החלפה!

מתניה0

New member
החלפה!

יש לי ג´אקו והוא מורט לעצמו את הנוצות מכיון שאני רוב הזמן לא נמצא בבית הוא בן 11 חודש ואני מעוניין להחליף אותו באמזונה או באקלקטוס או בכל תוכי גדול אחר מי שמעוניין שישאיר הודעה ב-067236624

hoolon

New member
בגללך הוא הרוס

קנית אותו סתם והרסת אותו אפילו לא מכרת אותו בזמן אלא השארת אותו אצלך עד שהתחיל להרוס את עצמו. לא הייתי נותן לך תוכון עבורו כי גם את התוכון היית הורס. אולי לגאקו יש עדין תקוה אם מישהו יקח אותו ממך

רן בראל

New member
דבר ראשון, להרגע עם ההתקפות.

אנחנו לא מכירים את כל הסיםור ואי אפשר להסיק מסקנות ולתקוף בן אדם על סמך 3 שורות בפורום... ולענין, מתניה, למה אתה חושב שתוכיגדול אחר כמו אמזונה או אקלקטוס צריכים פחות תשומת לב וזמן מהג'אקו שלך??? מבחינת אינטלגנציה - אין שום הבדל! מבחינת היותם חיות להקה שצריכות חיי חברה - אין שום הבדל! מבחינת גודל פיזי שדורש הוצאה מהכלוב ופעלות יומיומית - אין הבדל! אמזונה אולי אפילו יותר טובענית. בקיצור, כנראה שגידול של תוכי בינוני/גדול פשוט לא מתאים בשלב זה לאורך חייך. אין לך את הזמן הדרוש לכך. אם בכל זאת תקנה לך תוכי אחר אז מדובר באגואיסטיות לשמה ורק תגיע לאותו המצב. אולי כדאי לך לקחת בחשבון דווקא גידול של זוג תוכים קטנים יותר או להקה קטנה, כך שיהיו להם חיי חברה משלהם ויוכלו לספק את צרכיהם גם כשאתה מחוץ לבית. ציפורי אהבה, קוקטיילים או זוג לורים בהחלט אמורים לספק לך המון הנאה בלי כל הבעיות שנגרמות ע"י גידול תוכי גדול לבד... תחשוב על זה.

תוכון1

New member
מי ירצה כזה ג'אקו?

זה ג'אקו אומלל שספק אם הוא יצא מהטראומה הזאת שלו אי פעם..

hoolon

New member
לא הייתי מתנגד לכזה ג'אקו

הוא עדיין ג'אקו טוב כמו כל ג'אקו אחר

תוכון1

New member
זה יכול להיות כמו כלב שעבר התעללות!

הג'אקו הזה סביר להניח יהיה פחות חברותי לבני אדם.

hoolon

New member
או להיפך

השאלה היא אם הוא היה מוחתם טוב בהתחלה

bilbolim

New member
אם הוא מורט לעצמו את הנוצות

מכיוון שרוב הזמן אתה לא נימצא בבית, למה שהאמזונה או האקלקטוס לא ימרטו לעצמם נוצות אצלך? תעשה טובה, תמכור את הג'אקו למישהו שמבין או שתביא אותו לשיקום ואל תקח שום תוכי בזמן בקרוב! אלא אם כן תקח זוג.

רואי

New member
הערה קטנה

אמזונה (ואני כמעט בטוח שגם אקלקטוס) לא מורטים נוצות...

bilbolim

New member
לי הוטרינר אמר שכל תוכי יכול למרוט

נוצות. וגם אם התוכי לא מורט נוצות, זה לא משנה כי הוא יגיע לאותה מצוקה נפשית כמו הג'אקו אם הוא לא נמצא בבית הרבה שתתבטא בדרך אחרת. זה ממש מעצבן שלחיות אין פה לצעוק שהן סובלות ורק ככה רואים את המצוקה.

רן בראל

New member
רואי

כמנהל הפורום ממך ודאי שאני מצפה לכתוב אך ורק דברים שאתה בטוח בהם...

רואי

New member
רן

תאמר לי בבקשה, הלא ראית את הסייג שכתבתי? אמרתי שאני כמעט בטוח שאקלקטוס לא מורט. אז אנא, לפני שאתה תוקף אותי, שים לב לכל מילה שאני כותב. כמעט בטוח- זה לא- בטוח. יש הבדל בין השניים... חג שמח

רן בראל

New member
אמרת שאמזונות "לא מורטות נוצות"...

התמונה הראשונה היא אמזונה והתמונה נמצאה בפחות מדקה בGOOGLE אמזונות הם בין התוכים הכי מועדים למריטה. וזאת לא הייתה התקפה אלא הערה על מנת לשפר את הפורום...

רואי

New member
טעות שלי

הייתי בטוח ש2 התמונות הן של אקלקטוס לגבי אקלקטוס אני אמנם לא יודע במאת האחוזים ואם אתה אומר שהן מורטות אז אני מקבל דעה זו. אבל לגבי האמזונה- למרות התמונה שהבאת, אני עדיין גורס שאמזונות לא מורטות, אולי הן יכולות למרוט, אבל זה מאוד מאוד מאוד נדיר, ואני מוכן להתערב שלא ראית בעיניך אמזונה שמרטה. אז אולי תיאורית אמזונה יכולה למרוט וקרו מיקרים כאלו בעולם אבל הם ממש נדירים... אמזונה מוציאה את העצבים שלה בדרכים אחרות... חג שמח

../images/Emo118.gifלפי מה שאני מבין:

אמזונות לא מורטות נוצות עקב שיעמום כמו שאר התוכים אבל עקב פטירת בן הזוג, מעבר בעלים ושאר סיבות כאלו ואחרות האמזונות מורטות נוצות בהחלט! מכיוון שהסיבה מספר 1 למריטה היא שיעמום אמזונות הן לא בין התוכים שמורטים הרבה. אקלקטוסים מורטים כמו שאר התוכים הבינונים-גדולים שזה לא כ"כ נפוץ אבל גם לא נדיר.

תיקון קטן: ../images/Emo13.gif

בכל ה11 עמודים הראשונים של גוגל שבדקתי (לא בדקתי עוד) אין אפילו אמזונה מורטת אחת לרפואה. חיפשתי תחת השם: amazon parrot

למעלה