החלפת דומיין ו-ThinkPad T42
נשמע כמו כותרת לסרט כחול? אז זהו... שזה לא ממש.... זה יותר סיוט כחול... באחת החברות שאני מתחזק, עשינו תהליך מבורך של שידרוג שרתים, ומעבר מדומיין על W2K לדומיין על לינוקס. לפני שאתם קופצים עלי בתור אוהבי מיקרוסופט, עזבו אותי - באמא ש'כם
הסיפור הוא כזה - הדומיין הקודם היה לצורך העניין XXX והחדש הוא YYY (ההחלפה נעשתה כדי להעביר את החברה לאט לאט ולא להפיל את השרת הקודם לפני שמוחקים ממנו את ה-AD והופכים אותו ל-Member Server). בכל החברה העברת הדומיין הלכה חלק, ואפילו בסוף התהליך DCPromo עשה את עבודתו נאמנה (הפתיע אותי באיזו קלות MS היה מוכן לוותר על השליטה...) אבל... יש לנו מחשב נייד אחד, IBM ThinkPad T42 עם הזיהוי הביומטרי עליו. מי שמכיר את הנושא, יודע שהוא שומר את במידע הביומטרי ביחד עם User, Password ו-Doamin name. עכשיו... אין כבר יותר את דומיין XXX במערכת, רק את YYY, אבל המידע של בעל המחשב שמור איפשהו וזוכר את דומיין XXX. לפי התיעוד, אמור להיות מן לוח בקרה של התוכנה הביומטרית שמאפשר לערוך פרופילים של משתמשים, אבל לא משנה באיזה משתמש אני נכנס - Admin מקומי או של הדומיין - אין בתוכנה את האפשרות הזו לערוך או למחוק פרופיל ישן כדי "לרשום" מחדש את טביעת האצבע עם המידע של דומיין YYY. למישהו יש מושג ירוק למה? או אולי איפה נשמר המידע שאפשר למחוק אותו? (מה לעשות - איש לינוקס - תמיד אפשר למחוק את הקבצים וליצור אותם מחדש....) רעיונות לאן אפשר לפנות לקבל עזרה? יש למישהו מיליון וחצי דולר מיותרים? (סתם חשבתי לשאול, אם אני כבר בשוונג....) כל עזרה תתקבל בברכה לפני שאני מביא שופל על הנייד הזה!
נשמע כמו כותרת לסרט כחול? אז זהו... שזה לא ממש.... זה יותר סיוט כחול... באחת החברות שאני מתחזק, עשינו תהליך מבורך של שידרוג שרתים, ומעבר מדומיין על W2K לדומיין על לינוקס. לפני שאתם קופצים עלי בתור אוהבי מיקרוסופט, עזבו אותי - באמא ש'כם