החלמה של רוק

Aesah

New member
החלמה של רוק

שלום,
עשיתי רוק לפני בערך שלושה חודשים. אחרי חודשיים החלפתי מהעגיל שעשו לי איתו את הפירסינג לחישוק מזהב טהור.
הגוף לא הגיב מדהים, היו מוגלה ודם. הרופאה נתנה לי משחה אנטיביוטית, שמרחתי ושלדעתי לא עזרה מאד, ודווקא כשהפסקתי איתה המצב השתפר.
כרגע יש הפרשות, לא מוגלתיות לדעתי אבל מעין נוזליות שמתקשות (אני מסובבת את העגיל כמה פעמים ביום כדי לשחרר את התקיעה שלו מההפרשות). חוץ מזה זה עוד טיפה כואב אבל ממש לא נורא.
השאלה שלי היא כזאת- האם הפרשה כזאת היא נורמלית? אמנם בהליקס לא היו לי הפרשות בכלל אבל זה לא מרגיש מוגלתי. ואם כן, כמה זמן זה נחשב תקין?
לעומתי חבר שלי אומר שלא יכול להיות שיש הפרשה נורמלית, ושאני צריכה להעיף את העגיל.
מה אתם אומרים?

ozshomer

New member
הפרשות הן דבר נורמלי

כל עוד הן לא הופכות לירוקות ןמסריחות והמקום הופך לכואב ונפוח, כי אז זאת דלקת.
לגבי הזמן, החלמה של עגיל סחוסי לוקחת כמה חודשים טובים, אפילו שנה, ובהחלט יכולות להיות הפרשות במשך כל הזמן הזה, ובמיוחד אם החלפת עגיל לפני סוף ההחלמה.
לפי מיטב הבנתי, את עדיין עם עגיל הזהב, לדעתי, אם באמת אין לך אינפקציה, תלכי לפירסר ותחזרי לעגיל המקורי או לעגיל טיטניום, במידה והתחוררת עם משהו אחר.
אין דבר כזה עגיל זהב טהור, זהב טהור הוא 24 קראט, שמעבר לעובדה שהוא יקר בטירוף, הוא רך מדי בשביל ליצור ממנו תכשיטים, רוב התכשיטים הם 14 או 18 קראט, ועשויים מזהב וניקל, שזאת מתכת שאנשים רבים רגישים אליה (גם אני), וזה מה שגורם לבעיות, וזה כנראה מה שקרה לך.
בהחלט יכול להיות שזה מה שקרה לך כשהחלפת עגיל, והרופאה טעתה לגבי הדלקת, ולכן האנטיביוטיקה לא עזרה לך (אבל כמובן שזה לא בטוח, בהחלט נפוץ מאוד לחטוף אינפקציה כשמחליפים עגיל לפני הזמן).
בעגילי טיטניום (וחומרים נוספים שמומלצים לפירסינג) אחוז הניקל הוא כמעט אפסי, ולכן הם עדיפים לדעתי על פני זהב.
בכל מקרה, תשמרי על הגיינה, זה הכי חשוב, ותחטאי בעזרת בפנטן פלוס.

Aesah

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת

עזרת מאד והרגעת אותי.
התלבטתי בעצמי האם להחזיר לעגיל הטיטניום, אבל הפירסר שעשה לי את הרוק גר שלוש שעות נסיעה ממני.
האם אתה חושב מנסיונך שאני יכולה לעשות את ההחלפה לבד או בעזרת חבר? מצד אחד אני לא מוטרדת מכאבים והחלפתי לעגיל הנוכחי בלי בעיה למרות שהיתה נפיחות קלה, ומצד שני עכשיו יש גם נפיחות וגם הפרשות ועגיל הטיטניום הרבה יותר עבה.

ozshomer

New member
אני לא הייתי לוקח סיכון

גם אם זה לא יהיה הפירסר שחורר אותך, עדיף שיעשה את זה מישהו מקצועי.
בעיקר אם העגיל יותר עבה.

למעלה