החלפת בגדים ורחצה

batyar11

New member
החלפת בגדים ורחצה

איך מתמודדים עם סרוב להחלפת בגדים ולהתרחץ. ניסיתי דרכים שונות אבל ללא הצלחה. נא עזרתכם

ronnyw

New member
נושא כאוב מאוד שעלה בפורום לא אחת...

אין תרופת פלא... בכל זאת כמה אפשרויות: - לנסות להנעים את החוויה (ענתי מומחית בזה:) סבון מריח, צעצועים, מוזיקה - כל מה שיכול לדעתכם להקל לחולה את החוויה. (אצלנו כל זה לא עבד). - מניפולציות (תלוי ברמת המחלה:) לספר שהולכים לחתונה, לעשות את הטריק (נדמה לי שהזכויות הן של בת-גלימית) של "תכנס לפני האחרים כדי שיהיו לך מים חמים" - הפתרון הקשה ביותר והכי פחות נעים (יענקלה?...) רחיצה בכח. אצלנו למשל, כשאימא היתה בתקופת האנטי מקלחת בבית, היא היתה חברה ב"מועדון לקשיש", שם מכובס למועדון לחולי אלצהיימר. שם ניתן היה גם לרחוץ את החברים, ואכן עברנו לרחיצה במועדון וזה עבר בשלום (לא התנגדה, כנראה מטעמי קבלת אוטוריטה מאחרים). אז אין נוסחה מנצחת.. ובכל זאת דבר אחד: נסו לעבור את החוויה כמה שפחות. אינני נכנסת לעינייני ההיגיניה שלכם, אבל לכו על המינימום. למשל ניתן לרחוץ יום-כן-יום-לא - כבר מקטינים את החיכוך למחצית... אפילו פחות, תלוי בחולה ובנהלי הבית.

../images/Emo220.gifהמוסיקה הכי עוזרת וכן עם המוסיקה

אפשר לרקוד עד המקלחת ולפזר ריח טוב באויר ממש מגניב

hregev1

New member
אריאלה מקסימה !

רציתי לאמר לך שנהניתי אתמול מאד מפגישתנו בקניון ואני מצפה שנהנה ביחד אתך גם בעתיד. את נהדרת ואמונתך עוזרת לנו למלא את המצברים בכח להמשיך אם כי מחוסר ברירה אחרת, מי ייתן וניר-ירון יתעורר מתרדמתו ויחבקך בתודה על כל המאמצים שאת משקיעה בחזרתו לעצמו, רק בריאות ועוצמה. להתראות ויום עגול חני

דרורה, קראתי את מה שכתבת

והזכרת את השכנוע שלי, זה נשמע לי כמו מעידן אחר... מעולם אחר, כ"כ הרבה עבר מאז, לא להאמין, והמטפל רק 9 חודשים אצלנו...כל יום נראה כמו שנה, ובס"ה זה בערך 900 שנה..

רחיצה בכח כשאין ברירה אחרת

אלפי בשלב שאי אפשר לפתות אותה כי היא לא מבינה שצריך לקלח אותה ואינה מבינה שמקלחים אותה. זה נראה לה מעשה איום מצדנו והיא מתגוננת בכל הכח: בועטת מפליקה מכות ואפילו מנסה לנשוך. העיצה של דורה לרחוץ מינימום היא נכונה מאד. אבל אצלנו גם המינימום הוא קשה. חייבים לרחוץ אותה כל יום משום שאינה מנגבת את עצמה כהלכה בעשיית הצרכים. היא תוחבת כמויות עצומות של נייר טואלט לתחתונים (החד פעמיים) מלפנים ומאחור וגם לחזיה. ובצורה פחות חמורה עניין הלבוש. כאן אנחנו לפעמים מצליחים באמת לפתות אותה ("איזה בגד/פיג'מה יפה").

יענקלה יקר, ליבי איתך

אני רואה שיש לכם יום יום התמודדות לא פשוטה וטוב שאתם שניים שאוהבים אותה, היא זכתה. מאחלת לך שתהנה מהבן והנכד שבאו לבקור, תנצל את הזמן שיהיו בשורות טובות , טובה

תודה.הרי רק כאן בפורום אפשר להבין אחד את השני

נראה מה יהיה הערב. לפני שבוע הורדתי 25 מ"ג מהמנה היומית של 200 מ"ג ועכשיו אני מחזיר אותם. גם את המינון של אסיבל אנחנו מעלים ל 10 מ"ג כחצי שעה לפני המקלחת. הכל כמובן בתיאום עם ד"ר גורביץ'. אגב, היינו שלשום ולא ראיתי את אסתר. שאלתי את המזכירה והיא אמרה שאסתר לא הגיעה. שאלתי אם אסתר הודיעה שלא תגיע וכרמלה המזכירה ענתה "לי בכל אופן לא הודיעה ולא הודיעו לי". רק עכשיו תוך כתיבה נזכרתי.

../images/Emo8.gifיענקלה עוד מעט אתה צריך ללכת עם מגינים

בבית בגלל ההפלקות של אלפי אולי תשירו לה עם מוסיקה שהיא אוהבת ותרקדו איתה עד המקלחת? תחשבו על זה

למעלה