החלטתי לקנות DSLR

idanay

New member
החלטתי לקנות DSLR

ועכשיו נשאר רק להחליט איזה. מה אתם אומרים? D-100 של ניקון או EOS-10D של קנון? משהו אחר?

Aדי

New member
אבל כבר ידוע מי יפסיד במלחמה...

בעלי הקנון שולטים כאן על הפורום
אין לי את המצלמות המדוברות, אבל מקריאת הרבה חומר עליהן ,מבחנים , וצפיה בתמונות משתיהן, אני אלך על הקנון.

Aדי

New member
ויש לציין...

שזו המצלמה הבאה שלי (אם לא יוציאו משהו עוד יותר מוצלח עד אז), תקנה בקיץ בארה"ב. בקרוב אני עומד לעבור כמה קורסים רציניים בנושא (צילום, וצילום דיגיטלי), עד אז נסתפק בקנון G5 שיש לי...

old

New member
יותר מידי לטעות לא תצליח

שתיהן מעולות ולכל אחד אהובתו שלו. אישית אני עם הקנון

ניר צודק

שתי המצלמות משובחות ומספקות חויה מהנה ואיכותית לצלם. השיקולים המכריעים לדעתי הם דוקא ה"מסביב"... עדשות קיימות (למי שכבר משתייך לאחת מהקבוצות - קנון או ניקון), נטיית הלב (מי יותר סקסית?) ושקולים נוספים (מחיר, מבצעים, ציוד נלווה). נראה לי מיותר אפילו לייעץ לך מה לקנות, אני משתמש בקנון ואמליץ עליה, אז מה ? טד מצלם בניקון ומרוצה ממנה, סו וואט ?
קרא היטב סקירות מקצועיות באתרים הגדולים ובוודאי תוכל לגבש נטיית לב משלך. בהצלחה

ted

New member
ניתן לסכם במשפט הבא:

אם רצית רק לצלם - קנה קנון, אם אתה רוצה גם מצלמה טובה - קנה ניקון...

ted

New member
אם חשבת שאני קיצוני - תשמע מה אומר

חברי האמריקאי: "ניקון עולה קצת יותר - כי מקבלים גם מצלמה..." יש לו F5, D1X, D100 וכעת D2H. הוא מחכה ל D2X להשלים את האוסף ויש לו כל עדשה עם השם ניקון עליה שאי פעם יצאה.

ת ו מ ס1

New member
ואתה אוכל לו את זה ?

ואללה, יש לך חברים פאנאטיים ! וגם עשירים..... תומס

ובפועל מה זה אומר?

אני לא הספקתי לצלם באף אחת מהן מספיק כדי שתהיה לי עמדה ברורה בעניין, אבל מה ספציפית עושה את הניקון מצלמה יותר טובה מהקנון? אני לא שואל את זה כדי לפתוח ויכוח אלא כי אולי ההחלטה שלי ללכת דווקא על קנון היתה מסיבות לא נכונות.

idanay

New member
סיכום ביניים

קראתי כמה מאמרים המשווים בין שתי המצלמות, ובערך אחרי כל מאמר הדעה שלי השתנתה, פעם לכיוון ה- Nikon פעם לכיוון ה- Canon. דעתי עדיין לא גובשה, אך הדבר היחידי שכן הצלחתי להבין זה שיהיה יותר קל לגשר על הפער בין הימין לשמאל ובין החילוניים לחרדים מאשר לגשר על הפער בין מחנה Nikon למחנה Canon...

ת ו מ ס1

New member
אני חושב שתפסת את העניין

והפעם לעניין: כאשר אתה בוחר מצלמה מסוג Slr אתה בוחר במערכת שלמה ולא רק בגוף. לכן אם יש לך אביזרים קודמים, כגון עדשות ישנות או מבזק של חברה מסויימת, יש סיכוי טוב שתקנה את ה D-Slr של חברה זאת לחסוך עלויות. בעיקר אם היתה מרוצה מהחברה גם לפני כן... יש לזכור שעלות אביזרים אלה, בעיקר העדשות עולה על כל עלות של הגוף. עדשה טובה עולה לפחות 400$.... לשתי החברות הגדולות, קנון וניקון יש מעלות וחסרונות משלהן, אותם תמצא בויכוחים ברשת וגם בפורום זה. בסופו של דבר, תבדוק את המצלמות גם ביד, תבדוק עלויות, תבדוק מה אתה מחפש ותחליט. אנחנו ננסה לעזור. למען ההוגנות אני חייב לציין שיש לי קנון 10D אבל אני לא תומך בצורה עיוורת בשום חברה מהשתיים שהזכרתי. תומס

למעלה