החלפת איכסטה ל-XP

מושו 21

New member
החלפת איכסטה ל-XP

אני רוצה לקנות נייד ורוצה לדעת אם אפשר לקנות אותו - ולשלוח אותו או לא לגשת למעבדה של אחת החברות שיחליפו את מערכת ההפעלהללא תשלום נוסף על מחיר המחשב אמרו לי שאפשרי בHP לעשות את זה לדוגמא - לקנות מחשב, לא לעשות לו אקטיבציה, לגשת למעבדה ושם מחליפים לך ל-XP. מישהו מכיר \ התנסה עם חברה שעושה שמציעה דבר כזה ?

kobi 23

New member
לא יודע לגבי התשלום

אבל ממה שידוע לי בHP לא ניתן כלל לשנות מערכת הפעלה גם בעצמך ,משום שהם לא מוציאים דרייברים המותאמים לXP ,בחלק מדגמי דל יש אפשרות לקנות את המחשב ללא מערכת הפעלה כלל ולהתקין בעצמך XP או לבקש מהם תמורת תשלום. עוד אפשרות זה לקנות מחשב עם ויסטה ביזנס ואז לעשות שדרוג לXP.

מושו 21

New member
שאלה מתוך בורות בנושא

לדוגמא - קניתי מחשב - ביצעתי אקטיבציה לויסטה - עשיתי פורמט למחשב - בעקרון הוא אמור לחזור למצב הראשוני שלו בו קניתי אותו (כך שכשאדליק אותו לאחר הפירמוט הוא יתחיל שוב אקטיבציה). או - לאחר פרמוט לא תהיה שום מערכת התקנה ואני אוכל להתקין איזו שאני ירצה ?

kobi 23

New member
אממם

תראה , עד כמה שידוע לי במחשבים ניידים אין את ההליך של האקטיבציה.ככה לפחות היה לי שהויסטה הייתה מותקנת שקניתי את המחשב וכך גם עם הXP. אם אתה עושה שחזור למערכת (דרך התוכנה שנילוות למחשב) כל הדיסק קשיח שלך מפורמט למעט הויסטה במצב המקורי שלה והדרייברים של המחשב (כנ"ל).וכל זה דרך מחיצה מוסתרת שנמצאת בהארד דיסק. אם אתה תנסה להתקין את הXP ,ותבחר למחוק את המחיצה המוסתרת הזו ,הכל כולל הכל ימחק לך

מושו 21

New member
במחשבים הניידים של רוב החברות יש

את ההליך של האקטיבציה - רק שאת ההליך הזה עושים רוב הפעמים בחנות שקנית ממנה את המחשב עוד לפני שאתה מקבל אותו ככה שמבחינת הקונה זה כאילו הוא קיבל מחשב עם מערכת הפעלה מותקנת כבר. (זה עד כמה שידוע לי :) ) אם עשיתי פורמט לא דרך התוכנת שחזור - והתקנתי XP - המחשב לא יזהה אף אחד מההתקנים (כרטיס מסך, קול, חיבורים שונים) ?

kobi 23

New member
וואלה ,יכול להיות

למרות שישבתי מול המחשב בחנות ולא ראיתי שיש את ההליך הזה. לגבי הדרייברים אכן הם ימחקו ויש צורך להוריד את כולם למקור חיצוני מראש.

kobi 23

New member
אגב

אני כמעט בטוח שגירסת OEM שכבר מותקנת מראש על המחשב (כמו במחשבים ניידים) לא מצריכה כלל אקטיבציה.

מושו 21

New member
אקטיבציה - התקנת מערכת ההפעלה במחשב ?

הניידים מגיעים עם גרסת OEM במצב שבו מערכת ההפעלה לא מותקנת (תקן אותי אם אני טועה) ועל הקונה להפעיל את המחשב ולעבור על כל שלבי ההתקנה (אלא אם ההתקנה\אקטיבציה כבר בוצעה בחנות) כולל הגדרת שפת מערכת ההפעלה המותקנת, שם משתמש למחשב וכו'. אני לא מכיר נייד שמגיע עם מערכת הפעלה מותקנת ומוכנה לשימוש - כמעט כל נייד שמגיע מהקופסה מהחברה המייצרת מגיע לפני שבוצעה בו אקטיבציה. אני אשמח לשמוע אם מישהו מחברי הפורום ניסה בעבר לדרוש החלפת מערכת הפעלה ללא תשלום - זה דבר שנראה לי לגיטימי - לא כל אחד רוצה את הויסטה ולא צריך לשלם סכום נוסף על משהו (מע' הפעלה) שכבר נכלל בסכום הרכישה.

kobi 23

New member
וואלה מה אני אגיד לך

אם אתה בטוח כ"כ יש מצב שאני טועה ,אני אשמח אם מישהו מהמומחים ישפוך קצת אור על הנושא. כל העניין של בחירת השפה/המשתמש לדעתי לא קשור לאקטיבציה. כי התקנתי מס' פעמים את מערכת ההפעלה מחדש (באמצעות דיסקים מקוריים של לנובו) ואף פעם לא נתקלתי באקטיבציה.אבל כן נתקלתי בבחירת השפה והמשתמש

bar666xp

New member
בכל גירסאות הOEM שאני ניתקלתי אין צורך...

ב"אקטיבציה"... מהסיבה הפשוטה המערכת לא נמכרת לך היא נימכרה ל""חברה""/""יצרן""... רשיון הOEM מאפשר לך שימוש בתוכנה/מערכת הפעלה. אגב עלות של XP PRO יקרה יותר מאיכסטה הום פרימיום בכ50$-30 אאל"ט {לא זוכר במדויק}... החברה לרוב דורשת את הפער הזה +-... OEM = מותקן מראש... כך שלכאורה אין אפשרות למכור דיסק OEM בלי למכור X,Y,Z המגדיר מכירה של מחשב חדש לפי מה שMS החליטו... כמו שענו לך כבר יש חברות המאפשרות לך לרכוש ללא מערכת הפעלה = תבחר לבד איזו מערכת מתאימה לך! בין אם היא לינוקס או WINDOWS או UNIX ואפילו אם אפל תחליט למכור לך OS X {מה שכניראה לא יקרה עדיין בכל אופן}... אגב במחשבים ניידים כיום ב99.9% מהמקרים לא תקבל כלל CD/DVD וגם אם תקבל סביר שיהיה RECOVERY CD/DVD ולא CD התקנה OEM! למה ככה כי ההסכם רישיון של MS לא מאפשר ליצרנים למכור/להעביר לך CD OEM. לסיכום תבדוק באתר היצרן {מומלץ באתר האמריקאי ו/או האנגלי/בריטי} אם ניתן להזמין עם מערכת ההפעלה הרצויה ו/או ללא מערכת הפעלה.. ותזמין {בארץ} עם המערכת הרצויה... ב90% שבארץ בהתחלה יגידו אי אפשר {ישראלים מה לעשות}... קצת לחץ פיזי מתון
ואפשר הרבה דברים.

מושו 21

New member
הבנתי .. תודה

חשבתי שזה משהו שאפשר לעשות בקלות מול החברה ממנה קנית את המחשב, אבל אצלנו בארץ שום דבר לא בא קל - חייב להתאמץ כדי לקבל בדיוק מה שאתה רוצה :]

bar666xp

New member
OEM למי שעוד לא הבין {אתה כבר הבנת ../images/Emo8.gif}

OEM=Original Equipment Manufacturer "יצרן ציוד מקורי", חברה המשתמשת ברכיבים של חברות אחרות כדי להרכיב מוצר המשווק תחת שמה. זאת גם הסיבה שאחריות על המערכת הפעלה WINDOWS ברישיון OEM היא של יצרן המחשב ולא של MS.

Y. Welis

New member
ויסטה כבר מופעלת בניידים

למקרה שלא יהיה חיבור אינטרנט זמין לצורך ההפעלה. היא מותאמת ספציפית לביוס של הנייד. זו אגב גם נקודת התורפה של מנגנון ההפעלה...

למעלה