החלטתי

פקפק בו כאוות נפשך

יש כל-כך הרבה שיטות חינוך בעולם ה"מסתמכות" על אלוהים, שזה מדהים. המשימה לעשות את כל מה שיוצא בעולם מהחינוך לאלוהים היא משימה בלתי אפשרית לבן תמותה. בכולופן, אני מאמינה שמוצא חן בעיני אלוהים שלא רואים בו מובן מאליו, איזשהו ציטוט מהמורים בבית-הספר ומההורים, בין אם הם מחליטים להאמין בו ובין אם לא. לדעתי זה מראה על בגרות מצדו. לא שאני יודעת, סתם אמונה אישית ואולי טיפשית. מה לעשות, אני מחבבת אותו.

חי אדר

New member
תחיליף אמונה מהו?

אתה נוקט בביטוי ´תחליף אמונה´ אך השאלה היא הם מדובר בשני דברים העומדים בפני עצמם ואנו רק מחליפים זה בזה? או שמא זה דבר אחד שלאור השינוי הוא ממוקד בדבר אחר ושונה. הווי אומר, אין כאן תחליף של האמונה אלא תחליף באילו תכנים להשקיע את האמונה הקיימת זה מכבר.

אמת ויציב

או לפחות כך אני מאמינה...

מפקפק

New member
אולי

הביטוי "תחליף" היה שגוי, הכוונה להוריד אותו מהחיים, ואולי כמו שאתם טוענים לשנות רק תכנים, בזה אינני סגור, מאחר ובאלוהים עצמו כרגע אני בפקפוק. כמובן שהדברים עשויים להשתנות, כיאה למפקפק, אבל בתכנים אני דיי סגור עם עצמי. וכמו שאמרתי, נחיה ונראה.

חי אדר

New member
תכנים מה טיבם

עצם המונח אמונה מעלה את השאלה למה הכוונה. האם אמונה ש- או אמונה ב- כלומר האם אמונה הקשורה לתוכן מחשבתי מסויים או שמא אמונה המתייחסת לאישיות ולהתנהגות. והשאלה היא: לגבי אלו תכנים אתה סגור תכנים הקשורים למונה ש- או לאמונה ב-?

מפקפק

New member
אז ככה

במידה ואני לא מאמין ב..אצטרך להאמין ש...אך שכמובן עדיין לא בניתי לעצמי את הש.., מה שברור שאני מאמין בערכים חברתיים מוסכמים (יש כזה דבר?) <הכל פתוח עדיין>

חי אדר

New member
יש הבדל

ערכים חברתים מוסכמים תלויים הם בטיב החברה אליה אתה משתייך. אם כי פחות או יותר יש מערכת ערכים משותפת לכל בני האדם. כלומר, יש דברים שכולם מסכימים עליהם, אך בכל אופן יש הבדל לגבי המשמעות של כל ערך בין חברה אחת לרעותה. ויש הבדל גם לגבי האיזונים הנדרשים כאשר מתקיים מתח בין הערכים השונים. כך שאע"פ שכולם מדברים בשפה אחת ודברים אחדים, בכל אופן לגבי טיבם ומשקלם של הערכים יש בחינות והגדרות שונות. .

מפקפק

New member
ברור

הכוונה שלי היתה מה שאמור לחייב אותי, כמובן, בבוא היום, החברה בה אני יתקיים, היא זו שתקבע את הרגליי, או שאקבע את חברתי לפי הרגליי, ושוב נחיה ונראה.

חי אדר

New member
עוד נקודה

בנקודה זו נראה לי כי אתה צריך לערוך את השיקול לגבי טיבם של ההרגלים בהם אתה מחזיק. האם הם הרגלים טובים ומשמעותיים עבורך? או שמא אין בהם ממש. והאם אל המסגרת שבה תחליט מה שתחליט האם שם ההרגלים יבאו לידי ביטוי עצמי המיוחל והמבוקש, או שמא גם כאן נוקב הספק? אני מניח כי זוהי מבוכה הנותנת אותותיה בכל מישורי ההתנהגות והיא דורשת היערכות מוקדמת לגבי כל החלטה שתקבל.

מוזר

New member
אימרה מ"MarkTwain"

common sense is the accumillated prejudices of the first twenty years of life אין לי מושג איך לתרגם את זה

התרגום (בערך)=

השכל הישר הוא תוצאה של הצטברותן של דעות קדומות, שנוצרו במשך עשרים השנה הראשונות של החיים. אבל באנגלית זה נשמע כל כך יותר...

מפקפק

New member
כמה נכון

הנס (חנוכה , שלי) שעדיין נשאר מקום במוח לשכל ישר אחר!!!!

חי אדר

New member
מלא או חסר

נראה לי כי צריך להבחין בין אמונה או השקפה שהיא קשורה למישור ההכרתי, לבין התנהגות הקשורה למישור המעשי. במישור ההשקפתי עשוי כל אדם לגבש לעצמו תפיסות שונות ומשונות. מאידך במישור ההתנהגותי האדם כבול לנורמות הקשורות לחברה ולמסגרת בו הוא קובע את עצמו. במישור זה, עשוי האדם לנהוג אף בניגוד להכרתו ולתפיסתו. ההרגל: ברור כי ההרגל נותן אותותיו בכל מה שקשור לעיצוב החיים.על דרך העיקרון של " אחר הפעולות ימשכו הלבבות" אך לגבי החיים אם הם ריקניים או לא, לטעמי זה קשור בהכרה האישית של האדם. ייתכן כי במסגרת מסויימת עשוי האדם לחוש יותר גילוי מלאות בחיים, אך אין בכך כדי לקבוע זאת באורח החלטי. כמו כן, כאשר מדברים אנו על חיים מלאים או חיים ריקניים לדעתי יש לשאול שאלה מקדימה מהו מלא לצורך העניין? ליתר דיוק במה אמורים החיים להתמלא? בהתאם לזאת נוכל להבין מהו ריק. כאן עשוייה להיות להשקפתו של האדם ואמונתו תפקיד לקביעת הכיוון. כאן אפשר לומר שנוצר מצב שבו הלבבות יקבעו את הפעולות, וע"י הפעולות ישתרש הדבר בלבבות.

מפקפק

New member
מסכים איתך

בכל מילה. וברור מתוך הודעתך, שבנית לעצמך דרך חיים משלך..ולזה כוונתי שכל אחד יבנה וייבנה מתוך הכרב עצמית, ולא לפי הכתבת החינוך..מה שלא נעשה. הלואי ואגיע לזה.

למעלה