החלפת אוכל לכלב מבוגר

Giluts

New member
החלפת אוכל לכלב מבוגר

היי,

הכלב שלי בן עשר ואוכל אקאנה סיניור במשך חצי שנה - שמונת החודשים האחרונים. אני מעוניין להחליף לו אוכל כי במשך כל התקופה הזו הצואה שלו רכה מאד. שלא לדבר על הגזים המסריחים מאד שמחממים לנו את הדירה בחורף...
יש לכם המלצה לאוכל למבוגרים עד 300 שקל לשק של 13 קילו?

תודה :)

DAHUJI

New member
יש לך כמה וכמה אופציות...

קודם כל, ההמלצות פה הם לא מנסיון אישי שלי, היות והכלב שלי רק עתה סיים להיות גור (בן שנה וחודש)... מה שכן, אם אתה סומך על מתכוני ה"בוגר" של חברה X, אני לא רואה סיבה לא לסמוך על מתכוני ה"מבוגר" של אותה החברה.
לכן אמליץ לך על חברות ממזונות שבהם כן התנסיתי ושטווח המחירים הוא בסביבות ה- 23 ש"ח/ק"ג (300 ש"ח ל- 13 ק"ג).

ראשית, האקאנה הוא בחירה מעולה... מזון מצויין. אני מאכיל בו ובאוריג'ין (המתכון המשודרג של אותה חברה).
יש לך כמה אופציות (לאוו דווקא בסדר העדיפיות שציינתי):

1. Wysong Original Diets Senior:
המתכון באתר החברה.
באינטרפט עולה 399 ש"ח ל- 18 ק"ג (מגיעים בשקים נפרדים של 2.27 ק"ג).
יכול להיות שמתחבא לו שם מחיר טוב יותר ברשת.

2. Canin Caviar Lamb Pearl Millet = Open Meadow:
המתכון באתר החברה (מכיל בשר טלה ודוחן, עכשיו הוא בשם חדש "אחו פתוח").
בפט פוינט עולה 300 ש"ח ל- 12.3 ק"ג.
עפ"י הצהרת היצרן, המזון מתאים לכל שלבי החיים ואידיאלי לכלבים עם מערכת עיכול רגישה.

3. Taste Of The Wild:
נחשב כמזון מצויין, איכותי ורציני. רוב מתכוני החברה הם בעקרון לכל שלבי החיים.
אתה יכול ללכת על אחד המתכונים שמתחשק לך ולראות איך הכלב מסתדר איתם (בהתחלה שק קטן ואח"כ שק גדול אם הכל סבבה).
בפט פוינט טווח המחירים הוא בסביבות ה- 309 ש"ח ל- 13.6 ק"ג. אותם מחירים כמו באתר החי של ישראל (לפני הנחת הבלי מע"מ בינואר).

4. Merrick Classic Beef, Barley & Carrot:
המתכון באתר החברה. גם המתכון הזה הוא לכל שלבי החיים.
אוכל מעולה מחברה איכותית ורצינית שבארץ הפרופלאן-יוקנובה-רויאל קנין לא מוערכת מספיק. זה מתכון של 5 כוכבים ב- dogfoodadvisor.com.
באתר החי של ישראל עולה 309 ש"ח ל- 13.6 ק"ג (אם אתה מגיע לקחת בינואר, תוריד את המע"מ - ראה הערה בסוף).
תתקשר ותשאל אותם אם הם יכולים לארגן לך שק של מתכון ה- SENIOR המעולה של החברה הזו, כי זה לא מופיע להם שם באתר.

5. חברת Farmina, מתכוני NATURAL & DELICIOUS:
הנה קישור לכל המתכונים באתר החברה (הולך לפי גודל הגזע - מיני, מקסי וכו'), סימול בירוק משמעו ללא דגנים כלל וסימול בחום (עם שיבולת חיטה/שעורה) משמעו עם דגנים ברמה מופחתת .
זו חברה מצויינת עם מזונות מעולים ומתכונים איכותיים שמאוד נחשבים. גם היא לדעתי בקושי מוכרת מספיק בארץ. מקבלת 5 כוכבים במתכונים ללא דגנים ובמתכונים עם הדגנים...
באתר החי של ישראל שק של 12 ק"ג נמכר ב- 300 ש"ח.

הערה: חודש ינואר הוא חודש ללא מע"מ באתר החי של ישראל. אם יוצא לך להיות באיזור, אז מאוד משתקלם לקנות אצלם - 17 אחוז הנחה... החסרון הוא שזה להגעה עצמית, מה שנקרא ללא משלוחים. בדיוק רכשתי שם 3 שקים, באמת זול (אקאנה למשל עלה לי 255 ש"ח ל- 13 ק"ג, אוריג'ין יעלה 375 ש"ח לשק של ה- 13 ק"ג).

שורה תחתונה?
כל המזונות שציינתי, אפילו במסגרת מגבלת התקציב שנתת, הם לפחות מהעשירייה הראשונה... פשוט בחר מתכון, ולך איתו. שים לב איך הכלב מקבל אותו, מתלהב ממנו/אדיש אליו, נהנה/לא נהנה, יציאות רכות/קשות, כמה יציאות ביום (מעיד על רמת העיכול של המזון), גזים/לא גזים, הכלב שקט ורגוע?, פרווה מבירה/נשירה/זיפית/רכה, עייפות/מרץ וכו'... ותשפוט כבר בעצמך

אופציות לא חסר, רק להחליט ולרכוש.

Giluts

New member
תודה על הפירוט :)

מתכונים לכל שלבי החיים הם טובים? חשבתי שעדיף מתכונים שמותאמים לגיל של הכלב

DAHUJI

New member
מתכונים לכל שלבי החיים מותאמים גם לכלבים מבוגרים.

אם החברה/מותג מצהיר כך ועומד מאחורי ההצהרה הזו, ובהנחה שזו חברה/מותג איכותי ורציני, אז כן. אין חשש לדעתי.
"עדיף" זו שאלה של... ובכן, העדפה. ישנן חברות שמרגישות בטוח יותר להכניס את המזון היבש לקטגוריות ובכך לעזור לצרכן לבחור ולתת לו גם להרגיש בטוח בבחירתו. וישנן כאלו שיודעות שהמזון איכותי, מזין ומתאים לצרכים השונים של כלבים בגילאים שונים...
מה גם שהגיוני לחשוב שההבדל המלאכותי מאוד בין ההגדרות גור-בוגר-מבוגר הן מאוד נזילות וגמישות.
האם החל מגיל שנה ומעלה, אכן שלב הגורות הסתיים סופית?... תלוי בכלב עצמו.
האם החל מגיל 7 שנים ומעלה, שלב הבוגר הסתיים סופית?... תלוי בכלב עצמו.

איזה אוכל בחרת לנסות בסוף?...

Giluts

New member
הכלב שלי אומנם בן 10 אבל מנטלית הוא צריך לקבל אוכל לגורים

נראה לי שאלך על TOTW (אלה שמדורגים חמישה כוכבים) אבל אני עדיין מתלבט אם לנסות את WYSONG סיניור אוריג'ינל למרות שהוא "רק" ארבעה כוכבים

DAHUJI

New member
אל תתלבט... יש פתרון מאוד קל ופשוט.

באופן אישי ומקריאה של המון חומר ברשת, אני מאוד ממליץ (ומתעקש
) על גיוון המזון לכלב.
לא להיתקע עם שק אחד ש"עובד" (הכלב לא משלשל או לא חולה), מתכון אחד מסוג אחד, מותג או יצרן אחד למשך שנים וזהו... אלא לגוון לו.
ההגיון המאוד בסיסי ובריא לדעתי אומר "גיוון, גיוון, גיוון"... לא לסמוך על X שהוא סה"כ אחד בלבד, על תכולת מרכיבים X מסויימת שתספק את כל צרכיו של הכלב.
ובצרכיו אני לא מתכוון ל- maintenance אלא מעבר לזה. גם בנאדם יכול לחיות עשרות שנים אך ורק על פיתה עם חומוס (שבמקרה בתור צמח מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות - אלו שהגוף לא מייצר), אבל מן הסתם זה לא מומלץ בכלל.
גם הגיוני שלכלב יהיה מהנה יותר בתור בעל חיים לגלות ולטעום דברים חדשים ולא "להיתקע" על טעם אחד יחיד ובודד.

לכלב שלי אני תמיד מערבב 2 מזונות יבשים במקביל (חוץ מכל השאר שזה תוספות של מזון אמיתי) - כרגע הוא על שק של אוריג'ן גורים (שהוא בדיוק מסיים) עם WYSONG אופטימל.
אני גם תמיד מחליף לו יצרנים (רק מה- TOP 10 האישיים שלי), ומגוון ומתנסה. לא מוותר למערכת החיסונית שלו (שאם מקבלת רק X מסויים בלבד מפתחת רגישות לכל השאר - זה נקרא ריגוש חיסוני) וגם לא להעדפות הטעם שלו. פעם אוריג'ין, פעם אקאנה, פעם וויסונג, פעם TOTW, פעם GO וכו'...
אני לא "סומך" על יצרן אחד או מתכון אחד מסוג בשר אחד או שניים שיעשה את כל העבודה (ושוב, אני רוצה מעבר ל- maintenance).
אז לדעתי אתה לא צריך להחליט, אלא לקנות את שניהם ולערבב ביניהם.

ה- TOTW אכן אוכל מעולה ומגיע בשקים של 13.6 ק"ג = פתחת, נסעת למשך 13.6 ק"ג.
ה- WYSONG סניור גם הוא מעולה ומגיע בשקים של 2.27 ק"ג = אפשר לפתוח כל פעם רק שק אחד ויחיד.
כך שפתח את השק של ה- TOTW ובמקביל לו לפתוח רק שק אחד של WYSONG ולערבב ביניהם.
לדעתי זה הרבה יותר ממומלץ.

Giluts

New member
התקציב כרגע חנוק מידי לשני שקים ביחד אז TOTW איט איז

תודה על העזרה :)

marx04

New member
המלצות

שלום Giluts,

אני מצטרף להמלצות על Taste Of The Wild על NATURAL & DELICIOUS ועל Canin Caviar.
הכלבות שלי אכלו את כל המזונות הללו בהנאה רבה, והם היו מצויינים עבורן.
זה תקופה ארוכה שהן מקבלות רק Taste Of The Wild, אבל גם שני האחרים טובים מאד עבורן.
נמש, הכלבה הותיקה שלי, היא בת 9.5 שנים, ולמרות שהמזון שהן מקבלות הוא עבור Adults ולא עבור Seniors אינני רואה בעיה כלשהי אצלה.

אגב, אני ממליץ בחום על החנות Petstock בגדרה שהמחירים בה אטרקטיביים מאד עבור שלושת המזונות הללו.

בברכה,

אורי.

למעלה