החלימה מהי?

LucidGuess

New member
אפשר לקבל הסבר תמציתי על חלימה?

התווכחנו השבוע בפורום חלומות צלולים בנוגע לחלימה ( כן אני יודע שקראתם את השירשור הזה כי באופן דיי צפוי מראש מישהי כאן שלחה אתכם לקרוא אותו... ) ובעיקבות הוויכוח התעורר בי החשש שאולי לא לגמרי הבנתי את ההגדרה של "חלימה". קראתי את המאמרים והקישורים של פורום דרך הלוחמים אך עדיין לא הצלחתי לקבל הגדרה ברורה של מה זו "חלימה". אני מבקש לקבל הסבר קצר, או קצר יחסית, לגבי מה שאתם מגדירים כ"חלימה" ומה מבדיל בין חלימה לחלום צלול, האם חלימה היא לא חלום המתרחש בראש ובמהלכו אתם מודעים לעובדה שאתם חולמים ממש כמו חלום צלול? האם זה משהו מעבר לכך? באיזה אופן בדיוק? האם אתם חושבים שהיצורים והדמויות שאתם פוגשים בזמן "חלימה" הם באמת יצורים אמיתיים חושבים עם מודעות עצמית ולא רק יציריי הדמיון שלכם? אם כן, מי הגיע למסקנה הזו וכיצד? מה הנימוקים? וכיצד אתם מבדילים בין ייצורים פרי דמיונכם בחלום צלול רגיל לבין ייצורים אמיתיים ממשיים? ( יצורים אורגניים? ) Lucid

אריארי

New member
פחחחחחחחחחחחח... אין מספיק מקום בכו

אין מספיק מקום בכותרת בשביל כל השאלה... אז הנה: מה ההבדל בין חלום צלול לחלימה? אם יש בכלל הבדל... והשאלה תופיע גם בפורום חלומות צלולים... נראה מה יש להבם להגיד על זבה שם.

L i z a r d

New member
אמממ

יהיה לי הרבה יותר קל להתחיל להסביר אחרי שתקרא את הספר שהמלצתי לך עליו. אם אני אתחיל עכשיו בהסבר (והו, יהיה קשה לתמצת...), אני אסתבך איתו ועם ההקדמה, לכן אני מעדיף שלא לעשות את זה לפני שתתחיל לקרוא את הספר. (זה יקל עלי בהרבה מהבחינה של העברת רעיון מסוים) יכול להיות שמישהו אחר ירצה להסביר בנתיים.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif ההבדל בין חלומות צלולים וחלימה

הוא ב"התכוונות" שמאחורי הפעולות. בעוד שחולם חלומות צלולים מתכוון לשחק בדימויי חלום בלתי מזיקים, הרי ש"חולם" בחלימה "מתכוון" להתייחס אל מציאות החלום כל מציאות לכל דבר, זאת על ידי התמקדות באברי גופו ויצירת "גוף חולם" המעתיק את המערכות ההכרתיות אל תוך המציאות החדשה. במונחים של תודעה זהו הבדל מהותי ולא סמנטי, שכן גם ה"מציאות" אותה אנו חווים בזמן ערות היא אך פרשנות על תחושות פנימיות בלבד. אין לנו כל דרך אמיתית לדעת האם המציאות קיימת באופן אובייקטיבי.

tahel

New member
מה שמזכיר לי...

מצאתי את כפות הידיים שלי בחלום!!!
כן, נכנסתי לתוך הפורום, ופתאום היה לי פלאש באק מחלום כמעט צלול- ועכשיו הסתבר לי שאחרי שהחלטתי שזה מציאות בכל זאת, לא התעוררתי כמו שחשבתי, אלא החלום המשיך, ידעתי שאני חולמת ומצאתי את כפות ידיי! מגניב לי!

LucidGuess

New member
רגע רגע רגע..... סתרת את עצמך!!

מצד אחד אמרת שחשבת שזו מציאות, כלומר שלא הבנת שזה חלום ולכן זה לא היה חלום צלול, מצד שני את אומרת שאת כן ידעת שאת חולמת... אז לדעתי את סותרת את עצמך... יש לך הסבר לסתירה הזאת? Lucid נ.ב - הלילה ראיתי פייה, והיא ניראתה משהו משהו
Lucid

tahel

New member
לא ולא.

חשבתי שהחלום נגמר בכך שהחלטתי שזו מציאות, אבל התברר שהוא לא. נזכרתי שהוא המשיך ונהפך לצלול.

LucidGuess

New member
ממש לא

הסתבר לי שאחרי שהחלטתי שזה מציאות בכל זאת, לא התעוררתי כמו שחשבתי, אלא החלום המשיך, ידעתי שאני חולמת... בקיצור לא הסברת ברור בכלל... לידיעתך. Lucid

חלימה חלימה חלימה!

1. חלימה! חלימה! חלימה! 2. חלימה זה מה שאתה ואני עושים עכשיו. 3. חלימה זה מצב שבו אנחנו מקבעים מציאות מסויימת באמצעות נקודת המאסף (אם אתה לא מבין משהו, תשאל), כפי שאתה ואני עושים ברגע זה ממש. 4. חלום צלול, אם תתייחס אליו ביתר רצינות, עלול להפוך לחלימה (עניין מסוכן מאוד). 5. חלום צלול, אם הוא יהיה מספיק צלול ויציב, ואם יצטרפו אליך מספיק אנשים שיחלמו אותו ביחד איתך, יהפוך לחלימה = מציאות. 6. היקום, או לפחות כדור הארץ, מלא ביצורים כמוך וכמוני וגם אחרים. לרובם אין גוף אורגני. זאת עובדה, בדיוק כפי שאני מדבר איתך עכשיו, זאת עובדה. אתה לא רואה אותם, או לפחות משכנע את עצמך שאתה לא רואה אותם, אז אתה צריך הוכחות. אין כל הוכחות. או שתראה אותם, או שלא תראה אותם. זה כמו שתבקש ממני הוכחות לכך שאני קיים, או לכך שהחברים שלי קיימים. 7. למה אני בכלל משקיע את הזמן שלי בלענות לך? אין לי כל מושג. אולי מאותה סיבה שאתה בטח לא יודע למה אתה משקיע את הזמן שלך בלשאול אותי.

Gevakumon

New member
ההבדל

לפי מה שאני הבנתי, בעוד שבחלום צלול אתה מנצל את המודעות שלך לגבי הימצאותך בחלום כדי לשנות אותו ולשחק איתו, בחלימה אתה לא משנה את עלילת החלום אלא זורם איתו.

LucidGuess

New member
ההבדל הוא רק בשם

חלום צלול ו"חלימה" מתארים את אותה תופעה בדיוק - חלום צלול. כל מי שאומר לך ש"חלימה" זה משהו אחר, משהו אמיתי ולא חלום צלול, פשוט מדבר שטויות, שטויות בגרוש. Lucid

L i z a r d

New member
מסכים עם המשפט הראשון

"חלימה" זה בהחלט חלום צלול - היא נכנסת להגדרה של חלום מודע. אבל לא כל חלום צלול הוא "חלימה", בחלימה המטרות שונות והכלים ודרכי הפעולה אחרים. אתה לא יכול לטעון שאין הבדל בין "חלימה" לחלום צלול, גם אם אתה פוסל את האפשרות של הרעיון, מבחינת ההגדרה יש הבדל. זה בערך כמו שאני שלא מאמין בחיזוי עתיד דרך קלפי טארוט אגיד שטארוט וטאקי זה אותו הדבר. מבין למה אני מתכוון?

אריארי

New member
אבל מה ההבדל?

המטרות שונות והכלים ודרכי הפעולה אחרים... אחרים איך? למה אתה מתכוון?

דונלד

New member
ההבדל הוא לא רק בשם

בחלום צלול - אתה מודע שאתה חולם, ושולט בחלום, או בחלקים ממנו. בחלימה - אתה מודע שאתה חולם, ומוותר על הקטע של השליטה. זה נשמע כהבדל פעוט, אך אין זה כך ! זהו מקום שבו מתאפשר חיבור עמוק יותר לעצמי. זהו מקום של התבוננות. זהו מקום שאינו גורע מאומה מכבודו של החלום הצלול (החצלול הוא גם נפלא בפני עצמו, וגם מאפשר עבודה רוחנית). נכון ששניהם דומים. הרי שניהם חלומות.

דונלד

New member
תיקון

קסטנדה מדבר בקשר לאמנות החלימה על שליטה בחלום. אז באמת אינני מבין כל כך (ואולי בכלל)! ! ! העיקר שאפשר לחצלל,ואפשר לחלום, ואפשר לחלום שאני מחצלל, ואפשר לחצלל שאני חולם. מבולבלים ? גם אני !

למעלה