגביי - אין מספיק כסף. אין זמן לשמוע כל דיסק בחנות, לפעמים אני קונה דברים שאני בכלל לא אוהבת, רק שלא יכולתי לדעת את זה כי לא יכולתי לשמוע את הדיסק בחנות, או ששמעתי רק דקה מכמה שירים, וזו לא היתה אינדיקציה טובה. אז אני מצטערת - אם יש לי אופציה אחרת שלא דופקת אותי, אני משתמשת בה. וברצוני למחות על הטון המטיפני של דברייך, שממנו התנגן משהו כמו "תתביישי לך!". לא אתבייש לי. אני אדם בוגר, חושב, עם אינטרסים משל עצמו. וממה שראיתי בעולם עד כה, אני יותר ישרה ופראיירית מרוב האנשים. אז בבקשה. הניחי לי.

שרקייה

New member
נועה, פגשתי אותך, ואת נראית

בחורה רצינית ואינטליגנטית. איך את יכולה לכתוב משפט שאם אין לך מספיק זמן או כסף - אז זה לגיטימי לצרוב? ואם לא היה לך זמן או כסף לרכוש בגדים - אז היית הולכת לחנוןת ולוקחת? או אולי לוקחת בגד, משלמת, משתמשת איתו ואח"כ מחזירה? (ובמיוחד לא כתבתי על מזון - כי התשובה המיידית היתה מין הסתם שזו מלחמת השרדות...) אני לא יודעת במה את עוסקת או מתכננת לעסוק בעתיד. אבל דמי לעצמך את ההרגשה שתהייה לך אם תמציאי משהו בתחום עיסוקך, ולא תזכי לתגמול הראוי לך היות ואנשים יתיחסו אל המוצר שלך כמו שאת מתייחסת למוסיקה. עם כל האושר שאני מפיקה מלקרוא את התרגומים שלך ושל סביוני למילות שירים. אם זה כרוך בפעילות לא חוקית (וקאזה - זה ממש לא חוקי. אז אני מעדיפה לוותר). אני מניחה שאת מילות השירים ניתן להוריד מאתרים חוקיים - ואז אין מניעה לתרגם אותם פראיירית - זה בעיה בפני עצמה, ואינה קשורה למה שהסביבה עושה - אלא לתפיסת העולם המוסרית שלך. ומעבר להכל, אני לא מנסה לשנות את העולם, אבל אני יכולה לדרוש שמקום פומבי כמו הפורום, יהייה נקי מפעילות שאינה חוקית. גליה

n o a b i

New member
דבר העבריינית:

ראשית, אומר שאינני גוזרת גזירה שווה בין גניבת חולצה לבין צריבת דיסק. אבל על כך לא ארחיב, כי העיקר מבחינתי הוא זה: לכל דבר שאת עושה בעולם אפשר למצוא צד מוסרי. האם ידעת שכמויות הניילון והפלסטיק שאנו משתמשים בהן עשויות לעכל את רזרבות הנפט בעולם? הידעת שישנן תחבושות הגיניות וטמפונים רב פעמיים שאם כולנו נשתמש בהם נוכל לחסוך מכדור הארץ המון אשפה מגעילה ובלתי מתכלה? האם כשאת קונה מוצרי טיפוח את מבררת קודם לכן אם הם עושים ניסויים בבעלי חיים? האם את קונה נעלי ספורט של חברות שמשעבדות פועלים עניים וילדים במזרח הרחוק? אני היום מודעת יותר לכל הדברים האלה, ובאופן מוזר סולדת יותר ויותר מהתעסקות בהם. בעולם אין צדק, יש בו רדיפת בצע, יש בו עניים ועשירים, וכל דבר משפיע על אנשים אחרים. אפילו כשאתה רוצה להיות הכי צודק וישר בעולם, תמיד אתה מגלה שמשהו שאתה עושה איננו צודק. (ראי למשל: יהודי קם בבוקר ומגלה כי העם הפלסטיני כולו יושב על מצפונו. לא נעים, אבל עם הנימוקים הפוליטיים הנכונים אפשר ליישב את הקונפליקט) אז יש אנשים שעושים מוסיקה, וטוב מאוד שכך. אני לעולם לא אנסה לעשות רווח על חשבונם (לעולם לא אקנה מגדלי צריבה ואמכור עותקים של הדיסקים באלנבי), לעולם לא אטען ששיר שלהם הוא למעשה שלי, ולעולם לא אנסה להתגנב להופעות שלהם מבלי לשלם על כך כסף. אך אם הברירה שלי היא בין לא לקנות ולא לשמוע מוסיקה מסוימת ולהיות ישרה עם האומנים באשר הם, ובין להשיג את המוסיקה הזאת ולהנות ממנה ולא להיות ישרה עם האומנים. אני בוחרת בחוסר היושר. מדוע? כי הלהט שלי לשמוע מוסיקה חזק יותר. זה נשמע לך מושחת? קשה לי לראות את זה כך. אני יכולה לא לשמוע את המוסיקה שאני אוהבת, ולהסתפק ברדיו. אני יכולה גם להיטיב עם כדור הארץ ולהשתמש בתחבושות הגייניות מבד ואז ולהשרות אותן במים בכל פעם לקראת שימוש חוזר. אני בוחרת שלא לעשות את זה, כי זה מאוד מאוד לא נוח. אני רק בנאדם. ולסיום, הסתפקות בדיסק צרוב באיכות ירודה שעשוי לקפוץ היא לא יותר מאשר שמחת עניים. כשיש לי אפשרות לקנות דיסק מקורי טוב, אני קונה.

באלאדיה

New member
הצריבה כנושא

כבר נתקלנו בדיון הזה ולהלן מדיניותנו, וכמובן שלא נעסוק בכך במפגש. אני מניחה שעוד צפויים לנו כמה שרשורים כאלה בעתיד - זה טבעי, אבל נושא חדש שלא נגענו בו והוא מאוד מעניין אותי באופן אישי זו השאלה של ניצת הוורד לגבי כוריאוגרפיות.. יש דעות או אפילו תשובות רשמיות משפטיות?

אודם44

New member
לגבי הכוריאוגרפיה

אנסה לבדוק זאת ואחזור עם תשובה. אודליה

הגזמתם

בנות אתן לא חושבות שהגזמתן בתגובות שלכן מה אתן הרקדניות שרוקדות לפרנסתכן בארועים שונים, האם אתן משלמות עבור המוזיקה שאתן רוקדות? תעשו טובה אל תתייפייפו. נפרטיטי

שרקייה

New member
כנראה לבני משפחת המלוכה מותר אחרת

בספר שלי גניבה היא גניבה היא גניבה.... ואין בזה פרופורציות אחרות. גליה

אם אפשר להוסיף ...

מכירים את בית ספר למחול מזרחי ארבסק? יש להם כרגע 5 דיסקים למכירה , כולם כוללים מוזיקה מגוונת שכוללת מוזיקה לכוריאוגרפיות שלהם וגם לאימונים . מעניין אותי אם הם ביקשו את אישורם של היוצרים וגם שילמו על כך. לא נראה לי. מצד שני , קשה לי להאמין שיעל מועב תעשה משהו לא חוקי ועוד בגלוי. ועוד קצת על צריבה (למרות שנאמר לא לכתוב על זה, אז רק כמה מילים). אני קניתי דיסק מגניב בסכומים מוגזמים להפליא וחברה שלי קנתה דיסק אחר , מגניב לא פחות מזה. למה שלא נצרוב אחת לשניה, מה זה לא הגיוני? עוד דוגמה : התלמידות שלי מבקשות ממני מוזיקה של הריקודים שאני מלמדת. חלק מהדיסקים מחו"ל, חלק קשה מאוד להשיג (במיוחד כשבאיזור שלנו, בקרמיאל , בפאר ראקורדס , אין מחלקה למוזיקה אוריינטלית ואין חנות אחרת למוזיקה). אז מה הן אמורות לעשות? תסכימו אתי שכשיש לך מוזיקה ואת יכולה להתאמן על הריקודים בבית , זה מאוד משפר את התוצאה. לגבי כוריאוגרפיות. אני חושבת שזה ברור מעליו שמורה שמלמת סדנה מוכנה לכך שישתמשו בריקודים גם בשיעורים וגם בהופעות. ברגע שלמדת את הריקוד, הוא הופך להיות שלך.

שרקייה

New member
מאד קשה לי להאמין

למה שאני קוראת כאן. נטשה. לא ברור לי המוסר הכפול שאתן מציגות כאן. אז בואי נדבר במונחים שיגעו לך. לצורך הדיון התאורטי, בואי נדמיין שאת העלת מופע, מושקע, השקעת במופע הזה מעבר לזמן, מחשבה, כישרון, רגש...גם סכום כסף לא קטן. חלק מהעניין היה לצלם את המופע, ולמכור קלטות וידאו - כדי להחזיר לעצמך לפחות חלק מהעלויות שלך... לאחר המופע, את מגיעה עם הקלטת לבנות שאת מלמדת - ומבקשת למכור להן. רק 10% מהבנות קונות את הקלטת. ולאחר זמן מה את מגלה שבעצם אחת הבנות שקנתה את הקלטת - הכינה עותקים לכול הבנות ומכרה אותם בסכום נמוך יותר מזה שאת ביקשת... זו לא גניבה? נראה לך תקין? ואולי זה לא תקין רק כשזה נוגע לכיס הפרטי שלך? איזה מין תרוץ זה שאין לך מספיק כסף, או זמן, או כל דבר אחר - כדי לקחת משהו שלא שייך לך? ודרך אגב, אכן, מורה שמלמדת בסדנא - מוכרת את הכוריאוגרפיה שלה. ולכן מותר לרקוד אותה גם בשיעורים וללמד אותה (בדקתי עם מומחה לזכויות יוצרים). אז באמת - מי שרוצה לצרוב או להעתיק - על מצפונה (ואני יודעת שיש כאלה שטרם הוציאו את המצפון מהאריזה...) אבל לפחות תעשו את זה בחדרי חדר5ים ולא בפומבי... גליה

סביוני

New member
שיתוף ידע לעומת גניבת זכויות, דעתי:

הדיון כאן נוקב וכן מאוד, והוא חשוב להבהרת העמדות השונות והפרספקטיבות השונות. עד לפני שנה בערך, מעט לאחר שקניתי את המחשב החדש שלי עם כל הלוקסוס שיש בו, מה זה חרשתי על קאזה... חבל על הזמן. פשוט חזרתי אל הילדות. כל מיני שירים שלא הייתי מאמין שאוכל אי פעם להשיגם שוב איכשהו ומתישהוא - מצאתיהם וצרבתיהם וכו. ידעתי שזה לא בסדר, אבל המצפון שלי נשאר נקי. לא ראיתי דבר מול העיניים, רק את האנטרס האישי שלי. והנה, לפני שנה קרה לי דבר מקסים, והיכרתי את אמיר שלי, איש יקר, התאהבתי, ומאז לא נפרדות דרכינו. אמיר הוא שחקן, במאי, תסריטאי. יום אחד הורדתי משהו מקאזה, והוא כל כך לקח את זה קשה... פתאום הבנתי את הנקודה הזו מתוך עיניו של האומן. הוא לא היה צריך להגיד הרבה בנושא, אני כבר הבנתי כמה זה לא בסדר להוריד באופן לא חוקי. אז את כל מה שהורדתי עד כה - אני מותיר אצלי, אך כבר חודשים שאני לא מפעיל אל קאזה. לדוגמה: היה לי דיסק מקסים של התזמורת חוסם רמזי עם שירי עבד על חלים, והוא אבד לי. הרשיתי לעצמי להוריד שיר מהאלבום המקסים הזה, אך בתוכי ידעתי שאני לא אשקוט עד שאמצע את הדיסק הזה ואקנה אותו שוב. במקרה דנן - הדיסק הזה פשוט לא נמצא בארץ ואזל. הייתי עצוב כי זה דיסק משגע. הוא היה הדבר הראשון שחיפשתי בחופשתי בחו"ל (שאך זה עתה חזרתי מימנה). במשך כמה חודשים חייתי עם תחושת החסר: שאולי אני לא אמצא יותר את הדיסק הזה, ואם אני לא אמצא אותו - אז הוא לא יהיה לי (למעט אותו טראק שהורדתי מהרשת, ורק הוא). וקיבלתי את זה כעובדה. אי אפשר להשיג את הכל בחיים, מכל מיני סיבות שונות ומגוונות. אז כשאי אפשר להשיג בדרך חוקית - אז מחפשים דרך לא חוקית? אם אין כסף - אז לא קונים, ובטח שלא גונבים. אין מה לעשות. יש דבר כזה שנקרא דחיית סיפוק לצרכים מיידיים. הצלחתנו לא להשתמש בקאזה נכללת בנושא הזה, כי היא נובעת לא ממניעים של זמן, עוני וכו' אלא ממניעים ערכיים, מוסריים ומצפוניים. ולכן: אם אני משווה נימוקים של זמן וכסף לנימוקים ערכיים ומצפוניים - אז קל מאוד לראות שהסיבות החומריות (זמן וכסף) מאוד לא חשובות ומאוד לא רלוונטיות. עכשיו לצד שני - אי אפשר להימנע לחלוטין משיתוף ידע, כי שיתוף, כמו כל שיתוף, הוא דבר נעים וחברתי מאוד. ולכן, אם חברה למשל תציע לי לצרוב לי דיסק שהוא או כמה שירים יפים - אז בוודאי אסכים, אך ברור שאין זה מעיד על הכלל - כלומר - לא זו תהיה דרכי בקודש. מה עשינו בתקופת הפטיפונים והקסיטות כשהיינו בתיכון (כשאני הייתי בתיכון בכל מקרה)? אם חברים מקליטים זה לזה לפעמים שירים פה ושם זה נחשב לדבר בסדר. פשוט הזמינות של מידע באינטרנט הביאה את הנושא של שיתוף ידע לרמות פתולוגיות קשות ולכן ההיסטריה. לדעתי "הקלטה פה, הקלטה שם" בין חברים נראית לי בסדר - לא מכאן ייפגעו זכויות יוצרים, היות וזה ברמה סבירה, נמוכה מאוד, ופרופורציונלית מאוד. בטח לא להציג תקפותם של תרגומי שירים מערבית בפורום בזכות קאזה. האינטרנט מזמן לנו מידע בקלות, נוחות ומהירות רבות(גם שירים וקול הם סוג של מידע), אולם לא כל מידע באינטרנט הוא בבחינת public domain ואת זה אסור לנו לשכוח, ממש ברמה הערכית והמוסרית. ולכל המלעיזים: את כל תרגומיי לפורום זה שאבתי או מתוך ספרים שיש בהם מלים של שירים, או מתוך האזנה אליהם (דבר שבדרך כלל איני עושה בגלל חרשותי) או מתוך מציאת מלות השירים באינטרנט. שירים שאני לא מכיר ושאין לי אותם בדיסקים (כמו ואאל כאפורי וכו') - לא טרחתי להוריד אותם מקאזה. למה? כי ככה! כי אם אין כסף או זמן - אז לא גונבים. אסכם במלים אלה: ראיתי שני סוגי מורות בתקופה שבה אני לומד לרקוד: מורות שבאות עם דיסקים מקוריים בלבד לשיעורים (ואני מעריך אותן ומוקיר אותן בשל כך), ומורות שבאות עם דיסקים צרובים ואף מוכרות קצת מה"סטוק" שלהן בסוף השיעורים (ממלאת מקום ב EVERYBODY למשל! שמתי לב, מה את חושבת, שאני עד כדי כך קצר רואי? התלוננתי כמובן). שבוע טוב מסביוני

למעלה