החלילן מהמלין

ענתי44

New member
החלילן מהמלין

שכח איזה חולדה בדרכו והיא, מכל הבתים בעולם הגיעה אלינו.עברנו שבועיים של סיוט. היא התמקמה בין המזנון למרפסת, מתחת למחשב ומאחורי הספה עמוסת כל החפצים שלא צריך.( באזור שבזמנו אמרתי שהוא לא מספיק טוב, אבל היחידי, לשכן עובדת זרה) היו אלו ימים של סיוט. כל מה שניסינו לעשות לא הואיל. היא כירסמה את המלכודות, עלתה לשולחן בסלון ופיצחה להנאתה גרעינים. וגם כשנלכדה באחת המלכודות שיחררה עצמה. כל אחד סיפר לי סיפורי אימה על מה שחולדה עשתה . לכלב בבנין סמוך כירסמו אוזן, זקנה שכנה נושכה על ידי חולדה..... סיפרו והלכו ואני נותרתי עם הפחדים והסיוטים. בלילות הסתגרתי בחדר.סגרתי את כל הדלתות שהחולדה לא תעבור לשם. אמא בכתה כשסגרתי את דלת חדרה ולא הבינה למה אני סוגרת. המידע על חולדה בבית לא חדר לתודעתה. רק כשהיא יצאה בשבת לסלון ואמא ראתה אותה היא נבהלה, וכמובן אחרי חמש דקות שכחה.בלילות לא ישנתי. כל רחש קטן הקפיץ אותי בחלומותיי ראיתי חולדות רבות נושכות את אמא שלי ואת מבט עיניה המתייסר.לבסוף הזמנתי מדביר.איך שהוא הגיע הוא הסביר לי שמדובר בחולדה ולא עכבר כמו שחשבתי. הניח רעל קטלני בכל מיני פינות, וחיכינו..... כעבור שלושה ימים, אתמול, ראיתי שהמלכודת רעל מתחת למדפסת פתוחה וריח חריף של נבלה. אחרי ששלחתי את אמא למרכז היום , המטפלת שלה הגיעה לעזור לי. למעשה היא עשתה את רוב העבודה. אני הייתי על סף עילפון. בעיקר כשראיתי את הפגר של החולדה. והאישה הנפלאה הזו הוציאה אותה משם ושטפה. זה היה אירוע אחד מסידרת אירועים, כמו שבירת המיטה שלי, המזגן שבק חיים וכו' ואני לא יכולתי יותר. התמוטטתי. לא הפסקתי לבכות. בכיתי על שלוש שנים של התמודדות עם האלצהיימר, שלוש שנים של מאבק בממסד, על בדידות ועייפות מצטברת. פשוט קרסתי. ולמרות שאמרתי מפורשות שאני בדיכאון התגובה אליי היתה כאילו אני צוחקת. כולם רגילים לראות אותי קשוחה. חזקה. זו שמטפלת בכולם, צוחקת ומלאת שמחת חיים ואופטימית. וההתעלמות הזו מהמצב הנפשי שלי רק הגבירה את עוצמת סערת הנפש. תחושות קשות של בדידות תהומית. בנוסף, בלילות שהסתגרתי בחדר התחלתי לקרוא ספר קטן על רגשות אשמה." למה אני מרגיש אשם כשלא עשיתי שום דבר רע?" של ד"ר קולבר. ספר שקניתי בשבוע הספר, כדי ללמוד על הנושא. היות ואני חשה שאני מגזימה ברגשות האשמה העצמית שלי, בעיקר כלפיי אמא.הספר קושר את רגשות האשמה למצבים בעבר בה חווינו התעללות רגשית מבני משפחה או החברים בבית הספר. ולמי שחווה בילדותו פגיעה מינית. קראתי והתחלתי להבין התנהגויות שלי. והספר הזה גרם לי לבכות לבכות על הילדה הקטנה והמפוחדת שבי, לבכות על שנים רבות ואבודות שהאשמתי את עצמי וחמור מזה " הענשתי את עצמי".... גם הלילה שאחרי השחרור מהחולדה לא היה טוב יותר. אמא היתה עצבנית ונצמדה אליי. וגם היום היא עצבנית. מי יודע אולי זו תגובתה לימים הקשים שעברו עלינו, תגובתה על התקפי הבכי הבלתי נשלטים שלי או שאולי היא מבשלת איזה התקררות. אני מקווה ששבת המלכה שיורדת עלינו תביא איתה מעט שלוות נפש לאמא ולי. סליחה שלא התעדכנתי עדיין בכל מה שקרה בפורום ובשלומכם ושבת שלום לכל חברותיי וחבריי פה.

ronnyw

New member
ענתי שלנו

כבר שלוש פעמים כתבתי לך תשובות ארוכות ומורכבות, ושלוש פעמים החלטתי לא לשגר. לא הצלחתי לכתוב במילים את מה שאני רוצה לאמר לך בצורה שרציתי לאמר לך. לכן אעשה את זה כדרכי, ביובש (למרות שגרמת לי לכרכשת גדולה בבטן..) כל התחושות שלך נכונות ומוצדקות בנסיבות שלך. לקחת על עצמך משימה לא הגיונית בקושיה ובאורכה, ולצערי את "משלמת" על כך. אם לא היית מגיבה כפי שהגבת - היית לא נורמאלית !! את חייבת עזרה בשני המובנים: גם בטיפול באימא וגם בטיפול בך. בשני הדברים העזרה איננה בספרים (רק המידע)!!! ענתי, קומי עשי מעשה !! אני בטוחה שאת יודעת מה צריך לעשות. נותר רק לבצע. אם תרצי - מוכנה לבוא ליך (כן, כן, הרכב שלי יודע להגיע לאשדוד) לשיחת מוטיבציה... רק שלא יקרה לך מה שקורה הרבה - הסערה שוכחת, נרגעים ולא עושים מאומה עד הסערה הבאה... עשי !!

zs1957

New member
ענתי חברתי היקרה

ברוך שובך לפורום !!! שמחה לשמוע שהחולדה הארורה , ששבשה את חייכן נלכדה. גם אני כמו דרורה סבורה שלקחת על כתפייך משימה קשה , לבד במערכה ואת "משלמת" על כך. את זקוקה לעזרה גם בטיפול באמא וגם בך. קומי ועשי זאת!!! את יודעת מה צריך לעשות. נותר רק הרצון לבצע ולא לשקוע. אל תחכי שהסערה תרגע ותגיע הסערה הבאה. שולחת לך חיבוק גדול. כל טוב, זהבה שחם

נילי41

New member
ענתי יקירתי

את הרי יודעת כבר שכל הצרות באות בצרורות. בואי נקווה שבזה הסתיימה סאת צרותיך בשלב זה... אני מזדהה מאוד עם מה שעובר עליך ומבינה את מצוקתך, כי שתינו פחות או יותר באותו מצב. איני יודעת למי יותר קשה, לי שמטפלת בבן זוג אהוב, או לך שמטפלת באם אהובה. לשתינו קשה להשלים עם רוע הגזרה ומקוות להיאחז עוד במעט שנשאר מהדמות האהובה שלנו... אבל את, יקירתי, עדיין אשה צעירה וחייבת לצאת לחיים ולבנות לך חיים משלך. המחלה של אמך היקרה מונעת בעדך מלהתקדם בחיים, היא שואבת אותך לתהום וזה לא בריא. אצלי, אפשר להגיד שדי מיציתי את חיי, ויש לי את ילדי ונכדי להתברך בהם, למרות שגם אני מקבלת הטפות מוסר מכל כיוון ועבר על הצורך להמשיך בחיים. לא להיות קורבן, להתקדם, להשתחרר וכו' וכו'. אז מה אומר ומה אגיד לך יקירתי, רוני צודקת בדרכה שלה, מגיע רגע האמת שבו צריך לדעת לשחרר, לעזוב, לתת לאחרים לעזור לך, להיעזר, להיתמך, לאזור את כוחות הנפש גם בשביל עצמך... את יודעת שהמחלה הזו היא כרטיס בכיוון אחד. את מלווה את אמך חלק כך כך גדול מהדרך, אבל אינך צריכה ללכת איתה לאורך כל הדרך, זה לא בריא. מגיע הרגע בו צריך לדעת לקחת עזרה. אצלנו רגע האמת הוא הרגע בו יוד כבר לא יכול לרדת לבת במדרגות ואז לא יוכל לצאת מהבית. זה הקו האדום בשבילי בו אאלץ להוציא אותו מהבית. צריך הרבה אומץ וכוח כדי לקבל החלטה ולעשות מעשה... אני מקווה שיש לך את זה ואת תצליחי בהקדם לקבל החלטה נכונה. מה שלא יהיה ומה שלא תעשי או תחליטי, עשי את מה שנכון לך, שאת יודעת בלבך שזה נכון לך... קבלי חיבוק אמיץ וחם

ענתי44

New member
../images/Emo51.gif לחברותיי- אחיותיי לצרה

דבריכן החמים והחכמים רגשו אותי מאוד. מי כמותכן יכולות להבין לרגשותיי. בחרתי להגיב על תשובתה של נילי, שיש בנו הרבה מהמשותף, אבל, דבריי לכולם. ראשית, אני מקווה, שהקיטוריים והיבבנות שלי בפורום, לא גורמת לחשוב שאני חשה קורבן. כי אני לא. קשה לי נורא. חונק ולעיתים בלתי אפשרי, אבל, אני לא מסכנה. ולמרות הכל, אני בחרתי מרצוני החופשי לטפל באמא שלי. ואני אף לא לרגע אחד ( גם ברגעי השפל ) לא מתחרטת!!!!! דבר שני, אני בהחלט לא יכולה לתלות את קולר האשמה של כשלונות חיי על כתפי אמא שלי או על האלצהיימר ( למעט אולי שאת התפיסה המעוותת שאדם צריך לעבוד כמו חמור במקום העבודה ולתת תמיד הכי הרבה, ולעולם לא להעיז לבקש העלאה או תנאים, אלא לעבוד עוד יותר בחריצות ולחכות גם אם כל העובדים בעסק כבר קיבלו העלאה במשכורת....ינקתי מאמא שלי ) העובדה שאני לא מוצאת עבודה לא קשורה לאמא. אף מעסיק פוטנציאלי לא הגיע איתי בכלל לשמוע על אמא. כי פוסלים אותי מראש בשל עודף כישורים וגיל.וכשאמצא עבודה אמא תטופל בצורה מעולה ואני אממן את זה ממשכורתי. גם העובדה שלא התחתנתי, בהחלט לא קשורה לאמא שלי או מחלתה. וגם העובדה שאני צמודה לאמא, לא עצרה את חיי. אולי אני יוצאת פחות. טוב, הרבה פחות, אבל אני חיה, אולי אני ירדתי מהאוטוסטרדה ונוסעת בדרך כפרית אבל, אני נוסעת במסלול חיי. אמא שלי היא חלק מחיי, ולא מכשול אמיתי. הטיפול בה גורם לי להשתרג כאדם. לעשות את התיקון שלי. אני מעניקה המון אך גם נבנית ונתרמת. טובה היתה אצלי ( ורוני את בהחלט מוזמנת לאשדוד את וכולכם) וראתה מאמא שלי במצב ירוד גופני אבל, חל שיפור משמעותי במצב במנטלי. וכל עוד היא במצב הנפלא הזה אין שום סיכויי שהיא לא תלך למרכז יום. כי עובדת זרה ומרכז יום הוא מעל ומעבר לתקציב. בטח כשחוק הסיעוד רק תשע שעות שבועיות. כשמצבה ידרדר עד שלא תתפקד ולא תכיר אותנו ולא יהיה טעם ללכת למרכז היום, אז האופציה הנכונה לנו היא עובדת זרה. העברתי את אמא למרכז יום חדש ששם אוכל להשאירה יותר שעות לפי הצורך גם שאתפנה לעסוקיי וגם שיהיה סידור מיידי כשיגיע היום הנכסף שאשמע ממעסיק " התקבלת!" היא הולכת לשם בהדרגה כשכל חודש נעלה לה את מספר הימים בהדרגה וללא לחץ. ולי יהיו את השעות דרור שלי. אני מודה לכולכם. יודעים מה היה הכי קשה לי? שלא יכולתי לפתוח מחשב ולשתף את חברי הפורום המדהים הזה במה שעובר עליי ולקבל את תמיכתכם. כמו שאריאלה אומרת השמיים כחולים ומחר יש יום חדש שבוע טוב לכולם ורק בשורות טובות.

אסתרס

New member
../images/Emo68.gifענתי היקרה

מה שאני רוצה לעשות עכשו, זה לחבק אותך חזק חזק ולערסל אותך כמו שעושים לתנוקות מבוהלים. אני איני בוכה בקלות. אבל הסיומת של מכתבך הרעיד את עצבי. לבד לבד את מתמודדת , ולא נחסך ממך דבר אפילו חולדה התישבה אצלך, אני יודעת מה גודל החוויה לנסות וללכוד חולדה. גועל נפש. גם את זה עברתי. אני מציעה לך לקרוא את החומר שאת קוראת עם בקרת- ולא לזהות אצלך את כל הנגעים שכתובים שם. אסור לנו ואין לנו את הפרבילגיה של נשים משועממות, להתחיל היום חשבונות עם העבר ולבכות עליו. היום המבט צריך ליהיות קדימה, לשים את העבר במקומו - בעבר,. אם הגזמתי בתגובתי , אנא סילחי לי. איתך תמיד אסתר

ענתי , סוף סוף

ענתי חברה יקרה שלי , סוף סוף נגמר סיפור החולדה אך בתוספת הציף אותך ברגשות אשם מיותרים. הנה עברת מכשול אחד כי כבר היית צריכה לפנות את המרפסת ועכשיו הגיע הזמן להכין את המקום לעובדת. את יודעת שזו הדרך הנכונה כדי שאמא תהיה בבית מוגנת וגם את תוכלי לחיות ולא לבכות ולהתמוטט חס וחלילה. מגיע שבוע חדש, תרגישי משוחחרת ותחזרי לתפקד ולסשר מה שצריך אך קראי מה שכולן כתבו לך , כולן שרוצות רק בטובתך והן צודקות. אני מאד אוהבת אותך ומעריכה את כל מה את עושה לאמא, אך גם היא היתה רוצה שתחיי את חייך, זכרי זאת. אני מחבקת אותך חזק ושולחת נשיקות ומקווה שיהיה שבוע טוב , שתצליחי להרגע וגם אמא תרגיש טוב יותר. טובה

../images/Emo24.gifענתי היקרה שבוע טוב

מה עשתה לך החולדה? פחד, הסתגרות, האשמה עצמית, התקפי בכי , אני מבינה מאוד לליבך , לקחת את המצב מאוד קשה. אך דעי לך כל עוד את עומדת על רגליך ואת נושמת ורואה ומתפקדת את צריכה לשמוח כל מה שה' עושה הכל לטובה , צריך לראות את הטוב מה שיותר , הנה סוף סוף נתפסה החולדה ומתה וטוב שבכית כי זה מרגיע , מעכשו תנשמי עמוק תחייכי שהכל מאחור ומעכשו תראי את השמים התכולים ואת השמש הזורחת והציפורים המצייצות.והעצים והפרחים המלבלבים. תחייכי לחיים המתמשכים והמתגלגלים ועוד נשמע כל ששון ושמחה וכל צעקות ובכי , איך אומרת נילי שיהיה יום עגול? נכון יש יום מתוק ויש יום מר וצריך לעבור את הכל מה שיותר באהבה כי כך יהיה יותר קל לחיות ולהמשיך לתפקד, אני מאחלת לך שתשמעי ותראי רק בשורות טובות ומחבקת אותך בחום,

למעלה