החלימה מהי?

Real Dream

New member
לא נכון

אתה טועה בהגדרה של חלום צלול. חלום צלול הוא, בלבד ובפירוש,חלום בו אתה מודע לכך שאתה חולם. אם אתה שולט או לא שולט, זה לא משנה. חלום צלול הוא חלום בו אתה מודע לכך שאתה חולם. אני לא בדיוק יודעת בקשר לחלימה, אבל אם ההגדרה שלך נכונה, אז שניהם אותו דבר.

יש שלוש דרגות של תפיסת המציאות:

1. חלימה, שהיא הדרגה הגבוהה ביותר; 2. ערות, שהיא הדרגה האמצעית, בה רובנו נמצאים רוב הזמן; 3. חלום, שהיא הדרגה המעורפלת, המטושטשת וחסרת-המשמעות ביותר. חלום צלול, הבה נאמר זאת כך, הוא פסגת הטוהר והבהירות של הדרגה השלישית, דרגת החלום. במלים אחרות, זהו חלום שקרוב למצב של ערות. התודעה כבר ערה, אבל הגוף עדיין ישן. עוד שאלות?

tahel

New member
חלימה היא לאו דווקא חצלול פסיבי!

ותקנו אותי אם אני טועה, אבל בחצלול לא מנסים להתקבע על נקודת תפישה מסוימת.

קציצון

New member
כבר תלוי בחולם

בפורום חלומות צלולים אתה לא תמצא מישהו שמנסה להתקבע על נקודת תפישה בגלל שכמוני אף אחד שם לא מבין מה זה ורובם אפילו לא יודעים שיש כזה דבר זה לא אומר שאי אפשר לנסות, ממה שהבנתי חלימה זה חלום צלול שאתה פשוט לא משנה,אתה לא מתחיל לעוף, אתה לא מנסה ליצור דברים אתה פשוט זורם עם החלום. וזה בערך מה שהבנתי.

tahel

New member
נקודת תפיסה.

בחלימה אתה משנה את נקודת התפיסה, אם תרצה, בשלב המתאים, כך שאתה לא פסיבי (כל כך). לא כתוב במאמרים מהי נקודת תפיסה? אם ברצונך לדעת מהי הנקודה הזו, קרא את "אמנות החלימה" של קרלוס קסטנדה. לי אישית קשה להסביר מה זה בכתב בלבד.

חלימה איננה רצון צלול פסיבי.

הקשב של בני האדם נמצא רוב הזמן במצב מסויים (ערות) ובחלק מהזמן במצב מעורפל מאוד (שינה או חלומות). יש ביכולתו של האדם לחדד את הקשב שלו ולהסיטו למקומות חדשים, אמיתיים יותר. לשם כך יש צורך בהרבה אנרגיה. זה נקרא חלימה. אין לזה קשר לחלום צלול, חוץ מאשר השם הדומה.

למעלה